Roze bajka nije tako roze: Mašin Gan Keli pokušao da se ubije

U novom dokumentarcu koji se bavi njegovim životom i karijerom, Life in Pink, Mašin Gan Keli otkrio je da je upao u žestoku paranoju nakon očeve smrti.

Dokumentarac je uradila streaming platforma Hulu, a u njemu se Keli ogolio kao nikada ranije, otkrivajući svoju mračnu stranu, kao i poteškoće koje je imao sa mentalnim zdravljem, a koje se nisu odigrale tako davno.

U filmu, koji je već sada dostupan na Huluu, opisani su svi “dramatični usponi i padovi pevača”, oženjenog sa glumicom Megan Foks, sa kojom se sinoć pojavio na premijeri filma.

U jednom delu dokumentarca, Keli (čije je pravo ime Kolson Bejker) priča o jezivim trenucima kroz koje je prošao nakon očeve smrti, koga u filmu naziva nekadašnjim najboljim prijateljem, a koji je umro na dan kada je izašao album koji je proslavio muzičara, njegov četvrti, Hotel Diablo, u julu 2019.

– Otišao sam u očev stan kako bih raščistio njegove stvari. Imao sam jako čudan razgovor sa njegovim komšijom, koji mi je ispričao neke pojedinosti iz očevog života koje nisam želeo da čujem. To je unelo veliku konfuziju u stanje u kojem sam se već nalazio. Nisam mogao da izađem iz svoje sobe i postajao sam veoma, veoma, veoma mračan.

Keli je otkrio da je njegovo mračno stanje doživelo kulminaciju u razgovoru sa, tada verenicom a danas ženom, Megan Foks.

– Megan je otišla u Bugarsku da snima film, a ja sam upao u strašnu paranoju. Pomišljao sam da će neko doći i ubiti me. Počeo sam da spavam sa pištoljem do svog uzglavlja i jednog dana sam samo, što je bilo očekivano, pukao.

Najstrašnija epizoda dogodila se dok je razgovarao telefonom sa Megan.

– Pozvao sam je i rekao joj da nije tu za mene, ispričao je muzičar i nastavio da opisuje šta se desilo: “Nalazio sam se u svojoj sobi, uspaničio sam se i stavio cev pištolja u usta, dok sam vikao u telefonsku slušalicu. Repetirao sam ga… Megan sa druge strane žice nije disala”.

Tridesetdvogodišnji pevač kaže da je ta epizoda bila njegov poziv na buđenje, a da je vračanje u normalu započelo razgovorom koji je imao sa Megan i njegovom dvanaestogodišnjom ćerkom Kejsi. Obe su bile rešene u tome da mu pomognu da se, za početak, skine sa svih droga o čijoj zloupotrebi je ranije govorio.

Keli se otvorio o konzumiranju narkotika u u intervjuu za Interview magazine, Dejvu Franku, 2020. Tada je otkrio da mu je terapija pomogla da se razdvoji na dve ličnosti – onu koja izlazi u javnost, a to je Mašin Gan Keli, i na onu privatnu, Kolsona Bejkera.

Droga koju u poslednje vreme biram je sreća i rešenost da se vežem za umetnost, umesto da se obavežem poroku za koji sam mislio da mi pomaže da stvaram, ispričao je u pomenutom intervjuu.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram