Odlazak Lise Meri Prisli: Bila je jedino dete Elvisa Prislija i, poput oca, nije imala nimalo lak život

Lisa Meri Prisli, jedina ćerka Elvisa Prislija, preminula je u 55. godini, a tužne vesti je za javnost potvrdila njena majka Prisila Prisli.

– Teškog srca moram sa vama da podelim strašnu vest: moja prelepa ćerka Lisa Meri nas je napustila, saopštila je bivša supruga kralja rokenrola i dodala da je njena ćerka bila najstrastvenija, najjača i najvoljenija osoba koju je poznavala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J.R. Ewing (@j.r._ewing_oil)

Iako se na dodeli Zlatnih globusa, održanih pre nekoliko dana u Los Anđelesu, držala dobro i nije odavala znake bilo kakve bolesti, Lisa Meri je juče hitno prevezena u bolnicu u kritičnom stanju. Američki portal TMZ kao uzrok smrti navodi potpuni srčani zastoj – izvori navode da ju je pronašla spremačica u spavaćoj sobi i da joj je njen bivši suprug, sa kojim je živela, davao veštačko disanje dok nije stigla hitna pomoć.

Iako je poput svog oca bila pevačica, tri albuma koje je izdala za života nikad nisu bili tema medija, kao što je to bio njen buran emotivni život.

Nagađa se da je upravo ona pronašla beživotno telo svog oca, kada je imala samo devet godina, bila je zavisna od narkotika, pripadnica Sajentološke crkve (zahvaljujući kojoj se “skinula” sa droga i alkohola), udavala se četiri puta, razvodila, doživela nesreću da joj pre dve godine umre sin.  

Lisin prvi bračni partner bio je muzičar Deni Kju, za koga se udala davne 1988. godine. Brak je potrajao šest godina tokom kojeg su dobili dvoje dece – ćerku Rajli, koja se danas bavi glumom, i sina Bendžamina, koji je sebi oduzeo život pre dve godine.

Samo 20 dana nakon razvoda od Denija, Lisa se udala za Majkla Džeksona, ljubavna priča potrajala je četiri godine. Kada je Majkl preminuo 2009.  Lisa je, pisalo se tada, bila “potpuno slomljena”. 

2000. godine verila se za muzičara Džona Osajka, ali je veridbu raskinula kada je upoznala glumca NIkolasa Kejdža, za koga se udala dve godine kasnije. Glumac je bio taj koji je iste godine u kojoj su se venčali, podneo zahtev za razvod braka.

2006. godine Lisa se udala za gitaristu i producenta Majkla Lokvuda, a kum na venčanju bio je Deni Kju, Lisin prvi muž. Venčanje je organizovano u Japanu, a  dve godine kasnije dobili su blizance. Ovaj brak je prekinut nakon deset godina.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimeida, Instagram