Sličnost je neverovatna: On je novi Elvis Prisli

Od reditelja Baza Lurmana, a iz studija Warner Bros. Pictures, ovog leta stiže biografska drama “Elvis”, u kojoj je glavna uloga poverena Ostinu Batleru, momku koji i nije naročito poznat domaćoj publici, sem možda onima koji su ga gledali u seriji “Kerini dnevnici”, o mladalačkim danima junakinje “Seksa i grada”, Keri Bredšo, ili onima koji se zanimaju za ljubavni život manekenke Kaje Gerber, pa znaju da je mladi glumac njen novi dečko. Sigurno je da mnoge intrigira kakav to “X factor” poseduje zgodni plavušan, kad mu je veliki Baz dodelio ulogu muzičke legende, čoveka koji je prodao preko milijardu albuma i kog i dan danas nazivaju kraljem rokenrola, a koji je ostao upamćen po raskošnom glasu i još raskošnijem odnosu prema životu.  

Kako se navodi u kući Warner Bros. dugoočekivani film istražuje život i muziku Elvisa Prislija, gledano kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom, kog igra Tom Henks. Priča se bavi složenom dinamikom odnosa između Prislija i Parkera, tokom dvadeset godina, a obrađuje Prislijev uspon do statusa zvezde bez presedana. Ukoliko još uvek niste, odmah pogledajte trejler, pa se informišite o glumcu čije vreme tek dolazi.

Ako ste pogledali trejler, odgovor je – da, Ostin zaista peva Heartbreak Hotel, Jailhouse Rock i Unchained Melody. Shvatate li sad zašto vlada toliko interesovanje za ovu glumačku zvezdu? Krenimo redom.

Ko je Ostin Batler?

Trideset godina star glumac, rođen 17. avgusta 1991. godine, o da, lav u horoskopu. Odrastao je u Kaliforniji, a postao prepoznatljiv kao lice kanala Disney, Nicklodeon i CW. Igrao je u  “Switched at Birth”, “Once Upon A Time In Hollywood” i “The Carrie Diaries”, gde je igrao mladalačku ljubav Keri Bredšo, da bi se u julu ove godine prvi put pojavila vest da će tumačiti Elvisa u novom filmu Baza Lurmana. To ga je, naravno, lansiralo u žižu interesovanja, pa se zanimanje za njegov privatni, a posebno ljubavni život samo povećalo.

Ko je devojka Ostina Batlera?

Ostin je godinama bio u vezi sa glumicom Vanesom Hadžins. Nakon razlaza sa koleginicom, kratko se zabavljao sa Lili-Rouz Dep, da bi nakon nje smuvao ćerku top modela Sindi Kraford, manekenku Kaju Gerber. Uprkos razlici od deset godina, par uživa u skladnoj vezi.

Šta Ostin kaže povodom uloge kralja rokenrola?

U intervjuu za magazine Hollywood Reporter Ostin je otkrio da je besomučno vežbao kako bi postigao identičnu boju glasa kao Elvis, i to – čitavih godinu dana pre snimanja filma. Odgledao je sve moguće Elvisove filmove i snimke koncerata, osećajući ogromnu odogovornost prema članovima Elvisove porodice i fanovima širom sveta.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia