Šarliz Teron donirala milion dolara za borbu protiv koronavirusa

Šarliz Teron donirala je milion dolara za borbu protiv koronavirusa i pokrenula kampanju za borbu protiv nasilja u porodici.

Kako nasilje u porodici raste širom sveta tokom koronavirusne krize, Šarliz Teron koristi svoju platformu za pomoć. Glumica je najavila da izdvaja milion dolara za pomoć žrtvama COVID-19 i pola miliona za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

Detalje o kampanji Šarliz Teron je podelila na Instagramu. „Tokom ove svetske krize bez presedana, rečeno nam je da ćemo ostati bezbedni dok smo u svom domu – ali šta ako naš dom nije tako sigurno mesto?“, napisala je glumica. – „Za milione žena i dece širom sveta koji su na istoj teritoriji kao i njihovi zlostavljači, boravak kod kuće postaje nesiguran. Zbog toga, podržavajući globalnu borbu protiv nasilja u porodici tokom krize #covid19, @ctaop i ja udružujemo snage sa CARE-om i Entertainment Industry Foundation kako bismo preuzeli #TogetherForHer.

Organizovana u okviru projekta Charlize Theron Africa Outreach Project, kampanja Together For Her, pomoći će i pružiti utočište žrtvama porodičnog nasilja i pomoći dobrotvornim organizacijama širom sveta.

Samo u Velikoj Britaniji, Nacionalna telefonska linija za nasilje u porodici prijavila je porast poziva za 25 posto od početka krize COVID-19. Pored toga, Refuge, najveća britanska dobrotvorna organizacija za borbu protiv nasilja u porodici, izvestila je za jedan procenat povećanje poziva za pomoć u jednom danu. Teron nije prvi put da pomaže žrtvama porodičnog nasilja. Glumica je oduvek govorila da je njenu majku otac zlostavljao. Sada Teron traži podršku širom sveta:

“Naša poruka je sledeća: molimo vas da nam se pridružite da pokažemo ženama koje su doživele nasilje u porodici da nisu same – mi smo iza njih, zajedno sa njima, za njih #TogetherForHer“.