U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Bela Hadid iskreno o svojim dugogodišnjim borbama sa zdravljem

Bela Hadid otkrila je fanovima svoje najnovije zdravstveno stanje.

Ogoljena pred svetom, podelila je na svom Instagramu priču o bolestima sa kojima se borila, navodeći da je posle skoro “15 godina nevidljive patnje” i “100+ dana lajmske, hronične bolesti, i koinfekcijskog tretmana, konačno zdrava“.

Bela je započela svoju objavu kako je ponosna na sebe što nije odustala i zahvalila se svojoj mami što je ostala uz nju sve vreme. „Živeti u ovom stanju, koje se pogoršavalo s vremenom i napornim radom dok sam se trudila da učinim sebe, svoju porodicu i ljude koji me podržavaju, ponosnima, dotuklo me je na načine na koje ne mogu ni da objasnim. Biti tako tužna i bolesna sa svim blagoslovima/privilegijama/prilikama/ljubavlju oko sebe bila je najkonfuznija stvar ikada. Ono što želim da podelim sa vama je: 1. Dobro sam i ne treba da brinete, i 2. Ne bih ništa menjala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Ako bih morala ponovo da prođem kroz sve ovo, da bih stigla gde se sada tačno nalazim, konačno zdrava, uradila bih sve to ponovo. To me je učinilo ovakvom kakva sam danas. Pokušala sam da izaberem najpozitivnije slike (za objavu) koje sam mogla, jer koliko god ovo iskustvo bilo bolno, rezultat je bio najprosvetljujuće iskustvo u mom životu ispunjeno novim prijateljima, novim vizijama i novim stanjem uma“, napisala je Hadid.

Ovo nije prvi put da je Bela bila transparentna u vezi sa svojim zdravstvenim borbama. 2021. godine, 26-godišnjakinja je na Instagramu objavila seriju fotografija sa intravenskim tečnostima, uz natpis: „Živeti sa nekoliko hroničnih autoimunih poremećaja”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Ranije ovog leta, kružile su glasine da je odvedena na rehabilitaciju – s obzirom da je supermodel takođe bio transparentan u svojoj borbi protiv razvijanja ljubavi prema piću. Ali u julu je objavljeno da Bela uzima slobodno vreme kako bi se pozabavila svojim zdravljem, posebno nakon što je njena lajmska bolest buknula od infekcije vilice ranije ove godine.

„Ona leči svoju lajmsku bolest“, rekao je insajder za E! News. “Ona nije na rehabilitaciji i nikada nije imala problem sa drogom ili alkoholom.” Dijagnozu lajamske bolesti takođe imaju i njen brat Anvar i njena majka Jolanda, koji se bore sa ovom infekcijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Šta je tačno Lajmska bolest? Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), to je bolest uzrokovana bakterijama koja se prenosi ubodom zaraženih krpelja. “Tipični simptomi uključuju groznicu, glavobolju, umor i karakterističan osip na koži koji se zove erythema migrans. Ako se ne leči, infekcija se može proširiti na zglobove, srce i nervni sistem”, navodi CDC. “[Ali] većina slučajeva lajmske bolesti može se uspešno lečiti sa nekoliko nedelja antibiotika.”

Sa skorijim dolaskom Meseca mode, veruje se da će Bela imati trijumfali povratak na njujorškoj Nedelji mode. “Vratiću se kada budem bila spremna”, napisala je.

 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.