U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Drastična promena Nikol Kidman: Od glamurozne plavuše do dečačke frizure

Fotografija sa kratko ošišanom kosom koju je slavna Australijanka postavila na svoj Instagram profil podelila je njene obožavaoce i izazvala oprečne komentare. Od oduševljenja mladalačkom, takoreći dečački stilizovanom frizurom do negodovanja zbog promene prepoznatljivog glamuroznog izgleda, gde njeno predivno lice akcentuje raskošna plava kosa.

Komentari su se nizali, dok se ona sasvim sigurno dobro zabavljala. Ne zato što ne ceni mišljenje ljudi koji je vole i prate na društvenim mrežama, već zato što uvek tačno zna šta želi i nepokolebljiva je u tome.

Da je uvek svoja i da se rukovodi unutrašnjim senzibilitetom govore i najrazličitiji karakteri koje je igrala, baš kao i žanrovi. Nikada nije kalkulisala bilo čime, već se vodila svojom umetničkom intuicijom. I nije pogrešila, čak i kada je to tako izgledalo.

Kao ikona stila čiji je zaštitni znak duga plava kosa, tokom višedecenijske karijere ostajala je verna tom nežnom a seksepilnom izrazu, nenametljivoj lepoti koja poseduje snagu i magičnu moć da razoruža kako muškarce, tako i žene.

Šta joj je to trebalo, mnogi se pitaju. To samo ona zna. Možda je to uradila za potrebe novog filmskog projekta. Ili je poput običnih smrtnika rešila da napravi drastičan rez, kao odraz unutrašnjih previranja. Znate kako kažu, kad ne možeš ništa da promeniš, promeni firzuru. A možda joj je mnogo vruće i dojadilo joj je da se petlja sa stilizovanjem kose. Ko zna?!

Ono što je evidentno, lepa je i zavodljiva i dalje. Čak i posle estetskih korekcija kojima se podvrgla, što je takođe izazvalo buru i komentare kako se upropastila. A po najnovijim fotografijama, reklo bi se da nema vidljivih tragova bilo kakvih intervencija, ili su pak tako dobro urađene.

Kako god bilo, jedna je Nikol Kidman.

Fotografije: Instagram, Profimedia