U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Sada možete posedovati originalnu haljinu princeze Dajane

A cena je prava sitnica?

Dok je Megan Markl u ovom trenutku u žiži interesovanja zbog Netflixovog dokumentarca, princeza Dajana će uvek vladati srcima širokih narodnih masa. Verovali ili ne, sada obožavaoci princeze od Velsa će moći da poseduju deo njenog nasleđa jer će jedna od njenih kultnih haljina biti na aukciji krajem januara.

Sa procenjenom vrednošću od 120.000 dolara, Sotheby’s prodaje zvanični ansambl kraljevskih portreta ove lepotice – zadivljujuću, tamno ljubičastu haljinu, sa dekolteom bez bretela, uskim strukom i obimnom suknjom, a ovaj jedinstveni komad dizajnirao je creator visoke mode Viktor Edelštajn.

Odeća koju je posedovala Lejdi Di je poslednji put prodata za skoro 25.000 dolara na Christie’s dobrotvornoj aukciji uključujući 79 njenih haljina. Dok je prihod od prošle aukcije doniran bolnici Royal Marsden, gde je princeza Dajana bila predsednica odbora, kao i drugim organizacijama za borbu protiv side i raka. Međutim nejasno je da li će profit od njene Edelštajn haljine imati isti filantropski cilj.

Princeza Dajana bila je poznata po svojim tendencijama za ostvarivanje socijalne pravde, jer se njen drugi sin, princ Hari, obavezao da nastavi njeno nasleđe humanitarnosti, kako je to podelio u nedavno objavljenoj dokumentarnoj seriji.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia