U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Margo Robi je najplaćenija glumica na svetu

Za razliku od modelinga, koji je jedina industrija u kojoj su manekenke plaćene više nego muški modeli, gluma je, uprkos većoj popularnosti mnogih glumica od njihovih muškh kolega, zanimanje u kojem i dalje vlada neravnopravnost polova kad je isplata honorara u pitanju. To dokazuje nova lista najplaćenijih holivudskih glumaca i glumica.

Na samom vrhu najplaćenijih glumica, odnosno na prvom mestu, nalazi se Margo Robi, sa 12,5 miliona dolara koje je dobila za ulogu u filmu Barbi, a zanimljivo je da je isti honorar dobio njen kolega Rajan Gosling, što možda predstavlja mali pomak u izjednačenju muških i ženskih honorara, ali je daleko od idealnog s obzirom na to da Tom Kruz, koji je prvi na listi najplaćenijih glumaca u Holivudu, ima zaradu koja je deset puta veća od one koju ima Margo Robi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

Kruz, sa honorarom od 100 miliona dolara za poslednji film, zauzima prvo mesto na listi najplaćenijih glumaca, a iza njega slede Vil Smit sa zaradom od 30 miliona dolara, koliko imaju i Bred Pit i Leonardo Dikaprio.

Na listi najplaćenijih glumica iza Margo slede Sandra Bulok, sa zaradom od 10 miliona (za film Lost City), zatim Zendeja, sa istom zaradom, koju je dobila za film Challengers, koji izlazi sledeće godine. 10 miliona za ulogu u nastavku Jokera (Joker: Folie a Deux) dobila je Ledi Gaga (glavni lik u filmu, Joakin Finiks dobio je duplo više – 20 miliona). Iza Gage  sledi Dženifer Lopez sa zaradom od 8,5 miliona, pa Gal Gado sa 5 miliona, koliko je dobila za ulogu na filmu Smrt na Nilu.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram