U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Humor, smeh i ljubav za sve ljude: Po čemu ćemo pamtiti Angusa Klauda, voljenog Feza iz Euforije

Angus Klaud, koga znamo kao Feza iz serije Euphoria, preminuo je u 26. godini – u ponedeljak, u porodičnoj kući u Oaklandu u Kalifornji, prema izjavi njegovog publiciste. 

– Sa najtežim srcem morali smo da se oprostimo od neverovatnog čoveka danas, stoji u saopštenu porodice Klaud, gde piše i to da je Agnus prošle nedelje prisustvovao sahrani svog oca u Irskoj, i da je, prema rečima njegove porodice, intenzivno patio zbog ovog gubitka.

U izjavi takođe stoji da ako postoji ikakva uteha, onda je možemo naći u tome što je Fez “ponovno ujedinjen sa svojim ocem, koji je bio njegov najbolji prijatelj”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HBO (@hbo)

– Nadamo se da će Angusova smrt, koji je bio otvoren u vezi sa borbom da očuva mentalno zdravlje, biti podsetnik drugima da nisu sami i da ne treba sami da vode ovu borbu u tišini, takođe stoji u izjavi, koja se završava sa: “Nadamo se da će ga svet pamtiti po njegovom humoru, smehu i ljubavi prema svima“. 

Uzrok smrti nije saopšten, ali prema pozivu hitnim službama, do kojeg je došao portal TMZ došao, Angusa je, navodno, pronašla majka u ponedeljak ujutro – bio je bez svesti, a ona je hitnoj pomoći prijavila “moguće predoziranje”.

Klaud, koji nije profesionalni glumac, u ovoj profesiji obreo se slučajno – radio je u restoranu koji služi piletinu i vafle, dok ga jednog dana nije na ulici zaustavila agentkinja serije Euforia.

– Definitivno sam mislio da je u pitanju neka prevara. Onda su me doveli i pokazali mi ulogu, i sve je imalo smisla: nisu me zaustavili jer izgledam kao da bih mogao da budem zvezda, već zato što izgledam kao da bih mogao da budem diler droge, izjavio je Klaud koji je bio neizmerno zahvalan na prilici koja mu je pružena.

U prvoj sezoni serije Euforia, Fezov lik, iako ne dominantan kao ostali, postao je planetarno voljen, da bi u drugoj sezoni bio značajno proširen.

Iako je reditelj planirao da ga ubije na kraju druge sezone, to ipak nije učinio.

– Nije postojao niko kao Angus. Bio je preterano poseban, preterano talentovan i preterano mlad da nas napusti, izjavio je Sam Levinson, reditelj Euforije, povodom njegove smrti.

Angus je u januaru ove godine završio snimanje filma Freaky Tales, u kojem igra sa Pedrom Paskalom. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram

Video: YouTube