U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Princ novog doba

Verovatno je redak slučaj, bilo gde u svetu, da prestolonaslednik dođe među ljude, a da neko ne zna ko je on. Upravo to se dogodilo britanskom princu Vilijamu, uprkos tome što je bio slavan i pre rođenja. Fotografisali su ga u svakoj fazi života, a nije odmoglo ni to što je direktni potomak dve globalno slavne aristokratkinje, majke Dajane i bake Elizabete Druge. Onda je došao čas kada je Vilijam bio samo Vilijam, a ne princ od Velsa ili prvenac kralja Čarlsa. Naišao je na dečaka koji ga nije prepoznao i njemu je dao  odgovor koji su svedoci, novinari The Daily Express-a, nazvali “dostojnim obožavanja”.

Princ je učestvovao u protokolarnoj kraljevskoj šetnji u Vindzoru.  Među okupljenim podanicima našao se dečak koji je očigledno bio uzbuđen zbog svega. – Koliko još treba da čekamo da vidimo princa Vilijama? – upitao je on nestrpljivo. Čovek kome se obratio bio je Vilijam lično. U tom trenutku stajao je ispred njega i mahnuo dečakovoj majci u znak šale, pre no što mu je rekao: „Ne znamo gde je!“ Zatim je pitao okupljene: „Jeste li ga već videli? Da li je išao tim putem? Da, mogao bi da dođe za koji minut.”

Vilijam je, očigledno uživajući u situaciji, a takođe iskusan u ophođenju s decom, jer je i sam otac troje, iskoristio priliku da pita dečaka da li zna šta je princ Vilijam. Dečak je odgovorio: “Uh… Vlada?” Uz smeh, Vilijam je odgovorio: „Ja nisam vlada. Da li ličim na vladu?” Dečak je odmah shvatio s kim razgovara, i okrenuvši se prema majci, rekao: “To je princ Vilijam, mama.” Mnoštvo sveta je izašlo na internet da bi izrazilo divljenje zbog toga kako se Vilijam poneo u ovoj situaciji, a u komentarima su uglavnom mogle da se čuju rečenice poput ovih: „Divno mi je sve ovo!”, “On je tako divan čovek. Zanimao se za sve što je mališan rekao“. Druge je oduševio prestolonaslednikov smisao za humor: „On je tako prirodan. Harizmatičan momak”. Ipak, najviše se citirao komentar koji je u jednoj rečenici zaključio ono što je stvarno oduševilo Britance:  “Volim skromnost i milost u našim budućim kraljevima!”

Tekst: Milica Đ. 

Fotografije: Profimedia