U FOKUSU / U fokusu

U fokusu

Prvi pogled na memoare princa Harija

Konačno  je poznat datum izlaska dugo očekivanih memoara princa Harija u kojima će otkriti detalje iz života u kraljevskoj porodici. Za sada je poznata naslovna fotografija memoara koje izdaje Penguin Random House, naslov (Spare u prevodu Rezerva) i datum: 10. januar 2023.

U memaorima će Hari ispričati svoju priču, sa “sirovom, nepokolebljivom iskrenošću”, a koja je prepuna “uvida, otkrića, samoispitivanja I teško stečene mudrosti o večnoj moći ljubavi nad tugom”.

Memoari drugorođenog sina tadašnjeg princa Čarlsa i princeze Dajane, pokrivaju njegovu predanu službu u Avganistanu i radost koju je pronašao u tome što je suprug i otac. Hari će novac od prodaje memoara donirati dobrotvornim organizacijama, 1,5 miliona svojoj dobrotvornoj organizaciji Sentebale za HIV I AIDS u Africi i oko 320 hiljada WellChildu.

Knjiga je trebalo da se pojavi ove godine, ali je izlazak pomeren zbog smrti kraljice Elizabete II.

Ovo ne pišem kao princ, već kao čovek kakav sam postao. Nosio sam mnogo šešira tokom godina, doslovno i figurativno i nadam se da ću pričajući svoju priču – uspone i padove, greške, naučene lekcije – pokazati da, bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podelim ono što sam naučio tokom svog dosadašnjeg života i uzbuđen sam što će ljudi iz prve ruke pročitati izveštaj o mom životu koji je tačan i potpuno istinit, saopštio je Hari povodom objave memoara.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram