U FOKUSU / U fokusu

Pun mesec ljubavi! Februarski broj magazina GRAZIA je u prodaji

HALJINA, OGRLICA, NARUKVICE I MINĐUŠE, SVE CHANEL

Februar je mesec sa opšte poznatom simbolikom. Samo ljubav, a mi dodajemo: I malo pameti. Upravo ta ideja rok veterana Nikole Čuturila je ono o čemu govori novo izdanje magazina Grazia. Svet poznatih šalje ohrabrujuće poruke – ljubav nikada nije prestajala da bude sila koja gura svet napred, ali tek u savezu sa razumom možemo postići čistu, organsku sreću.

Neke svetske organizacije su u ovoj godini najavile pohod protiv ejdžizma. Zašto izgleda da ljubav mlađih prema iskustvu starijih neće procvetati sve dok se prva bitka ne povede na “mestu zločina”, u Holivudu? A tamo će se u proleće, na Oskaru, ponovo postrojiti filmska elita. Mi navijamo za toplu priču o strašnom detinjstvu Keneta Brane. U njoj se vidi kako je reditelj priuštio svojoj ekipi na snimanju, da se svi vole kao da su deo prave, srećne porodice.

Sreća je što smo imali ženu kao što je bila Tamara Bakić. Sa njenim odlaskom završila se jedna era, u kojoj je domaća moda ulazila u svet na velika vrata i odande se vraćala kao umetnost. Da je bilo pameti, govorila je ona, ta era bi slavila trijumf, a ne kraj.

U vremenu koje obožava da daje nova imena poznatim pojavama, svetli bromansa. To je nešto kao bratska ljubav između dvojice muškaraca, a sklone su joj i žene. Čije su bromanse najpoznatije?

Verujte lošem ukusu. Iako novi trendovi neverovatno podsećaju na kič, možda je to jedna od najboljih stvar koja se dogodila našem osećaju za oblačenje u poslednje vreme.

Bilo da smelo birate neočekivane kolorite poput boje smaragda ili ste ipak više tip koji igra na sigurnost i opredeljuje se za  večne klasike ili monohromatske kombinacije, u našim šoping strana svako će pronaći po nešto za sebe. Dok nas modni editorijal podseća da moda nema granice, bjuti editorijal inspiriše nas na svež i blistav izgled svakoga dana. 

Saradnja luksuznih brendova i video-igara je sve samo ne igra. To je jedan od načina na koji moda osvaja svet imaginarnog, onaj svet koji će nam vrlo brzo postati realnosti, a mi još nismo sigurni, da li nam se to sviđa ili ne.

Februarsko izdanje magazina Grazia obezbeđuje vam neophodnu dozu inspiracije bez koje nema kreativnosti. Ni za stilsko eksperimentisanje, ni za svakodnevne obaveze, ni za uživanje. Ni za ljubav.

Redakcija magazina GRAZIA

TIM:

FOTOGRAFIJE: NEBCHI ISMAEL
MODEL: MARIANI PIAGET
STAJLING: AUDREY JEHANNO
UMETNIČKI DIREKTOR: CLAVERIE BENOIT
ŠMINKA: FATOU SYLLA
FRIZURA: YUSUKE TANIGUCHI
EDITING: DMITRY BELOGUROV
PRODUCENTI: VALENTINA GUROVA I NIKOLAY GUROV