grazia

U fokusu

Princ Hari odleteo je u Veliku Britaniju - sa PCR testom i bez Megan Markl

Kraljičin unuk vratio se kući pre vremena zbog sahrane svog voljenog dede.

Princ Hari se prvi put vratio u Veliku Britaniju od svoje kraljevske abdikacije 2020. godine. Razlog je, naravno, tužan - iznenadna smrt princa Filipa. Vojvoda od Edinburga umro je kod kuće u dvorcu Vindzor 9. aprila, samo dva meseca pre stotog rođendana, a njegova sahrana biće u subotu.

Prema britanskoj štampi, Hari je sleteo na aerodrom Hitrou u nedelju u 1:15 po londonskom vremenu redovnim komercijalnim letom, a dočekali su ga kraljevska pratnja i policija. Navodno je odveden u Kensingtonsku palatu, gde će biti izolovan pet dana pre sahrane u dvorcu Vindzor.

Ovo je prvi put da se vojvoda od Saseksa vratio kući u Veliku Britaniju otkako su on i Megan napustili monarhiju 2020. godine. Ovo je ujedno i prvi put da će se videti sa članovima svoje porodice nakon što ih je optužio za rasizam i krajnje zanemarivanje u intervjuu sa Oprom Vinfri.

Očekivano, Hari je pre napuštanja Sjedinjenih Država prošao test COVID-19, koji je bio negativan, ali biće ponovo testiran tokom pet dana izolacije u Kensingtonskoj palati. Veruje se da Hari boravi u svojoj staroj kući u Nottingham Cottageu na teritoriji palate, nedaleko od rezidencije vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Kraljevski izveštač Ričard Ficviliams primetio je u kolumni The Mirror da će Hari tokom ovog teškog vremena želeti da se ponovo okupi sa porodicom i da će ova "manifestacija jedinstva" biti od suštinskog značaja za popravljanje raskola između njega i njegove porodice nakon "razorne" ispovesti.

Hari je navodno kontaktirao nekoliko članova porodice, uključujući princa Čarlsa, nakon smrti dede, kako bi razgovarao o detaljima njegovog povratka.

Megan, koja je sada trudna sa drugim detetom, ostala je kod kuće sa sinom Arčijem nakon što joj je lekar navodno savetovao da ne putuje.

Tokom četvoronedeljnog boravka u bolnici princa Filipa ranije ove godine, objavljeno je da je Hari bio izolovan u svojoj kući u Kaliforniji u slučaju da hitno treba da se vrati kući.

Vojvoda od Saseksa će se pridružiti starijim članovima kraljevske porodice na pogrebnoj povorci, kojoj će prisustvovati ne više od 30 ljudi - u skladu sa pravilima pandemije i sa željama preminulog  - sahrana "bez frke".

foto:marieclaire

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

6 zdravstvenih benefita terapije crvenom svetlošću

Najnoviji wellness trend, koji bi mogao da reši sve vaše psiho-fizičke probleme.

U fokusu

Svi smo osobe u razvoju: Posetite jedinstvenu izložbu u Galeriji Štab

Izložbu dokumentarnih fotografija, čije otvaranje je pratila i revija, možete pogledati do 17. marta.

U fokusu

10 neverovatnih žena koje su ostavile neizbrisiv istorijski trag

U susret 8. martu , prisećamo se onih koje su rušile predrasude i činile čuda za prava žena

U fokusu

Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

U fokusu

Ko su bile prave ratnice crne Sparte

Ženske elitne trupe iz ilmova Žena kralj, Vakanda zauvek i Crni panter NISU HOLIVUDSKA FANTAZIJA.

U fokusu

Ko je prava žena?

Preplavljeni smo modelima osoba kakve moramo da budemo ako želimo da uspemo u životu, a u srži svih, kriju se rodni stereotipi.

U fokusu

Fotografije koje obećavaju srećan kraj: Keri Bredšo i Ejdan Šo u strastvenom zagrljaju

Ljubavna priča glavne junakinje Seksa i grada, zahuktava se u II sezoni nastavka And Just Like that.