U fokusu

USKRŠNJI POKLON SLAVNOG TENORA: Bočeli ponovo peva u praznoj katedrali

Vest, da će Andrea Bočeli u nedelju, na katolički Uskrs, održati koncert u praznoj Milanskoj katedrali, oduševila je ceo svet, iako ideja nije nova. Muzički video na televiziji je preživela umetnička forma, a glavnu reč preuzima servis YouTube koji omogućava umetnicima širom sveta (i onima koji se tako osećaju) da snime video i uruče ih publici na noge.

Slavni italijanski tenor je relativno skoro počeo da koristi ovu priliku kako bi svima koji ga vole omogućio da uživaju u njegovom anđeoskom glasu kad god požele. Za poslednje remek delo, “Ave Marija piete”, još prošle godine je snimio spot koji ga predstavlja na molitvi u praznoj crkvi. U “pomoć” je pozvao sopranistkinju iz Rusije, Aidu Garifulinu, sa kojom je snimio singl “Si”. Dvoje izuzetnih umetnika, oboje sa značajnim iskustvom u operskom pevanju, udružili su glasove u jedinstvenoj proslavi ljubavi prema čovečanstvu. U praznoj crkvi su se Bočeliju pridružili i dvoje plesača, kako bi oživeli čuvenu Mikelanđelovu skulpturu Pietu, Bogorodicu sa preminulim Hristom u naručju.

Nastup za Uskrs ove godine će biti diktiran merama u borbi protiv koronavirusa. Publike neće biti u katedrali, ali, kako je naglasio Bočeli, to neće umanjiti značaj koncerta. Naziv mu je simboličan, i glasi  „Muzika za nadu”, a poslaće snažnu poruku ljubavi i nade kako Italiji, tako i čitavom svetu. Poziv za nastup, pun emocija i ohrabrenja, stigao je od milanskog gradonačelnika Đuzepea Sale. Kompozicije su pomno odabrane, ovom prilikom aranžirane za glas i orgulje. Među njima će biti izvedene „Ave Maria“ i „Sancta Maria“, stare majstorske arije koje su Bočelija proslavile kao modernog izvođača sakralne muzike. Nastup će se od 19 časova prenositi putem YouTubea.

Povezane teme

U fokusu

Ljubavna priča Prijanke Čopre i Nika Džonasa

Prošle su dve godine otkako su Prijanka Čopra i Nik Džonas otišli na prvi sastanak.

U fokusu

Ljubavna priča Kim Kardašijan i Kanjea Vesta u fotografijama

Poznati holivudski par Kim Kardašijan i Kanje Vest proslavili su šestu godišnjicu braka.

U fokusu

Tajanstveni i najnepristupačniji delovi sveta

Destinacije gde samoizolacija nije potrebna...

U fokusu

Glasine kažu: Runi Mara i Hoakin Finiks očekuju bebu

Zapadni mediji navode da će glumica Runi Mara i Hoakin Finiks po prvi put postati roditelji.

U fokusu

Meri-Kejt Olsen i Olivje Sarkozi se razvode

Par je odlučio da se razvedu nakon pet godina braka.

U fokusu

Sicilija se bori da privuče turiste

Ukoliko želite da posetite Siciliju, ovaj članak je namenjen vama.

U fokusu

Adel je rođendan proslavila u vrhunskoj formi

Adel je proslavila svoj 32. rođendan, a dan kasnije je na svom Instagramu podelila rođendansku fotografiju.

U fokusu

ZA SADA SAMO KNJIGA: Stiže nam nastavak “Igre gladi”

Ako volite trilogiju “Igre gladi”, bilo u formatu knjige ili serijala, napravili ste odličan izbor: na top listama najuticajnijih dela u minuloj dekadi, ostvarenje Suzan Kolins sig...

Film

VELIKI KORAK ZA HOLIVUD: Tom Kruz će prvi glumiti u svemiru

Zbog dobrovoljne samoizolacije koju je pandemija koronavirusa izazvala širom planete, industrija zabave je primorala glumce da ostanu kod kuće, a produkciju da se zaustavi.

U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova.

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za...

U fokusu

HOLIVUDSKI DERMATOLOG UNAPRED POPUNIO TERMINE: Viktorija, Bijonse i Kim staju u red za podmlađivanje

Da se lepota može stručno negovati i u karantinu, dokazao je vrhunski američki dermatolog Harold Lanser.

U fokusu

ŠVEDSKA EKO RATNICA PONOVO U MISIJI: Greta, pomozi nam!

Dvomilionski grad Manaus u Amazoniji je jedna od najcrnjih tačaka u pandemiji, jer su bolnice i hitne službe pretrpani ljudima obolelim od covid-19, a samo tokom aprila je umrlo sk...

U fokusu

Holivudski osmeh: 10 zvezda sa savršenim zubima

Otkrili smo koja od zvezda može da se pohvali osmehom od milion dolara (bukvalno i figurativno), i koja je njihova tajna.

U fokusu

Body positivity: citati Kejt Vinslet o tome kako da zavolite svoje telo

Kejt Vinslet jedna je od onih srećnih žena koje vole sebe takvima kakve jesu i zbog toga smo spremni beskrajno joj se diviti.