grazia

Zodijak

Spremite se za retrogradni Merkur u oktobru 2020.

Glavni i sudbonosni astrološki događaj meseca. Po čemu se razlikuje od drugih?

Poslednji (treći) retrogradni Merkur 2020. godine počinje 13. oktobra i završava se 3. novembra. Vreme je da se ponovo spremite za poslednju divlju vožnju ove već izazovne godine.

U pozadini svih događaja, čini se da je ovo vreme najmanje zlo, ali, ipak, sa planetarnim igrama, kao i sa šibicama, treba biti oprezan. Kao što možda već znate, retrogradni Merkur pravi pustoš i zbrku u svim pitanjima komunikacije, konvencija i tehnologije. Kada „planeta komunikacije“ počne da usporava i kotrlja se u suprotnom smeru, uglavnom radne i poslovne situacije postaju složenije i dvosmislenije.

Ono što je važno: do 13. novembra, druga planeta - Mars - je u retrogradnom stanju, a kombinacija ova dva pokretna unazad nebeska tela, iskreno, izgleda da ne slute na dobro.

Rani dani retrogradnog Merkura biće napeti zbog Sunca u Vagi koji se suprotstavlja retrogradnom Marsu u Ovnu. A glavni tranzit se odvija u znaku Škorpije, kojim tradicionalno vlada Mars, čineći energiju uništenja intenzivnijom. Mudra odluka u prvim danima retrogradnosti je da revidirate svoj raspored i iz njega uklonite sve važne stvari: ako započnete ovaj teški astrološki period, nećete se osećati preplavljeno i nervozno. Umesto da reagujete i pokušate da ugasite vatru, bolje je da se povučete i razmislite o svojoj trenutnoj situaciji.

Od 1. novembra osetićete pritisak. Važno je osloboditi se stresa, usredsrediti se na brigu o sebi i ne stiditi se tražiti pomoć kada vam zatreba. Budući da većina retrogradnosti pada u znak Škorpije, vredi obratiti veću pažnju na lične odnose u kontekstu partnerstva. Tokom boravka Merkura u ovom znaku, pregledaćemo svoje najbliže veze i šta dobijamo od njih. Ovo nije najbolje vreme za sređivanje stvari, bolje je sačekati dok se kretanje planeta ne vrati u svoje prethodne stanje. Ali sada je važno razmisliti: da li dobijate ono što vam treba iz ove veze.

Jedan od najtežih biće poslednji dan astrološkog potresa - 3. novembar. Stvar je u tome što će Mesec, koji stvara kosmičku vibraciju, biti u Blizancima (i upravo taj znak vlada Merkurom) što će dodati nepredviđene okolnosti i nepredvidljivost. Nećemo ulepšavati stvarnost - poslednji retrogradni Merkur 2020. godine u oktobru biće težak i nasilan! Ali zapamtite da je svaki takav period vreme razmišljanja i ponovne procene.

Stoga, čak i ako vam se čini da se svet oko vas ruši, upravo je to ono što vam treba da se katapultirate u bolju budućnost.

foto:elle.ru

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. marta

Misli koje su bujale iznutra će doći do izražaja ove nedelje.

Zodijak

Astro za vikend - od 10. do 13. marta

Šta su zvezde "skuvale" za dane pred nama, čitajte u vikend horoskopu.

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. marta

Kako će uticati pun mesec ovog utorka na sve znake zodijaka…

Zodijak

Astro za vikend od 3. do. 5. marta

Šta su zvezde spremile za dane pred nama, otkrijte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 27. februara do 5. marta

Mart počinje živahno sa energijom koja će uskoro eskalirati.

Zodijak

Astro za vikend - od 24. do 27. februara

Šta zvezde "zakuvale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 20. do 26. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro: od 17. do 20. februara 2023

Šta su zvezde "isplanirale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro od 10. do 12. februara

Šta nam donosi konjukcija Plutona u Jarcu?

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro: Od 3. do 6. februara

Šta nam donosi pun mesec u Lavu?