Zodijak

Spremite se za retrogradni Merkur u oktobru 2020.

Glavni i sudbonosni astrološki događaj meseca. Po čemu se razlikuje od drugih?

Poslednji (treći) retrogradni Merkur 2020. godine počinje 13. oktobra i završava se 3. novembra. Vreme je da se ponovo spremite za poslednju divlju vožnju ove već izazovne godine.

U pozadini svih događaja, čini se da je ovo vreme najmanje zlo, ali, ipak, sa planetarnim igrama, kao i sa šibicama, treba biti oprezan. Kao što možda već znate, retrogradni Merkur pravi pustoš i zbrku u svim pitanjima komunikacije, konvencija i tehnologije. Kada „planeta komunikacije“ počne da usporava i kotrlja se u suprotnom smeru, uglavnom radne i poslovne situacije postaju složenije i dvosmislenije.

Ono što je važno: do 13. novembra, druga planeta - Mars - je u retrogradnom stanju, a kombinacija ova dva pokretna unazad nebeska tela, iskreno, izgleda da ne slute na dobro.

Rani dani retrogradnog Merkura biće napeti zbog Sunca u Vagi koji se suprotstavlja retrogradnom Marsu u Ovnu. A glavni tranzit se odvija u znaku Škorpije, kojim tradicionalno vlada Mars, čineći energiju uništenja intenzivnijom. Mudra odluka u prvim danima retrogradnosti je da revidirate svoj raspored i iz njega uklonite sve važne stvari: ako započnete ovaj teški astrološki period, nećete se osećati preplavljeno i nervozno. Umesto da reagujete i pokušate da ugasite vatru, bolje je da se povučete i razmislite o svojoj trenutnoj situaciji.

Od 1. novembra osetićete pritisak. Važno je osloboditi se stresa, usredsrediti se na brigu o sebi i ne stiditi se tražiti pomoć kada vam zatreba. Budući da većina retrogradnosti pada u znak Škorpije, vredi obratiti veću pažnju na lične odnose u kontekstu partnerstva. Tokom boravka Merkura u ovom znaku, pregledaćemo svoje najbliže veze i šta dobijamo od njih. Ovo nije najbolje vreme za sređivanje stvari, bolje je sačekati dok se kretanje planeta ne vrati u svoje prethodne stanje. Ali sada je važno razmisliti: da li dobijate ono što vam treba iz ove veze.

Jedan od najtežih biće poslednji dan astrološkog potresa - 3. novembar. Stvar je u tome što će Mesec, koji stvara kosmičku vibraciju, biti u Blizancima (i upravo taj znak vlada Merkurom) što će dodati nepredviđene okolnosti i nepredvidljivost. Nećemo ulepšavati stvarnost - poslednji retrogradni Merkur 2020. godine u oktobru biće težak i nasilan! Ali zapamtite da je svaki takav period vreme razmišljanja i ponovne procene.

Stoga, čak i ako vam se čini da se svet oko vas ruši, upravo je to ono što vam treba da se katapultirate u bolju budućnost.

foto:elle.ru

Povezane teme

Zodijak

Sezona Strelca je vreme velikih promena

Možete odahnuti! 22. novembra ulazimo u novi astrološki period.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji su plaćeni manje nego što zaslužuju

Koji astrološki vredni radnici redovno trpe finansijsku nepravdu?

Zodijak

Šta novembar donosi Ribama

Ribe treba da posvete novembar brizi o svom zdravlju.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Vodolije

Novembar može dovesti do toga da Vodolija bude preterano impulsvna, zato budite izuzetno oprezni.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Jarčeve

Jarčevi će ovog meseca možda smisliti plan kako da se finansijski osamostale, jer sada imaju sve šanse da ostvare svoje ciljeve.

Zodijak

Šta su zvezde pripremile Strelčevima u novembru

Tokom celog meseca novembra, Strelac će biti pun pozitivne energije i usmeravati je ka ljudima oko sebe.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Škorpije

Tokom ovog meseca, Škorpije će biti pod velikim pritiskom i imaće mnogo odgovornosti koje će im biti teško da ispune.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Device

Device ovog meseca neće imati problema sa komunikacijom, kao i uvek, ali kada je reč o donošenju važnih odluka, biće lepo ako Device sve svoje planove i ideje zadrže za sebe.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Lavove

Novembar će biti mesec u kojem će se Lav osećati iscrpljeno bez ikakvog razloga.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Rakove

U novembru će Univerzum pružiti Rakovima emocionalni izazov. Ali, Rakovi će biti u stanju da prevaziđu sve poteškoće koje su se pojavile ako ne preuveličaju situaciju.

Zodijak

Horoskop za novembar za Blizance

Kao što znate, Blizanci su poznati po svojoj društvenosti, a novembar 2020. biće mesec kada će i oni moći da izvuku maksimum iz komunikacije.

Zodijak

Kako će novembar 2020. uticati na Bikove

U novembru 2020. godine, Bikovi će imati želju da se više brinu o sebi, što ih neće napustiti ceo mesec.

Zodijak

Novembar će promeniti život mnogih Ovnova

Novembar 2020. biće vreme za Ovnove da razmisle o sopstvenom životu. Ovog meseca očekuje ih trenutak, koji će postati prekretnica u njihovom životu i označiće početak novog peri...

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od novembra 2020?

Centralni jesenji mesec započinje punim Mesecom u znaku Bika a završava se punim Mesecom i pomračenjem u znaku Blizanaca. Izgleda nam planetice ovog puta „obećavaju“ žurku bez pres...

Zodijak

Astrološka prognoza za novembar 2020. za sve horoskopske znake

Zajedno sa novembarskim kišama i prvim pahuljama s neba, obrušiće se na nas razne, doduše uglavnom manje brige i dela.