Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od decembra 2020?

Iiiiii…..stigosmo u poslednji mesec ove stiskajuće, stežuće I blokirajuće 2020-e godine. Godine koja nas uvodi u neko novo doba koje nam, verovali ili ne – zvanično otpočinje u drugom delu ovog decembra...Svet će se od ulaska u 2021-u godinu drastično menjati.....ali o tome u godišnjem horoskopu...

A na ulasku u decembar sačekuje nas Sunce u znaku Strelca, Pluton, Jupiter i Saturn u znaku Jarca. U Ribama je Neptun, u Ovnu Mars a retrogradni Uran u znaku Bika. Mesec lagano opada – izašao je iz pune faze i iz pomračenosti i nalazi se u znaku Blizanaca. U Škorpiji su Venera i Merkur.

Odmah prvog decembra Merkur će iz znaka Škorpije preći u znak Strelca. On ovde daje „široke“ priče i pomalo filozofiranja....neko bi rekao – puno priča, malo kaže. Ipak, taj Merkur ide ka Suncu i ka trigonu sa Marsom pa će priča dati i pokret i realizaciju. U danima kada bude u kvadratu sa Neptunom a to je od 11-og do 16-og decembra ne treba verovati informacijama, obećanjima. Mnogo magle i laži.

14-og decembra imamo potpuno pomračenje Sunca i mlad Mesec u znaku Strelca. Ovo pomračenje je uvod u veliku konjukciju Jupitera i Saturna koja će se dogoditi na prvom stepenu Vodolije. Pomračenje koje najavljuje kraj sistema koje poznajemo – i na ličnom i na globalnom nivou.

15-og decembra Venera prelazi u znak Strelca. U prvom delu decembra napravila je protočne aspekte prema Neptunu, Plutonu, Jupiteru i Saturnu – oni emotivni i poslovni odnosi koji su trebali da uđu u fazu stabilnosti i da se oporave od šokova iz proteklih meseci – sada već funkcionišu dosta kvalitetno a obzirom da će Venera po znacima biti u trigonu sa Marsom – siguran je i porast strasti i emocija. Pred kraj godine će Venera praviti kvadrat sa Neptunom, pa se u tim danima treba malo čuvati ljubavne idealizacije, prevara i laži.

17-og decembra Saturn prelazi u znak Vodolije. 19-og decembra to će isto učiniti i Jupiter. Saturn koji predstavlja vreme i Jupiter koji predstavlja prostor (zajednička simbolika bi bila – u pravo vreme, na pravom mestu) napraviće veliku konjukciju na dan zimske ravnodnevice 21-og decembra na prvom stepenu Vodolije najavljujući da zvanično otpočinjemo sa periodom ogromnih promena, modernizacije, pokušaja ograničenja sloboda, ali i jačanja pojedinaca i grupa za kolektivne ciljeve koji se baziraju na humanosti i jednakim pravima.

21-og Sunce i Merkur prelaze u znak Jarca i počinje zima. A zajedno sa zimom i nov period u ljudskoj istoriji – prva velika konjukcija Jupitera i Saturna u vazdušnom znaku posle više stotina godina. U tom periodu unazad dešavale su se u zemljanim znacima, bacajući akcenat na materijalne stvari. Od ovog momenta akcenat je na intelektualnom, kreativnom, duhovnom, na protoku informacija.....i da – na sve više virtuelnom, otuđenom načinu života, robotizaciji i modernizaciji. Borba između konzervativnog, ograničenja i stezanja sa progresivnim i novim.

Pa, to bi bilo to za decembar.....I da, to bi bilo to i za 2020-u godinu. Odbrojavamo joj dane. Kao što odbrojavamo i dane do ulaska u godine koje će promeniti lice sveta – sve dok je Saturn u znaku Vodolije, do marta 2023-e.

Uživajte u decembru, srećno!!!!

Povezane teme

Zodijak

Retrogradni Merkur je završen! Zašto je prerano za radost?

Ne žurite da preuzmite odložene projekte - pokriveni smo „retro senkom“. Ali u celini, disanje postaje malo lakše.

Zodijak

Horoskop za proleće 2021. po horoskopskim znakovima

Proleće 2021. će nam svima dati novu snagu.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji imaju najjaču intuiciju

Neke ljude je jednostavno nemoguće prevariti!

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Ribe

Ribe u februaru 2021. ne treba nikome ništa da dokazuju.

Zodijak

Tri horoskopska znaka koji će ovog proleća upoznati pravu ljubav

Ukoliko ste sami, budite na oprezu! Proleće 2021. može biti izuzetno romantično za ova tri horoskopska znaka.

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Vodolije

Vodolije će se u februaru 2021. osećati apsolutno opušteno.

Zodijak

Šta februar donosi Jarčevima

Februar će biti bogat događajima i poznanstvima.

Zodijak

Horoskop za Strelca za februar 2021

U februaru ste stabilni, pažljivi, verujete u savršenstvo sveta oko sebe.

Zodijak

Horoskop za Škorpije - februar 2021.

Ovog meseca trudite se da budete stabilni, praktični i odmereni.

Zodijak

Šta su zvezde pripremile za Vage u februaru

Senzualni ste i romantični, lebdite u oblacima i sanjate o divnoj budućnosti.

Zodijak

Šta februar donosi Devicama

Vaš intelekt je vaš štit kojim ćete zaštititi ne samo sebe, već i svoje voljene.

Zodijak

Šta očekuje Lavove tokom februara

Karakterne osobine Lava neće im omogućiti da u februaru ostanu suzdržani i dobroćudni u kritičnim situacijama.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od februara 2021?

Na ulasku u februar sačekuje nas Sunce u znaku Vodolije, kao i Jupiter, Saturn i retrogradni Merkur. U znaku Riba se nalazi Neptun, u znaku Bika Uran i Mars. Mesec je u znaku Devic...