Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od januara 2021?

Na ulasku u januar, prvi nam mesec željno čekane 2021-e godine (a videćemo koliko će ispuniti naša očekivanja – prilično sam skeptična što se toga tiče) sačekuje nas Sunce, Merkur i Pluton u znaku Jarca. U znaku Vodolije nalaze se Saturn i Jupiter, u znaku Riba Neptun, a u znaku Ovna Mars. Uran, još uvek retrogradan je u znaku Bika, Mesec u znaku Lava a Venera u Strelcu. Sam momenat ulaska u novu godinu je pa.....više pesimističan nego optimističan....

Već od 4-og januara Merkur, približavajući se Plutonu kreće da pravi i kvadratni aspekt sa Marsom koji će, što iz znaka Jarca što iz znaka Vodolije – trajati sve do 10-og januara. Dakle, već u ovim danima ulazimo u tenzične momente koji se vezuju za poslovno – materijalnu sferu i jaku nervozu. Posebno je nestabilna energija od 8-og januara pa sve do 12-og kada Merkur pravi i kvadratni aspekt sa Uranom iz znaka Bika. Ovi aspekti označavaju raznorazna „pucanja“, šokove, neprijatna iznenađenja, otkrića koja nas izbacuju iz ravnoteže, skandale i pojačanu zdravstvenu problematiku.

6-og januara Mars prelazi u znak Bika, znak materije, finansija, dobara i ličnih vrednosti. Njegova pozicija ovde je loša i označava probleme i borbu u finansijskom sektoru. Od svog ulaska u znak Bika, Mars će biti u kvadratnom aspektu sa Saturnom i Jupiterom, ali i konjukciji sa Uranom – pa će se situacije iz drugog dela 2020-e godine ponoviti – misli se na one koje nisu rešene i „zatvorene“ – da bi ovog puta došlo do konačnog „podvlačenja crte“, na prilično neprijatan i buran način. Ovi aspekti su aktivni sve do 21-og januara.

8-og Venera prelazi u znak Jarca. Za one koji su emotivno stabilni – ovo je dobar tranzit. Za one koji to nisu – predstavlja hlađenje, udaljavanje, distanciranje i zatvaranje. Dobar aspekt Venere sa Marsom iz znaka Bika daje šansu jakim odnosima da se dodatno učvrste, daje trajne ljubavne priče i mogućnost pronalaska osobe koja bi mogla postati značajna u našem životu. Venera 13-og, baš na mlad Mesec koji se dešava u znaku Jarca pravi trigon sa Uranom iz znaka Bika, kao i sa Marsom – pa evo odličnog perioda i za ljubavna iznenađenja, ali i za solidne zarade.

14-og januara Uran kreće direktnim hodom u znaku Bika a 19-og Sunce prelazi u znak Vodolije. 28-og je pun Mesec u znaku Lava. Merkur je u svoju senku ušao polovinom januara a retrogradnim hodom kreće 30-og kroz znak Vodolije.

U suštini, period od 4-og do 21-og januara nam je izuzetno opterećujuć i može doneti aktiviranje problematike u raznoraznim sektorima. Kreće se od kvadrata Merkura i Marsa, prelazi na kvadrat Marsa sa Saturnom i Jupiterom i završava Jupiterovim kvadratom sa Uranom. Sve kvadrat do kvadrata, sve borba do borbe. Svi kvadrati su iz fiksnih znakova, što znači da su ovo borbe gde ni jedna strana ne želi da popusti. Sve „borbe“ se vezuju najpre za materijalno finansijski sektor, što nam govori da će u ovom januaru biti prilično „nategnuto“ po pitanjima finansija i da nas baš oko ovoga čeka puno nervoze.Vrlo eksplozivna atmosfera na sve strane, a u isto vreme stežuća, pritiskajuća.

Jeste da kažu da je januar uvek najdepresivniji mesec u godini, ali mislim da ćemo ovaj lepo zapamtiti. Nisam optimista po pitanju našeg duševnog mira, jer – i pored nekih lepih aspekata i pored kao povoljnih šansi, ipak je suština januara – borba. Želim vam da u tim borbama budete pobednik. Srećno!!!!

Povezane teme

Zodijak

Retrogradni Merkur je završen! Zašto je prerano za radost?

Ne žurite da preuzmite odložene projekte - pokriveni smo „retro senkom“. Ali u celini, disanje postaje malo lakše.

Zodijak

Horoskop za proleće 2021. po horoskopskim znakovima

Proleće 2021. će nam svima dati novu snagu.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji imaju najjaču intuiciju

Neke ljude je jednostavno nemoguće prevariti!

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Ribe

Ribe u februaru 2021. ne treba nikome ništa da dokazuju.

Zodijak

Tri horoskopska znaka koji će ovog proleća upoznati pravu ljubav

Ukoliko ste sami, budite na oprezu! Proleće 2021. može biti izuzetno romantično za ova tri horoskopska znaka.

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Vodolije

Vodolije će se u februaru 2021. osećati apsolutno opušteno.

Zodijak

Šta februar donosi Jarčevima

Februar će biti bogat događajima i poznanstvima.

Zodijak

Horoskop za Strelca za februar 2021

U februaru ste stabilni, pažljivi, verujete u savršenstvo sveta oko sebe.

Zodijak

Horoskop za Škorpije - februar 2021.

Ovog meseca trudite se da budete stabilni, praktični i odmereni.

Zodijak

Šta su zvezde pripremile za Vage u februaru

Senzualni ste i romantični, lebdite u oblacima i sanjate o divnoj budućnosti.

Zodijak

Šta februar donosi Devicama

Vaš intelekt je vaš štit kojim ćete zaštititi ne samo sebe, već i svoje voljene.

Zodijak

Šta očekuje Lavove tokom februara

Karakterne osobine Lava neće im omogućiti da u februaru ostanu suzdržani i dobroćudni u kritičnim situacijama.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od februara 2021?

Na ulasku u februar sačekuje nas Sunce u znaku Vodolije, kao i Jupiter, Saturn i retrogradni Merkur. U znaku Riba se nalazi Neptun, u znaku Bika Uran i Mars. Mesec je u znaku Devic...