Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od maja 2020

Na ulasku u maj mesec Sunce, Merkur I Uran nalaze se u znaku Bika. Venera je u Blizancima, Mesec u prvoj četvrti u znaku Lava. U znaku Jarca se nalaze retrogradni Pluton i Jupiter, u znaku Vodolije Saturn i Mars, a Neptun u znaku Riba.

7-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. Uvek je u danima neposredno pre i nakon punog Meseca pojačana energija, dolazi do napetosti u nama i oko nas, neke situacije vode ka kulminaciji. Zbog prilično neugodne simbolike znaka Škorpije, ovo će biti dani krajnosti, isključivosti, dani kada želimo da raščistimo sa mnogim situacijama koje su nas u proteklom periodu okupirale, mučile. Biće naglašeni problemi u komunikaciji i nerazumevanje. Simbolika se vezuje najpre za materijalno, za finansije ali i za lične vrednosti – u ovom slučaju za međuljudske odnose.

11-og maja Saturn u znaku Vodolije kreće retrogradnim hodom koji će trajati nešto više od četiri meseca. U julu će se vratiti u znak Jarca u kojem će krenuti direktno da bi u decembru opet ušao u Vodoliju i tamo ostao naredne dve i po godine. Retrogradno kretanje ove planete uvek donosi testove odluka koje smo u proteklom periodu doneli, preispitivanje onih temelja koje smo napravili i onoga što smo izgradili. Vraća nas da još jednom prođemo „starim stazama“ i ispravimo ono što smo uradili pogrešno.

Takođe 11-og maja, ali u kasnim večernjim satima i Merkur prelazi u znak Blizanaca i svoje sedište. Oslobođenje, pokret, dešavanje, komunikacija. Prvi pravi, duboki udah svežeg vazduha, slobode i pokreta je pred nama. Sve se budi i kreće napred, ubrzano.

13-og maja Mars prelazi u znak Riba a Venera kreće retrogradnim hodom u Blizancima. Pošto je tajna jedna od simbolika retrogradne Venere, a Mars u znaku Riba pliva u tajnosti – ono što je najpre naglašeno za ostatak maja, ali i veći deo juna jesu tajne, skrivene, romantične priče. Neke sa puno zanosa, romantike i ljubavne ekstaze, druge sa puno obmana, samoobmana i laži. Pa kako se kome zalomi. Mars u znaku Riba pomalo će rasplinuti našu energiju, s jedne strane nas učiniti nežijima, suptilnjima, kreativnijima.....a sa druge – otvoriće mogućnosti za mnogo toga radimo „ispod žita“, skriveno od radoznalih očiju....Retrogradna Venera zaslužuje mnogo dužu priču od ovih par redaka, ali hajde da probamo da sažmemo i ne širimo mnogo temu....Retrogradna Venera u Blizancima da, potencira na nanovnom pokretanju emotivnih priča iz prošlosti ili onih koje su prekinute u skorijem vremenskom periodu, ali isto tako potencira generalno gledano na vraćanju komunikacije, bilo da su u pitanju poslovne, porodične ili prijateljske relacije. Pričaćemo o temama koje smo do sada preskakali i gurali pod tepih....Takođe, ovo je period pokretanja karmičkih ljubavnih odnosa koji će nekima doneti savršene ljubavne priče, a drugima – razočarenja.....Dani čudnih, neobičnih ljubavnih početaka...

14-og maja Jupiter u znaku Jarca kreće retrogradnim hodom. Simbolika retrogradnog Jupitera su ponovljene prilike, pa zvirnite u koje vam polje natalnog horoskopa pada i kakve aspekte pravi i znaćete koje su to ponovljene prilike baš za vas.

20-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca a 23-eg imamo i mlad Mesec u ovom znaku. Znak pokreta, informacija, saobraćaja, putovanja, kretanja, komunikacije – dolazi definitivno u prvi plan. Što bi se reklo – vreme je za pokret, spremite se – polećemo!

Srećno vam putovanje kroz mesec maj!!!!

Povezane teme

Zodijak

3 saveta za osobe koje su u vezi sa Strelčevima

Ako ste kojim slučajem udati za Strelca ili ste za sada samo u vezi, verovatno ste i sami po prirodi energična osoba…

Zodijak

Sezona Strelca je vreme velikih promena

Možete odahnuti! 22. novembra ulazimo u novi astrološki period.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji su plaćeni manje nego što zaslužuju

Koji astrološki vredni radnici redovno trpe finansijsku nepravdu?

Zodijak

Šta novembar donosi Ribama

Ribe treba da posvete novembar brizi o svom zdravlju.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Vodolije

Novembar može dovesti do toga da Vodolija bude preterano impulsvna, zato budite izuzetno oprezni.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Jarčeve

Jarčevi će ovog meseca možda smisliti plan kako da se finansijski osamostale, jer sada imaju sve šanse da ostvare svoje ciljeve.

Zodijak

Šta su zvezde pripremile Strelčevima u novembru

Tokom celog meseca novembra, Strelac će biti pun pozitivne energije i usmeravati je ka ljudima oko sebe.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Škorpije

Tokom ovog meseca, Škorpije će biti pod velikim pritiskom i imaće mnogo odgovornosti koje će im biti teško da ispune.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Device

Device ovog meseca neće imati problema sa komunikacijom, kao i uvek, ali kada je reč o donošenju važnih odluka, biće lepo ako Device sve svoje planove i ideje zadrže za sebe.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Lavove

Novembar će biti mesec u kojem će se Lav osećati iscrpljeno bez ikakvog razloga.

Zodijak

Horoskop za novembar 2020. za Rakove

U novembru će Univerzum pružiti Rakovima emocionalni izazov. Ali, Rakovi će biti u stanju da prevaziđu sve poteškoće koje su se pojavile ako ne preuveličaju situaciju.

Zodijak

Horoskop za novembar za Blizance

Kao što znate, Blizanci su poznati po svojoj društvenosti, a novembar 2020. biće mesec kada će i oni moći da izvuku maksimum iz komunikacije.

Zodijak

Kako će novembar 2020. uticati na Bikove

U novembru 2020. godine, Bikovi će imati želju da se više brinu o sebi, što ih neće napustiti ceo mesec.

Zodijak

Novembar će promeniti život mnogih Ovnova

Novembar 2020. biće vreme za Ovnove da razmisle o sopstvenom životu. Ovog meseca očekuje ih trenutak, koji će postati prekretnica u njihovom životu i označiće početak novog peri...

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od novembra 2020?

Centralni jesenji mesec započinje punim Mesecom u znaku Bika a završava se punim Mesecom i pomračenjem u znaku Blizanaca. Izgleda nam planetice ovog puta „obećavaju“ žurku bez pres...