Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od maja 2020

Na ulasku u maj mesec Sunce, Merkur I Uran nalaze se u znaku Bika. Venera je u Blizancima, Mesec u prvoj četvrti u znaku Lava. U znaku Jarca se nalaze retrogradni Pluton i Jupiter, u znaku Vodolije Saturn i Mars, a Neptun u znaku Riba.

7-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. Uvek je u danima neposredno pre i nakon punog Meseca pojačana energija, dolazi do napetosti u nama i oko nas, neke situacije vode ka kulminaciji. Zbog prilično neugodne simbolike znaka Škorpije, ovo će biti dani krajnosti, isključivosti, dani kada želimo da raščistimo sa mnogim situacijama koje su nas u proteklom periodu okupirale, mučile. Biće naglašeni problemi u komunikaciji i nerazumevanje. Simbolika se vezuje najpre za materijalno, za finansije ali i za lične vrednosti – u ovom slučaju za međuljudske odnose.

11-og maja Saturn u znaku Vodolije kreće retrogradnim hodom koji će trajati nešto više od četiri meseca. U julu će se vratiti u znak Jarca u kojem će krenuti direktno da bi u decembru opet ušao u Vodoliju i tamo ostao naredne dve i po godine. Retrogradno kretanje ove planete uvek donosi testove odluka koje smo u proteklom periodu doneli, preispitivanje onih temelja koje smo napravili i onoga što smo izgradili. Vraća nas da još jednom prođemo „starim stazama“ i ispravimo ono što smo uradili pogrešno.

Takođe 11-og maja, ali u kasnim večernjim satima i Merkur prelazi u znak Blizanaca i svoje sedište. Oslobođenje, pokret, dešavanje, komunikacija. Prvi pravi, duboki udah svežeg vazduha, slobode i pokreta je pred nama. Sve se budi i kreće napred, ubrzano.

13-og maja Mars prelazi u znak Riba a Venera kreće retrogradnim hodom u Blizancima. Pošto je tajna jedna od simbolika retrogradne Venere, a Mars u znaku Riba pliva u tajnosti – ono što je najpre naglašeno za ostatak maja, ali i veći deo juna jesu tajne, skrivene, romantične priče. Neke sa puno zanosa, romantike i ljubavne ekstaze, druge sa puno obmana, samoobmana i laži. Pa kako se kome zalomi. Mars u znaku Riba pomalo će rasplinuti našu energiju, s jedne strane nas učiniti nežijima, suptilnjima, kreativnijima.....a sa druge – otvoriće mogućnosti za mnogo toga radimo „ispod žita“, skriveno od radoznalih očiju....Retrogradna Venera zaslužuje mnogo dužu priču od ovih par redaka, ali hajde da probamo da sažmemo i ne širimo mnogo temu....Retrogradna Venera u Blizancima da, potencira na nanovnom pokretanju emotivnih priča iz prošlosti ili onih koje su prekinute u skorijem vremenskom periodu, ali isto tako potencira generalno gledano na vraćanju komunikacije, bilo da su u pitanju poslovne, porodične ili prijateljske relacije. Pričaćemo o temama koje smo do sada preskakali i gurali pod tepih....Takođe, ovo je period pokretanja karmičkih ljubavnih odnosa koji će nekima doneti savršene ljubavne priče, a drugima – razočarenja.....Dani čudnih, neobičnih ljubavnih početaka...

14-og maja Jupiter u znaku Jarca kreće retrogradnim hodom. Simbolika retrogradnog Jupitera su ponovljene prilike, pa zvirnite u koje vam polje natalnog horoskopa pada i kakve aspekte pravi i znaćete koje su to ponovljene prilike baš za vas.

20-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca a 23-eg imamo i mlad Mesec u ovom znaku. Znak pokreta, informacija, saobraćaja, putovanja, kretanja, komunikacije – dolazi definitivno u prvi plan. Što bi se reklo – vreme je za pokret, spremite se – polećemo!

Srećno vam putovanje kroz mesec maj!!!!

Povezane teme

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od avgusta 2020?

Početak avguta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu.

Zodijak

Mars u Ovnu do kraja godine: Rakovima je potrebna podrška, a Strelcu motivacija

Vreme je da se pripremimo za vatrena osećanja - obično Mars ne ostaje u jednom znaku duže od šest nedelja, ali ovaj put imaćemo dugu turneju po Ovnu.

Zodijak

Čestitamo kraj retrogradnog Merkura! Ali da li će nam biti lakše?

Tema koji izaziva probleme i uzrok svih nesporazuma! Da li zaista postoji svetla linija u našem životu? Ili se prerano radovati?

Zodijak

Horoskop otkriva: sta mozemo očekivati od jula 2020

Jul bismo slobodno mogli nazvati sudbinskim mesecom jer će u njemu doći do nekih značajnih promena, na poslovnom, emotivnom, životnom planu kod svakog od nas.

Zodijak

Kako retrogradni Merkur utiče na naše telo, energiju i kožu?

Merkur je krenuo retrogradno 18. juna i ovo kretanje će trajati do 12. jula. Postoje li zaista posledice ne samo na odnose, već i na izgled?

Zodijak

Koja će tri znaka zodijaka imati sreće u drugoj polovini 2020. godine?

Prva polovina 2020. godine, za neke ljude je postala zona destruktivnog uragana, za druge je proletela kao da je nije ni bilo.

Zodijak

Kako astrolozi povezuju trenutni retrogradni Jupiter sa koronavirusom

Još jedna planeta je počela svoje retrogradno kretanje.

Zodijak

Zaštitite svoju ljubav: retrogradna Venera vraća se prvi put nakon dve godine

13. maja, Venera, planeta ljubavi i naklonosti u astrologiji, započela je retrogradno kretanje prvi put nakon dve godine, a njen uticaj biće jak i intenzivan.

Zodijak

Kako će retrogradna Venera uticati na naš lični život

Ako ste trenutno u svađi sa svojim partnerom, može se činiti ironičnim ali treba znati da je retrogradna Venera - za koju se veruje da utiče na naše romantične veze - u aktivnom st...

Zodijak

Šta vaš horoskopski znak traži u drugoj polovini

Astrološki saveti koji će vam pomoći da ne propustite ono što vam je potrebno.

Zodijak

Maj 2020: dobri i loši dani u smislu astrologije

Ovog meseca nas čeka jedan od najsrećnijih perioda u godini. Označite važan datum u kalendaru!

Zodijak

Ispunjenje želja je moguće ako ih pravilno zamislite

Kako da zamislite želju prema vašem horoskopskom znaku da bi se što pre ostvarila?

Zodijak

Ko su najzanimljivije žene horoskopa i zašto su tako posebne?

Postoje žene koje jednostavno očaravaju gde god da se pojave.

Zodijak

Astrološka prognoza za maj 2020.

Otkrivamo vam koja su iznenađenja poslednjeg prolećnog meseca pripremljena za predstavnike svih znakova zodijaka.