Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od maja 2020

Na ulasku u maj mesec Sunce, Merkur I Uran nalaze se u znaku Bika. Venera je u Blizancima, Mesec u prvoj četvrti u znaku Lava. U znaku Jarca se nalaze retrogradni Pluton i Jupiter, u znaku Vodolije Saturn i Mars, a Neptun u znaku Riba.

7-og maja imamo pun Mesec u znaku Škorpije. Uvek je u danima neposredno pre i nakon punog Meseca pojačana energija, dolazi do napetosti u nama i oko nas, neke situacije vode ka kulminaciji. Zbog prilično neugodne simbolike znaka Škorpije, ovo će biti dani krajnosti, isključivosti, dani kada želimo da raščistimo sa mnogim situacijama koje su nas u proteklom periodu okupirale, mučile. Biće naglašeni problemi u komunikaciji i nerazumevanje. Simbolika se vezuje najpre za materijalno, za finansije ali i za lične vrednosti – u ovom slučaju za međuljudske odnose.

11-og maja Saturn u znaku Vodolije kreće retrogradnim hodom koji će trajati nešto više od četiri meseca. U julu će se vratiti u znak Jarca u kojem će krenuti direktno da bi u decembru opet ušao u Vodoliju i tamo ostao naredne dve i po godine. Retrogradno kretanje ove planete uvek donosi testove odluka koje smo u proteklom periodu doneli, preispitivanje onih temelja koje smo napravili i onoga što smo izgradili. Vraća nas da još jednom prođemo „starim stazama“ i ispravimo ono što smo uradili pogrešno.

Takođe 11-og maja, ali u kasnim večernjim satima i Merkur prelazi u znak Blizanaca i svoje sedište. Oslobođenje, pokret, dešavanje, komunikacija. Prvi pravi, duboki udah svežeg vazduha, slobode i pokreta je pred nama. Sve se budi i kreće napred, ubrzano.

13-og maja Mars prelazi u znak Riba a Venera kreće retrogradnim hodom u Blizancima. Pošto je tajna jedna od simbolika retrogradne Venere, a Mars u znaku Riba pliva u tajnosti – ono što je najpre naglašeno za ostatak maja, ali i veći deo juna jesu tajne, skrivene, romantične priče. Neke sa puno zanosa, romantike i ljubavne ekstaze, druge sa puno obmana, samoobmana i laži. Pa kako se kome zalomi. Mars u znaku Riba pomalo će rasplinuti našu energiju, s jedne strane nas učiniti nežijima, suptilnjima, kreativnijima.....a sa druge – otvoriće mogućnosti za mnogo toga radimo „ispod žita“, skriveno od radoznalih očiju....Retrogradna Venera zaslužuje mnogo dužu priču od ovih par redaka, ali hajde da probamo da sažmemo i ne širimo mnogo temu....Retrogradna Venera u Blizancima da, potencira na nanovnom pokretanju emotivnih priča iz prošlosti ili onih koje su prekinute u skorijem vremenskom periodu, ali isto tako potencira generalno gledano na vraćanju komunikacije, bilo da su u pitanju poslovne, porodične ili prijateljske relacije. Pričaćemo o temama koje smo do sada preskakali i gurali pod tepih....Takođe, ovo je period pokretanja karmičkih ljubavnih odnosa koji će nekima doneti savršene ljubavne priče, a drugima – razočarenja.....Dani čudnih, neobičnih ljubavnih početaka...

14-og maja Jupiter u znaku Jarca kreće retrogradnim hodom. Simbolika retrogradnog Jupitera su ponovljene prilike, pa zvirnite u koje vam polje natalnog horoskopa pada i kakve aspekte pravi i znaćete koje su to ponovljene prilike baš za vas.

20-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca a 23-eg imamo i mlad Mesec u ovom znaku. Znak pokreta, informacija, saobraćaja, putovanja, kretanja, komunikacije – dolazi definitivno u prvi plan. Što bi se reklo – vreme je za pokret, spremite se – polećemo!

Srećno vam putovanje kroz mesec maj!!!!

Povezane teme

Zodijak

Astrološka prognoza za mart 2021. godine za svaki znak Zodijaka

Mart 2021. je mesec kada će vreme leteti vrlo brzo.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od marta 2021?

Juhu! Pred nama je prvi prolećni mesec, ali ujedno – pred nama je i prvi mesec koji će nas istinski pokrenuti.

Zodijak

Retrogradni Merkur je završen! Zašto je prerano za radost?

Ne žurite da preuzmite odložene projekte - pokriveni smo „retro senkom“. Ali u celini, disanje postaje malo lakše.

Zodijak

Horoskop za proleće 2021. po horoskopskim znakovima

Proleće 2021. će nam svima dati novu snagu.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji imaju najjaču intuiciju

Neke ljude je jednostavno nemoguće prevariti!

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Ribe

Ribe u februaru 2021. ne treba nikome ništa da dokazuju.

Zodijak

Tri horoskopska znaka koji će ovog proleća upoznati pravu ljubav

Ukoliko ste sami, budite na oprezu! Proleće 2021. može biti izuzetno romantično za ova tri horoskopska znaka.

Zodijak

Horoskop za februar 2021. za Vodolije

Vodolije će se u februaru 2021. osećati apsolutno opušteno.

Zodijak

Šta februar donosi Jarčevima

Februar će biti bogat događajima i poznanstvima.

Zodijak

Horoskop za Strelca za februar 2021

U februaru ste stabilni, pažljivi, verujete u savršenstvo sveta oko sebe.

Zodijak

Horoskop za Škorpije - februar 2021.

Ovog meseca trudite se da budete stabilni, praktični i odmereni.

Zodijak

Šta su zvezde pripremile za Vage u februaru

Senzualni ste i romantični, lebdite u oblacima i sanjate o divnoj budućnosti.

Zodijak

Šta februar donosi Devicama

Vaš intelekt je vaš štit kojim ćete zaštititi ne samo sebe, već i svoje voljene.