grazia

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od marta 2021?

Juhu! Pred nama je prvi prolećni mesec, ali ujedno – pred nama je i prvi mesec koji će nas istinski pokrenuti. Od jula prošle godine traje kvadratno natezanje između dva malefika – velikog, Saturna i malog, Marsa a od ovog meseca ove dve planete dolaze u trigonski, protočni aspekt – olakšavajući situaciju nama i terajući nas na akciju.

No, idemo redom. Na ulasku u mart u znaku Riba se nalaze Venera, Sunce i Neptun. U znaku Bika su Uran i Mars. Mesec je u znaku Vage i samo što je izašao iz svoje „pune“ faze. Pluton je u Jarcu a u Vodoliji Saturn, Merkur i Jupiter. Sve planete su direktne.

Prvo za one koji se raduju Veneri u znaku Riba, zbog njene egzaltirane pozicije – Venera u Ribama preteruje sa svojom potragom za savršenom ljubavlju, za idealnom emotivnom pričom – obzirom da će sve dok je u Ribama biti spaljena od strane Sunca i u kontaktu sa Neptunom – malo je verovatno da su ti „ideali“ zaista idealni. Ovo vam je super za tajne priče i ljubavisanja, super je za neke platonske emocije, ali da je super za iole stabilne ljubavne početke – ma nema ništa od toga. Samo može da donese debelo razočarenje. U Ribama je sve do 21-og a onda prelazi u znak Ovna gde je takođe u lošoj poziciji i takođe će jedno vreme biti spaljena od strane Sunca, ali vrlo brzo ide u stabilne pozicije – od početka aprila. Dakle, do 4-og marta (dok je Mars u Biku) ljubavna situacija je jako loša,od tog dana pa do 21-og – zanos, ideali, ali slaba vajda u realnosti. Od 21-og pa do kraja meseca – strast piči sve u šesnaest – i dalje može biti problema u odnosima, ali oni ipak idu u stabilniju formu od kraja meseca.

No, ono što je udarna vest za mart jeste prelazak Marsa u znak Blizanaca 4-og. On tu nema nikakvo posebno dostojanstvo, ali pravi dobre aspekte sa Saturnom i Jupiterom. Ovaj prvi trigon sa Saturnom nam je posebno važan jer će doneti jedan priliv i talas dobre, pokretne energije. Dosta toga oko čega smo se natezali počeće da se pokreće i rešava, realizuje. Mars u Blizancima u ovakvim aspektima jeste zaista dobar za akciju i posebno će vazdušnim znacima dati vetar u leđa, ali će jednim delom njime uspeti da se „okoriste“ i Ovnovi i Lavovi. Trigon sa Jupiterom donosi pozitivno ludilo ali on u ovom mesecu neće biti egzaktan, pa ćemo verovatno njegove prave efekte videti tek tokom aprila. Ono što je negativno kod tranzita Marsa u Blizancima jeste ludilo u saobraćaju i vožnji, problemi sa respiratornim organima, problemi sa mlađom populacijom, i naravno – problem sa rečitošću (čitaj – sa raspravama i svađama) kojih će biti koliko god hoćeš. Jer, svako će biti najpametniji i svako će imati šta da kaže. No, bolje je i da se priča i dešava nego da se ćuti i trpi, kao u prethodnim mesecima. Aspekt Marsa iz Blizanaca i Saturna iz Vodolije je dušu dao za revoluciju bilo koje vrste – pa vi sad izvolite i odaberite šta ćete u svom životu revolucionarno da promenite. Jer, realno gledano – sada to možete.

20-og marta Sunce prelazi u znak Ovna i zvanično počinje proleće. 13-og marta imamo mlad Mesec u Ribama, a 15-og marta i Merkur prelazi u isti znak. Pun Mesec nas čeka 28-og marta u znaku Vage. No,o svemu ovome pisaćemo kako bude postajalo aktuelno. Trenutno nam je mnogo važniji i za nas mnogo bitniji taj tranzit Marsa koji konačno počinje da nas budi. U ovoj godini, proleće će sa ovim aspektom doći nešto ranije – već 4-og. Ako ste u tranzitu Marsa kroz znak Bika koji je krenuo od Božića imali osećaj da hodate po blatu i da se jedva pomerate – sa Marsom u Blizancima iz tog blata se izlazi i sprema se za trk. Uskoro trčimo, budite spremni za akciju! Srećno!!!!

Povezane teme

Zodijak

Kako vam zodijački znak staje na put u razvoju karijere

I kako popraviti situaciju i dobiti unapređenje?

Zodijak

Astrološka prognoza za april 2021. godine za sve horoskopske znakove

Saznaćemo sa kojim ćemo se poteškoćama i radostima suočiti ovog proleća.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od aprila 2021?

Proleće se lagano zahuktava a mi još uvek nismo uspeli da ispratimo njegov tempo. Ili neodlučno stojimo u mestu ili koračamo nekim sitnim, opreznim koracima. Mogli bismo da vidimo...

Zodijak

Ne paničite! Najčešći strahovi horoskopskih znakova

Nema čudovišta u ormaru i vampira ispod kreveta.

Zodijak

Ljubav i novac: ono što Venera obećava svakom horoskopskom znaku

Što se tiče astrologije, planeta zadovoljstva, privlačnosti i stila tačno zna sve o vama i vašem ličnom životu.

Zodijak

Šta treba da znate o elementu vašeg horoskopskog znaka

Možda znate vaš horoskopski znak, ali znate li koji element vlada njime?

Zodijak

Horoskopski znaci koji će se zaljubiti u martu

Dolaskom proleća, mnogi tradicionalno čekaju čudo, nadaju se zaljubljivanju, a ovo nebesko trojstvo ima veliku šansu da zaroni u romantična osećanja ovog proleća.

Zodijak

Astrološka prognoza za mart 2021. godine za svaki znak Zodijaka

Mart 2021. je mesec kada će vreme leteti vrlo brzo.

Zodijak

Retrogradni Merkur je završen! Zašto je prerano za radost?

Ne žurite da preuzmite odložene projekte - pokriveni smo „retro senkom“. Ali u celini, disanje postaje malo lakše.

Zodijak

Horoskop za proleće 2021. po horoskopskim znakovima

Proleće 2021. će nam svima dati novu snagu.

Zodijak

Pet horoskopskih znakova koji imaju najjaču intuiciju

Neke ljude je jednostavno nemoguće prevariti!