grazia

Zodijak

Merkur je u Vagi: Spremite se da čujete surovu istinu

Merkur, planeta komunikacija, napustila je svoj omiljeni znak – Devicu i kreće se ka diplomatskoj Vagi, gde će se zadržati do 5. novembra.

Obično tranziti Merkura nisu tako dugi - ali ovog puta, inače brza planeta će produžitii svoj boravak u Vagi, zahvaljujući retrogradnosti Merkura koja počinje od 26. septembra i trajaće sve do 18. oktobra. Polako, još nema potrebe za panikom. Merkur voli druženje u Vagi (i drugim mentalno agilnim vazdušnim znacima), pa ovaj tranzit neće biti tako promenljiv kao što mislite.

Način na koji ćete komunicirati, poprimiće prijateljski ton tokom Merkurovog kretanja kroz Vagu, u poređenju sa kritičkim stavom koji smo ponekad imali dok je Merkur bio u Devici. Vaga ima urođen osećaj za pravičnost i reputaciju mirotvorca. Merkur u Vagi je tipično diplomatski, šarmantan i saosećajan. S druge strane, ovaj tranzit nas može učiniti neodlučnima, podložnijim kritikama i sklonima odugovlačenju.

Čak i u tom slučaju, osetićemo više ravnoteže i kompromisa u našim pregovorima. Vaga je znak postiže uspeh kada su stvari u harmoniji i često se kloni sukoba. Komunikacija će biti iskrenija nego ikad, jer ćemo odložiti bodeže i imati smislene i sažete diskusije. Ali pazite - ovaj tranzit može uticati, kako na nas, tako i na osobe iz okruženja, da tražimo krivce u drugima za svakakve probleme.

Da biste se izborili protiv onih koji vas kritikuju, priđite im sa empatijom - čak i ako to ne zaslužuju. Ako osećate da su ljudi previše direktni u komunikaciji sa vama, shvatite da pokušavaju da vam učine uslugu govoreći vam istinu umesto da vas obmanjuju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Tokom svog boravka u Vagi, Merkur će 20. septembra, 3. oktobra i 1. novembra formirati tri prelepa trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji. Ponovo uspostavljene veze daće nam priliku da proširimo um i postignemo sjajnu koncentraciju i usmerimo pažnju na detalje. Ovo je takođe prilika da završimo i poslovni projekat koji nismo bili u stanju da realizujemo na pravi način. 

Merkur će takođe formirati tri ne tako lepa trigona sa retrogradnim Plutonom u Jarcu 22. septembra, 1. oktobra i 2. novembra. Ovo su dani kada bi trebalo da pazite šta izgovarate, jer bi intenzitet koji dolazi iz Plutona mogao da se ušunja u naše umove i natera nas da kažemo nešto zbog čega bismo kasnije mogli da zažalimo.

Kada bi postojala mantra za ovaj tranzit, sigurno bi bila: strpljenje je vrlina. Neodlučnost će u ovom periodu biti na visokom nivou, te će vas negovanje razumevanja i svesnosti odvesti na dug put do sledećeg Merkurovog kretanja u novembru.

Foto: Shutterstock, Instagram

Pripremila: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Nedeljni horoskop od 27. marta do 2. aprila

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. marta

Misli koje su bujale iznutra će doći do izražaja ove nedelje.

Zodijak

Astro za vikend - od 10. do 13. marta

Šta su zvezde "skuvale" za dane pred nama, čitajte u vikend horoskopu.

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. marta

Kako će uticati pun mesec ovog utorka na sve znake zodijaka…

Zodijak

Astro za vikend od 3. do. 5. marta

Šta su zvezde spremile za dane pred nama, otkrijte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 27. februara do 5. marta

Mart počinje živahno sa energijom koja će uskoro eskalirati.

Zodijak

Astro za vikend - od 24. do 27. februara

Šta zvezde "zakuvale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 20. do 26. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro: od 17. do 20. februara 2023

Šta su zvezde "isplanirale" za dane pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Nedeljni astro od 13. do 19. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro od 10. do 12. februara

Šta nam donosi konjukcija Plutona u Jarcu?

Zodijak

Nedeljni astro od 6. do 12. februara

Šta su zvezde "isplanirale" za nedelju pred nama, čitajte u nastavku...