grazia

Zodijak

Merkur je u Vagi: Spremite se da čujete surovu istinu

Merkur, planeta komunikacija, napustila je svoj omiljeni znak – Devicu i kreće se ka diplomatskoj Vagi, gde će se zadržati do 5. novembra.

Obično tranziti Merkura nisu tako dugi - ali ovog puta, inače brza planeta će produžitii svoj boravak u Vagi, zahvaljujući retrogradnosti Merkura koja počinje od 26. septembra i trajaće sve do 18. oktobra. Polako, još nema potrebe za panikom. Merkur voli druženje u Vagi (i drugim mentalno agilnim vazdušnim znacima), pa ovaj tranzit neće biti tako promenljiv kao što mislite.

Način na koji ćete komunicirati, poprimiće prijateljski ton tokom Merkurovog kretanja kroz Vagu, u poređenju sa kritičkim stavom koji smo ponekad imali dok je Merkur bio u Devici. Vaga ima urođen osećaj za pravičnost i reputaciju mirotvorca. Merkur u Vagi je tipično diplomatski, šarmantan i saosećajan. S druge strane, ovaj tranzit nas može učiniti neodlučnima, podložnijim kritikama i sklonima odugovlačenju.

Čak i u tom slučaju, osetićemo više ravnoteže i kompromisa u našim pregovorima. Vaga je znak postiže uspeh kada su stvari u harmoniji i često se kloni sukoba. Komunikacija će biti iskrenija nego ikad, jer ćemo odložiti bodeže i imati smislene i sažete diskusije. Ali pazite - ovaj tranzit može uticati, kako na nas, tako i na osobe iz okruženja, da tražimo krivce u drugima za svakakve probleme.

Da biste se izborili protiv onih koji vas kritikuju, priđite im sa empatijom - čak i ako to ne zaslužuju. Ako osećate da su ljudi previše direktni u komunikaciji sa vama, shvatite da pokušavaju da vam učine uslugu govoreći vam istinu umesto da vas obmanjuju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Tokom svog boravka u Vagi, Merkur će 20. septembra, 3. oktobra i 1. novembra formirati tri prelepa trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji. Ponovo uspostavljene veze daće nam priliku da proširimo um i postignemo sjajnu koncentraciju i usmerimo pažnju na detalje. Ovo je takođe prilika da završimo i poslovni projekat koji nismo bili u stanju da realizujemo na pravi način. 

Merkur će takođe formirati tri ne tako lepa trigona sa retrogradnim Plutonom u Jarcu 22. septembra, 1. oktobra i 2. novembra. Ovo su dani kada bi trebalo da pazite šta izgovarate, jer bi intenzitet koji dolazi iz Plutona mogao da se ušunja u naše umove i natera nas da kažemo nešto zbog čega bismo kasnije mogli da zažalimo.

Kada bi postojala mantra za ovaj tranzit, sigurno bi bila: strpljenje je vrlina. Neodlučnost će u ovom periodu biti na visokom nivou, te će vas negovanje razumevanja i svesnosti odvesti na dug put do sledećeg Merkurovog kretanja u novembru.

Foto: Shutterstock, Instagram

Pripremila: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop do 27. septembra 2021.

Šta su vam zvezde zapisale za dane vikenda pročitajte u nastavku..

Zodijak

Horoskop za jesen 2021. je stigao!

Ko će imati slatku jesen, a ko će se suočiti sa manjim poteškoćama?

Zodijak

Vikend horoskop do 19. septembra

Saznajte šta vam zvezde predviđaju za ovaj vikend.

Zodijak

Vikend horoskop do 12. septembra

Da li su vam zvezde naklonjene ovog vikenda?

Zodijak

Astro vodič: Kako da preživite retrogradni Merkur u Vagi uz minimalne posledice

Približava nam se najomraženiji trenutak u godini - retrogradni Merkur! Srećom, ovo je poslednji u 2021.

Zodijak

Dnevni horoskop za ponedeljak 06.09.

Zvezde vam otkrivaju energiju dana!

Zodijak

Nedeljni horoskop od 06. do 13. septembra

Evo šta vam zvezde predviđaju za ovu nedelju...

Zodijak

Mlad Mesec u Devici biće srećan za svaki horoskopski znak!

Najsrećniji mlad Mesec 2021. je najzad tu! Evo šta možemo da očekujemo.

Zodijak

Vikend horoskop do 6. septembra 2021.

Najsrećniji mlad mesec u godini stiže. Mesec ulazi u Devicu u ponedeljak, a šta su vam zvezde zapisale do tada pročitajte u nastavku.

Zodijak

Mesečni horoskop za SEPTEMBAR 2021.

Sa Venerom u intenzivnoj Škorpiji i mladim Mesecom u Devici, a pred kraj meseca i retrogradnim Merkurom u Vagi, biće ovo jedan turbulentan mesec novih početaka. Šta donosi vašem zn...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 30. avgusta do 06. septembra

Mars u Devici u opoziciji sa Neptunom, jedan je od najvažnijih aspekata ove nedelje, šta donosi vašem znaku saznajte u nastavku...

Zodijak

Otkrijte svoj vikend HOROSKOP do 30. AVGUSTA

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama otkrijte u vikend prognozi koju je vas pripremila naša astrološkinja Gordana Antić.

Zodijak

Počela je njihova sezona: Da li znate ko su poznate Device?

Nećete se mnogo začuditi kada vam kažemo da je Bijons devica, zar ne?