grazia

Zodijak

Solarna eklipsa 30. aprila najviše će uticati na ova 4 znaka

Svi zaljubljenici u astrologiju poznaju značaj Meseca, štaviše, sigurno su osetili uticaj njegovih mena na svakodnevni život. Podsetimo se, mlad Mesec nas poziva da postavimo ciljeve koje ćemo tokom narednog lunarnog ciklusa ostvariti, dok nam pun Mesec donosi (ne)željene promene koje smo ili želeli ili koje su nam bile potrebne za rast i razvoj. Ovog vikenda se, pak, dešava nešto posebno - solarna eklipsa (koja nastaje kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje čime privremeno Zemlju lišava jednog dela sunčeve svetosti, te tako nismo u mogućnosti da Sunce vidimo u celosti) dešava se u isto vreme sa mladim Mesecom u Biku. 

Ukoliko spojimo sve prethodno navedeno, lako je shvatiti da je ovaj Mladi mesec poseban. Ovaj astrološki aspekt najviše će uticati na to kako posmatrate sebe - Sunce simbolizuje ono što vi jeste, dakle vaš identitet, dok Mesec simbolizuje vaša osećanja i intuiciju. A, kada Mesec baci senku na Sunce, bićete primorani da promenite mišljenje o sebi i verovatno odaberete novi put kojim ćete ići.

Da biste znali na koji način će solarna eklipsa uticati na vas, potrebno je da pogledate svoju natalnu kartu - najviše uticaja osetićete u kućama u kojima se nalaze vaša "velika tri" znaka (Sunce, Mesec i podznak), ali možete pogledati i položaje Merkura, Venere i Marsa. U ovom konkretnom slučaju, četiri znaka Zodijaka biće naročito "pogođena" - Bik, Lav, Škorpija i Vodolija. Konkretnije, možete pogledati koji aspekti vaše natalne karte se nalaze oko 10. stepena ovih znakova i na taj način dobiti predstavu u kojoj oblasti vam sledi buđenje.

Bik

Budući da se pomračenje Sunca odigrava u vašoj 1. kući, ovo znači da ćete biti posvećeni radu na sebi, svojim interesovanjima, ciljevima, željama... Prosto, ulagaćete u sebe, svoj "brend" i identitet. Sada je trenutak da sebi ispunite sve želje. Istovremeno, usled bliske veze Venere, vaše vladajuće planete, sa Jupiterom, aktiviraće se i vaša 11. kuća prijateljstva, te će vam sve veze ovog tipa biti i više nego značajne i zauzimati centar pažnje. 

Lav

Ovaj astrološki "događaj" aktiviraće vašu 10. kuću karijere te možete očekivati promene u ovoj oblasti života. Dakle, javiće se mogućnosti za promene, napredak i stvoriće se povoljni uslovi za ostvarivanje davno zacrtanih ciljeva. Veza Venere i Jupitera aktivira vašu 8. kuću emocionalnih veza, te će voljena osoba biti vaš glavni oslonac u ovom, verovatno, intenzivnom periodu. 

Škorpija

Solarna eklipsa aktivira vašu 7. kuću partnerstva - ovo se može odnositi na novo poglavlje u vašem ljubavnom životu, ali i neke nove priče u pogledu posla (saradnja sa bliskim ljudima, na primer). Konjukcija Venere i Jupitera dešava se u 5. kući samoizražavanja što znači da ćete nastaviti sa slušanjem svog unutrašnjeg glasa i osećaja kako biste bili željena, najbolja verzija sebe. 

Vodolija

U ovom periodu, naglasak će biti na 4. kući i to u pogledu doma i porodičnog života, te možete očekivati promene ili potrebna razrešenja u toj oblasti. Svakako, poenta svega toga je da se vi osećate stabilno i dobro. Venera i Jupiter aktiviraće 2. kuću prihoda te ćete imati priliku ne samo da se emotivno "osvežite", već i finansijski. 

Foto: Unsplash

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Vikend horoskop od 20. do 22. maja

Nije loše nekada napraviti pauzu, ali nemojte zaboraviti da problemi neće nestati sami od sebe samo zato što ste rešili da ih neko vreme ignorišete. 

Zodijak

Nedeljni horoskop od 16. do 22. maja

Početak nedelje doneće vam osećaj osetljivost i ranjivosti.

Zodijak

Vikend horoskop od 13. do 15. maja

Povoljan je period za organizovanje putovanja...

Zodijak

Nedeljni horoskop od 9. do 15. maja

Saznajte šta vam zvezde predviđaju za nedelju kada Merkur ponovo kreće retrogradno.

Zodijak

Šta retrogradni Merkur donosi vašem horoskopskom znaku?

Merkur će se kretati retrogradno od 10. maja do 3. juna.

Zodijak

Vikend horoskop od 6. do 8. maja

Ostavite brige kod kuće i dobro napunite svoje energetske rezerve.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 02. do 09. maja

Možete imati poteškoća da prikažete sebe u najboljem svetlu ove nedelje.

Zodijak

Mesečni horskop za MAJ 2022.

U ovom periodu će se postaviti i pitanje balansa između zavisnosti i nezavisnosti od drugih.

Zodijak

Vikend horoskop od 29. aprila do 02. maja

Nešto u šta ste bili sto posto sigurni vam sada može izgledati potpuno drugačije.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 25. aprila do 1. maja

Dostizanje duševnog mira ono što će vam pomoći da se pripremite za aktivan kraj proleća i početak leta.

Zodijak

Vikend horoskop od 22. do 24. aprila

Udovoljite sebi, jer nije uvek neophodno da negde jurite i budete preplavljeni obavezama.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 18. do 24. aprila

Možda ste do sada imali osećaj da tapkate u mestu ili da još niste sigurni kojim putem bi trebalo krenuti, ali se već na početku nedelje stvari pokreću na bolje, u vašu korist.

Zodijak

Vikend horoskop od 15. do 17. aprila

Ovo je vreme za zasluženi odmor, a realizacija planova može da sačeka i sledeću nedelju.

Zodijak

Nedeljni horoskop od 11. do 17. aprila

Oslobađanje tenzije i stresa je ono što ćete uočiti već početkom ove nedelje.

Zodijak

Vikend horoskop od 8. do 10. aprila

Kada se vratite u realnost nemojte se iznenaditi što su vas svi problemi sačekali na istom mestu gde ste ih ostavili i što se nisu magično sami razrešili.