grazia

Zodijak

Solarna eklipsa 30. aprila najviše će uticati na ova 4 znaka

Svi zaljubljenici u astrologiju poznaju značaj Meseca, štaviše, sigurno su osetili uticaj njegovih mena na svakodnevni život. Podsetimo se, mlad Mesec nas poziva da postavimo ciljeve koje ćemo tokom narednog lunarnog ciklusa ostvariti, dok nam pun Mesec donosi (ne)željene promene koje smo ili želeli ili koje su nam bile potrebne za rast i razvoj. Ovog vikenda se, pak, dešava nešto posebno - solarna eklipsa (koja nastaje kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje čime privremeno Zemlju lišava jednog dela sunčeve svetosti, te tako nismo u mogućnosti da Sunce vidimo u celosti) dešava se u isto vreme sa mladim Mesecom u Biku. 

Ukoliko spojimo sve prethodno navedeno, lako je shvatiti da je ovaj Mladi mesec poseban. Ovaj astrološki aspekt najviše će uticati na to kako posmatrate sebe - Sunce simbolizuje ono što vi jeste, dakle vaš identitet, dok Mesec simbolizuje vaša osećanja i intuiciju. A, kada Mesec baci senku na Sunce, bićete primorani da promenite mišljenje o sebi i verovatno odaberete novi put kojim ćete ići.

Da biste znali na koji način će solarna eklipsa uticati na vas, potrebno je da pogledate svoju natalnu kartu - najviše uticaja osetićete u kućama u kojima se nalaze vaša "velika tri" znaka (Sunce, Mesec i podznak), ali možete pogledati i položaje Merkura, Venere i Marsa. U ovom konkretnom slučaju, četiri znaka Zodijaka biće naročito "pogođena" - Bik, Lav, Škorpija i Vodolija. Konkretnije, možete pogledati koji aspekti vaše natalne karte se nalaze oko 10. stepena ovih znakova i na taj način dobiti predstavu u kojoj oblasti vam sledi buđenje.

Bik

Budući da se pomračenje Sunca odigrava u vašoj 1. kući, ovo znači da ćete biti posvećeni radu na sebi, svojim interesovanjima, ciljevima, željama... Prosto, ulagaćete u sebe, svoj "brend" i identitet. Sada je trenutak da sebi ispunite sve želje. Istovremeno, usled bliske veze Venere, vaše vladajuće planete, sa Jupiterom, aktiviraće se i vaša 11. kuća prijateljstva, te će vam sve veze ovog tipa biti i više nego značajne i zauzimati centar pažnje. 

Lav

Ovaj astrološki "događaj" aktiviraće vašu 10. kuću karijere te možete očekivati promene u ovoj oblasti života. Dakle, javiće se mogućnosti za promene, napredak i stvoriće se povoljni uslovi za ostvarivanje davno zacrtanih ciljeva. Veza Venere i Jupitera aktivira vašu 8. kuću emocionalnih veza, te će voljena osoba biti vaš glavni oslonac u ovom, verovatno, intenzivnom periodu. 

Škorpija

Solarna eklipsa aktivira vašu 7. kuću partnerstva - ovo se može odnositi na novo poglavlje u vašem ljubavnom životu, ali i neke nove priče u pogledu posla (saradnja sa bliskim ljudima, na primer). Konjukcija Venere i Jupitera dešava se u 5. kući samoizražavanja što znači da ćete nastaviti sa slušanjem svog unutrašnjeg glasa i osećaja kako biste bili željena, najbolja verzija sebe. 

Vodolija

U ovom periodu, naglasak će biti na 4. kući i to u pogledu doma i porodičnog života, te možete očekivati promene ili potrebna razrešenja u toj oblasti. Svakako, poenta svega toga je da se vi osećate stabilno i dobro. Venera i Jupiter aktiviraće 2. kuću prihoda te ćete imati priliku ne samo da se emotivno "osvežite", već i finansijski. 

Foto: Unsplash

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Mudre misli za svaki horoskopski znak

Pokretačke poruke za svaki znak zodijaka.

Zodijak

Vikend astro od 2. do 4. decembra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Krijete da niste dobro? Evo šta svaki horoskopski znak tipično radi u tim okolnostima

Neko se preopterećuje obavezama, neko se lažno smeje, a neko se preterano ljuti.

Zodijak

Mesečni horoskop za decembar

Šta nam zvezde poručuju poslednjeg meseca u godini...

Zodijak

Koji ste emotikon prema zodijaku?

Sledeći put kada budete pisali poruku, najpre pogledajte ove preporuke astrologa

Zodijak

Vikend astro od 25. do 27. novembra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend horoskop od 18. do 20. novembra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro od 11. do 13. novembra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Oni pucaju od sarkazma

Ovi znakovi će davati svoje primedbe bez okolišanja, čak i kada ih govore u šali

Zodijak

Od njih nema iskrenijih

Ovim znacima je teško da kažu čak i malu belu laž, tvrde astrolozi. Međutim, toliko poštenje ima svoju tamnu stranu...

Zodijak

Nedeljni astro od 07. do 13. novembra

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro od 04. do 06. novembra

Neke lekcije se nekada vraćaju da bi bile potvrđene, ili da biste nešto još iz njih naučili.

Zodijak

Mesečni horoskop za novembar

Mars kreće retrogradno: kako će se to odraziti na vaš znak?

Zodijak

Nedeljni astro od 31. oktobra do 06. novembra

Šta su vam zvezde zapisale za nedelju pred nama pročitajte u nastavku...

Zodijak

Vikend astro do 28. do 30. oktobra

Šta su vam zvezde zapisale za vikend pred nama pročitajte u nastavku...