grazia

Zodijak

Svaki dan u nedelji ima svoju vladajuću planetu i da, to može ozbiljno da utiče na tvoj život!

Ukoliko veruješ u astrologiju i naginješ ka misticizmu te vrste, onda ti je jasno da nešto kao slučajnost prosto ne postoji i da se sve dešava sa razlogom, koliko god to bila stvar koju ponekad ne želimo da čujemo s obzirom na to da u datom trenutku ne vidimo taj razlog. Čak i da nisi zaljubljenik u astrologiju, zar ne misliš da je celokupan univerzum tako misteriozan i sve te planete koje tu kao postoje... Uvrnuto, a istovremeno i tako moćno! Uglavnom, ako se vratimo na početak i činjenicu da ništa nije "eto tako", onda nam je sasvim logično da svaka od pomenutih planeta ima svoju funkciju i veruje se da svaka od njih utiče na određeni dan u nedelji, što za posledicu ima najrazličitija dešavanja u našim svakodnevnim životima. 

Još jedna zanimljiva stvar - imena dana u nedelji potiču iz antičkih vremena i izvedena su od imena planeta sunčevog sistema, a njihov raspored je određen u odnosu na to koliko su planete udaljene od Sunca. Tako, svaki dan sa sobom nosi određenu energiju, a ako imamo to u vidu, možda zaista možemo da unapredimo svoj život tako što ćemo živeti onako kako je "unapred određeno". 

Možda si do sada primetila da si produktivnija subotom nego ponedeljkom, a da nedeljom baš voliš da odmoriš i posvetiš se sebi - eto signala da svaki dan zapravo diktira svoj tempo u odnosu na svoju vladajuću planetu. Onda, da vidimo šta se to tamo gore dešava i na koji način utiče na našu svakodnevicu. 

Ponedeljak - Mesec

Ne moramo da budemo vrsni astrolozi da bismo znali da je Mesec simbol naših emocija, što znači da je sasvim normalno što ponedeljkom nekako nismo sasvim svoji, raspoloženje nam varira, čas smo raspoloženi, čas nam se spava... Ipak, važno je imati na umu da nam ponedeljak, ruku pod ruku sa Mesecom, obično diktira ostatak nedelje, zato bi bilo dobro da tokom ovog dana pazimo šta jedemo (Mesec utiče na celo telo pa nam tako početkom nedelje možda neće prijati određena hrana), meditiramo ili pišemo dnevnik pre nego što uopšte započnemo dan kako bismo sredili misli, pokušamo da kreiramo pozitivno okruženje i način razmišljanja i, na kraju, dozvolimo sebi da se osećamo kako se osećamo - sve je OK, ne budi stroga prema sebi!

Utorak - Mars

Utorkom vlada Mars, planeta energičnosti i akcije, što znači da je zapravo utorak idealan dan za početak nove radne nedelje! Ako u ponedeljak postavljamo ciljeve i zadatke, u utorak bi trebalo da počnemo da ih ostvarujemo. Ovo je dan za donošenje odluka, za napredak, za ostvarivanje svega što smo zamislili, a da bismo izvukli najbolje iz onoga što ovaj dan može da donese treba da negujemo uzbuđenje u vezi sa postavljenim ciljevima, odradimo što više možemo sa svojih to-do lista, preuzmemo inicijativu i generalno budemo aktivni na svim poljima. 

Sreda - Merkur

Sredom vlada Merkur, planeta komunikacije, učenja i novih ideja, što znači da sredom treba pokretati važne razgovore, sastanke i slične aktivnosti koje uključuju i druge osobe. Ovo je odličan dan za timski rad i razmenu mišljenja i sredom je tako lako da "kliknemo" sa nekim i budemo na istoj talasnoj dužini. Sredom pošalji sve te poslovne mejlove koji čekaju u draftsu, pozovi porodicu i prijatelje, napravi to-do listu ili upiši u dnevnik sve što želiš da ostvariš (da ne kažem - manifestuješ - ali da, to možeš sredom) i razmisli o tome kako možeš da unapredš svoj javni nastup i stil komunikacije. 

Četvrtak - Jupiter

Jupiter donosi izobilje i širenje što znači da je četvrtak dobar dan za učenje nečeg novog i razmišljanje o nekim novim ciljevima, a budući da je dan pre petka, sa sobom nosi i neku dozu optimizma i dobre energije. Upravo zato, ovo je dobar dan da se okreneš iza sebe i proslaviš sve što si do sada postigla, a sigurno si postigla mnogo, i da generalno održavaš tu nadu koju iz nekog možda i neobjašnjivog razloga osećaš. Četvrtkom treba zapisivati ciljeve i ambicije i manifestovati ih, razmišljati o promeni perspektive i otkrivanju novih mogućnosti, raditi na svom duhovnom rastu i razvoju (kroz čitanje i jogu, na primer), vežbati zahvalnost i zakon privlačenja jer tog dana možeš da se izboriš za sve što želiš!

Petak - Venera

Nije da nam je bio potreban razlog da volimo petak, ali njegov vladar je Venera, planeta ljubavi, kreativnosti, konekcije i lepote. Upravo zato je ovaj dan odličan za povezivanje sa drugim ljudima i uživanje u svemu što volimo i što nas ispunjava. Ne samo da je ovo lep dan za ljubav prema partneru, već i ljubav prema sebi - budi kreativna i prepusti se nekim novim načinima da uživaš u životu. Zato, petkom, razmazi sebe i priušti sebi sve što poželiš, uživaj sa onima koje voliš i isplaniraj neko opuštajuće, romantično veče. 

Subota - Saturn

Subotom vlada Saturn, planeta koja simbolizuje strukturu i disciplinu, zbog čega se ovaj dan smatra "danom odraslih". Iako je u pitanju vikend i većina ljudi subotom ne radi, ovaj dan je zapravo dobar za završavanje zaostalih poslova i obaveza. Iako zvuči čudno, subotom zapravo možeš da budeš mnogo produktivnija i motivisanija, zato je dobro iskoristiti takvo raspoloženje - ustani ranije i završi sve što si sebi zacrtala, postavi ozbiljne ciljeve za dane pred tobom i isplaniraj sve što možeš, počevši od obroka i odevnih kombinacija, pa sve do poslovnih zadataka. 

Nedelja - Sunce

Pogađaš, vladar nedelje je Sunce koje predstavlja toplotu, ego i naše lične istine. Baš zato nedeljom najviše treba da volimo sebe, da sebi činimo sve što nas čini srećnim, a čak i ukoliko se osećaš nervozno zbog početka nove radne nedelje, pokušaj da skreneš te misli opuštanjem i odmaranjem. Nedeljom na prvo mesto stavi sve što te čini srećnom i nasmejanom, razmisli o svojim najdubljim željama i potrebama i potrudi se da ih ispuniš, i obavezno se odmori kako bi napunila baterije.

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još

Povezane teme

Zodijak

Leto za pamćenje: Šta sezona Lava donosi tvom horoskopskom znaku?

Sezona Lava će trajati sve do 22. avgusta, a po svemu sudeći, pred nama je jako uzbudljiv period!

Zodijak

Astro prognoze: Kako će mladi Mesec uticati na tvoj horoskopski znak?

Mladi Mesec u Raku "stiže" 10. jula i svim horoskopskim znakovima donosi uzbudljiva dešavanja!

Zodijak

Ova 3 horoskopska znaka vole ogovaranje

Bilo da se radi o ponovnom pomirenju Bena Afleka i Dženifer Lopez ili vestima iz komšiluka, oni sve to znaju.

Zodijak

Ovi znaci Zodijaka žele stalnu potvrdu ljubavi u vezi

Svi imamo nesigurnosti, ali ovi znaci su na vrhu liste.

Zodijak

Sa kojim horoskopskim znakovima putovati ako želite da se dobro zabavite

Pet horoskopskih znakova koji postaju najbolji pratioci svih naših putovanja.

Zodijak

5 znakova koje je vrlo teško razumeti

Koliko god se trudili, nećete moći da razumete šta im se dešava u mislima.

Zodijak

Kako se svaki znak zodijaka kreće uz stepenice karijere

Bez obzira da li ste astrološki skeptik ili verujete da zvezde i planete imaju mistične moći, one imaju mnogo toga da kažu o ponašanju i različitim sklonostima u vezi sa svakim ho...

Zodijak

Ovi znaci zodijaka su kinky čak i ako to ne priznaju

Poznato je da neki horoskopski znaci vole sadomazohizam.

Zodijak

Astrološka prognoza za jun 2021. godine za sve horoskopske znake

Otvaramo veo zvezdanih tajni: kako od početka leta uzeti sve najbolje i savladati moguće prepreke.

Zodijak

Znaci zodijaka koji „zauvek“ ostaju mladi

Pet predstavnika Zodijaka, nad kojima vreme nema moć!

Zodijak

Horoskopski znaci koji će svoju ljubav upoznati tokom leta 2021. godine

Ova tri predstavnika astrološkog kruga, prema proračunima astrologa, trebalo bi da dočekaju dolazak leta 2021. sa posebnom strepnjom i nestrpljenjem.

Zodijak

Nemojte se iznenaditi ako vas bude zvao bivši - za sve je kriv retrogradni Merkur!

Najomraženija astrološka pojava vraća u život stare ljubavi