Zodijak

Zašto se prognoze iz horoskopa ne ostvaruju uvek?

Taj tužni osećaj kada otkrijete da zvezde sve lažu!

Ako redovno čitate horoskope, verovatno ste primetili da se predviđanja uvek ne ostvare, iako se i sami astrolozi često pozivaju na "matematičku tačnost" svojih proračuna. Ponekad se prognoza toliko poklapa sa životnom situacijom da je počnete koristiti kao detaljno uputstvo; dok u drugim nedeljama ili mesecima ništa nije po horoskopu.

Da li horokop Lavovima obećava goruću strast i romantične avanture, a vi ste Lav i provodite večeri u sjajnoj izolaciji. Rak trijumfuje na poslu, a astrolozi tvrdoglavo insistiraju na tome da je "imao pad u karijeri". Pa, kome verovati?

Samo ne žurite sa odricanjem od horoskopa i uzmite u obzir ova tri važna faktora. Prvo, budimo iskreni: astrologija je nesavršena praksa. U tumačenju planetarnih pokreta specijalista koristi isključivo sopstveno iskustvo i godine studija, što znači da će predviđanja uvek biti malo subjektivna. Nepravedno je očekivati da će se ona ostvariti sa 100% tačnošću.

Drugo, Sunce kao najsjajnija zvezda u astrologiji se smatra glavnim pokazateljem horoskopa. Znak u kojem je bilo Sunce u vreme vašeg rođenja određuje sudbinu čoveka. Na primer, ako ste rođeni 10. novembra u 10:30, to znači da je Sunce bilo u tom trenutku u sazvežđu Škorpija. Ali to je daleko od jedinog faktora. Da biste shvatili sa kojim znakom (ili nekoliko njih!) se stvarno možete svrstati, važno je da napravite natalnu kartu ili grafikon. U svojim proračunima astrolozi koriste ne samo položaj Sunca, već i devet drugih planetarnih znakova. I oni čine vaš "astrološki portret". Recimo, po horoksopu ste Jarac, ali u vreme vašeg rođenja „izvor ljubavi“ Venera je stajala u Strelcu - što znači da se u vezi sa vašim ličnim životom radije fokusirate na predviđanja ovog znaka. Zahvaljujući natalnoj karti, možete odrediti s kojom planetom imate bližu vezu. Zato pokušajte da pročitate predviđanja za ostale znake i gledajte koja se od njih ostvaruju.

Treće, ako i dalje osećate blisku vezu sa svojim horoskopskim simbolom, ali istovremeno su predviđanja prestala da se ostvaruju, odmorite se i vratite se na horoskope nakon nekog vremena. Najbolje od svega - na početku novog meseca ili mesečevog ciklusa. Iznenadićete se kad otkrijete da horoskop govori istinu ponovo i ništa osim istine.

 

Povezane teme

Zodijak

Nije Merkur, ali ipak... Retrogradni Uran je započeo - šta to znači?

Ne žurite sa odlaskom kod psihijatra za antidepresive. Sve će biti drugačije...

Zodijak

Znaci zodijaka koji mrze vrućinu i ne podnose je dobro

Dok su neki spremni skakati sa oduševljenjem i provoditi sve vreme napolju, čak i kada je +35 stepeni, postoje tri znaka Zodijaka koje vrućina posebno umara emocionalno i fizički.

Zodijak

Poželite želju! Kiša meteora 12. avgusta donosi sreću ovim horoskopskim znacima

Zvezde padalice imaju nešto čarobno - znak iz dalekog univerzuma koji ispunjava želju. Da se ne zaboravi ta dečja radost kada pogledate nebo u pravom trenutku.

Zodijak

Sledeća stanica Rak: šta znači kretanje Venere za našu ljubav?

Planeta komunikacije, novca i strasti, nakon dužeg četveromesečnog boravka u Blizancima, 7. avgusta, prelazi u znak Raka, gde će boraviti do 5. septembra.

Zodijak

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od avgusta 2020?

Početak avguta dočekujemo sa ne baš lepim rasporedom planeta – veliki komunikacijski problemi, posebno u porodičnom, poslovnom i emotivnom segmentu.

Zodijak

Mars u Ovnu do kraja godine: Rakovima je potrebna podrška, a Strelcu motivacija

Vreme je da se pripremimo za vatrena osećanja - obično Mars ne ostaje u jednom znaku duže od šest nedelja, ali ovaj put imaćemo dugu turneju po Ovnu.

Zodijak

Čestitamo kraj retrogradnog Merkura! Ali da li će nam biti lakše?

Tema koji izaziva probleme i uzrok svih nesporazuma! Da li zaista postoji svetla linija u našem životu? Ili se prerano radovati?

Zodijak

Horoskop otkriva: sta mozemo očekivati od jula 2020

Jul bismo slobodno mogli nazvati sudbinskim mesecom jer će u njemu doći do nekih značajnih promena, na poslovnom, emotivnom, životnom planu kod svakog od nas.

Zodijak

Kako retrogradni Merkur utiče na naše telo, energiju i kožu?

Merkur je krenuo retrogradno 18. juna i ovo kretanje će trajati do 12. jula. Postoje li zaista posledice ne samo na odnose, već i na izgled?

Zodijak

Koja će tri znaka zodijaka imati sreće u drugoj polovini 2020. godine?

Prva polovina 2020. godine, za neke ljude je postala zona destruktivnog uragana, za druge je proletela kao da je nije ni bilo.

Zodijak

Kako astrolozi povezuju trenutni retrogradni Jupiter sa koronavirusom

Još jedna planeta je počela svoje retrogradno kretanje.

Zodijak

Zaštitite svoju ljubav: retrogradna Venera vraća se prvi put nakon dve godine

13. maja, Venera, planeta ljubavi i naklonosti u astrologiji, započela je retrogradno kretanje prvi put nakon dve godine, a njen uticaj biće jak i intenzivan.

Zodijak

Kako će retrogradna Venera uticati na naš lični život

Ako ste trenutno u svađi sa svojim partnerom, može se činiti ironičnim ali treba znati da je retrogradna Venera - za koju se veruje da utiče na naše romantične veze - u aktivnom st...

Zodijak

Šta vaš horoskopski znak traži u drugoj polovini

Astrološki saveti koji će vam pomoći da ne propustite ono što vam je potrebno.