grazia

LIVING

Kako transformisati enterijer običnim stvarima: saveti dizajnera

Bicikl kao zidni panel, svećnjaci od boca vina, ormarići od kofera i sanduka - reći ćemo vam kako pretvoriti obične predmete u svetle unutrašnje akcente.

Rad od kuće, onlajn obuka i sastanci u Zoom-u - pojavom nove stvarnosti počeli smo da provodimo više vremena kod kuće i to je podstaklo mnoge da razmišljaju o promenama u unutrašnjosti, renoviranju i poboljšanju kućnih prostorija.

Otkrivamo kako napraviti neobične predmete enterijera u različitim stilovima od običnih stvari i transformisati vaš stan ili kuću.

Vintage

Danas se trend ekološke prihvatljivosti savršeno uklapa u vintage stil, gde stare stvari dobijaju nova značenja, novi život. Ne postoje jasna pravila i granice, stroge proporcije, i uopšte nije neophodno koristiti samo retro predmete - glavna stvar je pokazati kreativnost i ne bojati se maksimalno koristiti stare predmete. Noćni stočići i police izrađeni su od „bakin“ kofera i sanduka, a okrenuti držači jaja, kao i vinske čaše i boce u vintage enterijeru poslužiće kao graciozni svećnjaci.

Sofe od guma, obložene tkaninom sa vintage printom, mogu bezbedno da pretenduju na glavni akcenat sobe, a organizator kuhinje se lako može napraviti od emajliranih šolja. Prilično je lako ukrasiti stonu ploču stola starim pločicama ili mozaicima.

Loft

Stil potkrovlja, koji sve više dobija na popularnosti, daje neograničen prostor za sprovođenje širokog spektra dizajnerskih ideja, uključujući i one povezane sa upotrebom neobičnih predmeta dekora. Da biste odrazili ovaj stil u vašem stanu, pomoći će vam poštovanje osnovnih pravila: minimum aksesoara, dodir nemara, puno svetlosti.

Svi su naišli na krevete, sofe i klupe od drvenih paleta, takve stvari je lako učiniti sjajnim komadom enterijera. Ako se u garaži pronađe dodatni bicikl, od njega možete napraviti originalnu instalaciju (pored toga, fiksirajući ga naopako, dobićete prikladnu vešalicu). Takođe preporučujemo upotrebu sijalica umesto običnih vaza, a originalni lusteri od kuhinjskih rešetki pomoći će da dopunite enterijer.

Provansa

Ovaj stil odlikuju svetle boje, cvetni motivi i prirodni materijali. Za dečju sobu ili spavaću sobu za odrasle u stilu Provanse, venac-zavesa je i dalje sjajno rešenje - jedna od najjednostavnijih ideja koju je lako oživeti. Trebaće vam karniša, organza i LED venac (plus 15 minuta vremena) - prikačite venac, postavljajući željeni pravac i uživajte u originalnom rasvetnom rešenju koje će uneti primetne promene u dosadan enterijer.

Možete i saksije za cveće da napravite od emajliranih čajnika, stone lampe od keramičkih čajnika i šolja i lustere od porcelanskih posuda. Takođe možete napraviti male svećnjake od minijaturnih šoljica, i izvrsne podmetače za nakit ili satove od tanjira.

Zapamtite da sitnice i toplina vaših ruku radikalno transformišu unutrašnjost, i zato se ne plašite da ostvarite svoje najluđe fantazije o dizajnu i dajte novi život starim stvarima.

 

Povezane teme

LIVING

5 najpopularnijih biljaka na Instagramu

Očigledno nije slučajno da se za njih smatra da donose sreću.

LIVING

Kako vaš dom može doprineti stresu

Svakodnevno nailazimo na stvari koje u nama izazivaju stres: problemi na poslu, gužva u javnom prevozu, uznemirujuće vesti na društvenim mrežama.

LIVING

Neon u enterijeru: 5 načina da svoj dom učinite svetlijim

Neon boje su nepromenjiv atribut svetlećih natpisa prodavnica, barova, klubova, hotela...

LIVING

Jednostavni saveti za kreiranje rustičnog enterijera

Rustični stil je na polju dizajna enterijera brzo stekao popularnost.

LIVING

Novi brend Kerzner Internationl-a: Siro predstavlja revolucionarni pristup ugostiteljstvu

Rađanje nove lifestyle destinacije na mestu gde se ukrštanju putovanje, fitnes i wellness

LIVING

Jednostavni načini da osvežite svoj dom na proleće

Na proleće svi želimo promene, mada ne radikalne.

LIVING

Tajne dizajnera: kako osvežiti svoj enterijer osvetljenjem

Kako transformisati dosadan enterijer uz pomoć dobro odabranih lampi, ispraviti nedostatke rasporeda i stvoriti novu atmosferu - na ova i druga pitanja odgovaramo zajedno sa profe...

LIVING

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

LIVING

5 DIY ideja za novogodišnju dekoraciju

Možete ukrasiti svoj prostor materijalima koje već imate i stvoriti elegantan i svečani ambijent.

LIVING

Najlepši luksuzni novogodišnji ukrasi 2021. godine

Ove godine želimo da stvorimo svečano raspoloženje što je ranije moguće: pustite album Frenka Sinatre, ukrasite jelku, odaberite odeću za novogodišnju zabavu i poklone za one koj...

LIVING

Art de la table: Dior postavlja svečani sto

Modna kuća Dior donosi dodatnu dozu magije za Božić, kolekcijom inspirisanom tradicionalnim lampama Luminarie, koje su ujedno bile i pozadina revije Dior Cruise 2021 u Pulji u It...

LIVING

5 karakteristika enterijera u slow living stilu

U potrazi za udobnošću, predlažemo da krenemo od spolja ka unutra kako bismo usporili i osetili svu draž života.

LIVING

Umetnost na porcelanu

Drevna priča o čuvenom francuskom porcelanu iz oblasti Limož započinje 1768. godine kada je pukom slučajnošću, otkriven kaolin, glavni sastojak za spravljanje porcelana, da bi usle...

LIVING

Elie Saab salon nameštaja otvoren u Milanu

ELIE SAAB i Corporate Brand Maison sa ponosom najavljuju otvaranje prvog ELIE SAAB salona u Milanu.

LIVING

6 načina da ukrasite svoj dom poput Francuskinja

Francuska estetika u najboljem izdanju.