grazia

LIVING

Kako transformisati enterijer običnim stvarima: saveti dizajnera

Bicikl kao zidni panel, svećnjaci od boca vina, ormarići od kofera i sanduka - reći ćemo vam kako pretvoriti obične predmete u svetle unutrašnje akcente.

Rad od kuće, onlajn obuka i sastanci u Zoom-u - pojavom nove stvarnosti počeli smo da provodimo više vremena kod kuće i to je podstaklo mnoge da razmišljaju o promenama u unutrašnjosti, renoviranju i poboljšanju kućnih prostorija.

Otkrivamo kako napraviti neobične predmete enterijera u različitim stilovima od običnih stvari i transformisati vaš stan ili kuću.

Vintage

Danas se trend ekološke prihvatljivosti savršeno uklapa u vintage stil, gde stare stvari dobijaju nova značenja, novi život. Ne postoje jasna pravila i granice, stroge proporcije, i uopšte nije neophodno koristiti samo retro predmete - glavna stvar je pokazati kreativnost i ne bojati se maksimalno koristiti stare predmete. Noćni stočići i police izrađeni su od „bakin“ kofera i sanduka, a okrenuti držači jaja, kao i vinske čaše i boce u vintage enterijeru poslužiće kao graciozni svećnjaci.

Sofe od guma, obložene tkaninom sa vintage printom, mogu bezbedno da pretenduju na glavni akcenat sobe, a organizator kuhinje se lako može napraviti od emajliranih šolja. Prilično je lako ukrasiti stonu ploču stola starim pločicama ili mozaicima.

Loft

Stil potkrovlja, koji sve više dobija na popularnosti, daje neograničen prostor za sprovođenje širokog spektra dizajnerskih ideja, uključujući i one povezane sa upotrebom neobičnih predmeta dekora. Da biste odrazili ovaj stil u vašem stanu, pomoći će vam poštovanje osnovnih pravila: minimum aksesoara, dodir nemara, puno svetlosti.

Svi su naišli na krevete, sofe i klupe od drvenih paleta, takve stvari je lako učiniti sjajnim komadom enterijera. Ako se u garaži pronađe dodatni bicikl, od njega možete napraviti originalnu instalaciju (pored toga, fiksirajući ga naopako, dobićete prikladnu vešalicu). Takođe preporučujemo upotrebu sijalica umesto običnih vaza, a originalni lusteri od kuhinjskih rešetki pomoći će da dopunite enterijer.

Provansa

Ovaj stil odlikuju svetle boje, cvetni motivi i prirodni materijali. Za dečju sobu ili spavaću sobu za odrasle u stilu Provanse, venac-zavesa je i dalje sjajno rešenje - jedna od najjednostavnijih ideja koju je lako oživeti. Trebaće vam karniša, organza i LED venac (plus 15 minuta vremena) - prikačite venac, postavljajući željeni pravac i uživajte u originalnom rasvetnom rešenju koje će uneti primetne promene u dosadan enterijer.

Možete i saksije za cveće da napravite od emajliranih čajnika, stone lampe od keramičkih čajnika i šolja i lustere od porcelanskih posuda. Takođe možete napraviti male svećnjake od minijaturnih šoljica, i izvrsne podmetače za nakit ili satove od tanjira.

Zapamtite da sitnice i toplina vaših ruku radikalno transformišu unutrašnjost, i zato se ne plašite da ostvarite svoje najluđe fantazije o dizajnu i dajte novi život starim stvarima.

 

Pročitajte još

Povezane teme

LIVING

Osmeh kao antidepresiv: Smejte se i kad vam nije do smeha.

Studije su pokazale da osmeh može pomoći da se nosite sa stresom, anksioznošću, čak i da smanjite bol.

LIVING

9 upečatljivih detalja koji će ušuškati vaš dom ove zime

Stižu nam sivi dani, i to znači da je vreme za "utopljavanje" životnog prostora.

LIVING

Započnite dan zdravo!

Jedan od super obroka za to je tost sa tunom i avokadom.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

LIVING

Neumorna glumica: Sara Džesika Parker dizajnira tapete

U saradnji sa prijateljem, glumica je kreirala preslatke dezene sa motivima cveća, pruga i kockica.

LIVING

Vaš lokalni ekspert sada je još bliže: iSTYLE dolazi u TC Galerija

Iskoristite neverovatne popuste i osvojite MacBook Air

LIVING

Doživite leto kroz milijardu boja

Osetite, vidite, zabeležite i snimite sve detalje i momente koji su vam važni.

LIVING

Najbolje mesto za odmor prema vašem horoskopskom znaku

Neka zvezde odaberu vašu narednu destinaciju.