LIVING

LET THE SUMMER B(e)GIN: Beefeater proslavio početak leta uz spektakularan događaj u Kuli Nebojša

Beefeater, svetski poznati brend džina iz Londona, bio je domaćin događaja pod nazivom “LET THE SUMMER B(e)GIN” koji je najavio početak leta i očarao ljubitelje džina. Ovaj ekskluzivni događaj održan je sinoć, 22. juna 2023. godine, u prelepom ambijentu Kule Nebojša u Beogradu.

Svi prisutni su imali priliku da se prepuste čarima leta, uz nezaboravnu atmosferu, muziku i raznovrsne aktivnosti koje je pripremio Beefeater. DJ Sonja Pavlica je energičnim setom postavila ton za veče, dok je bend Betty Boom izvodio britanske hitove koji su doneli duh Londona u Beograd. Ali najveća zvezda večeri bio je DJ Timothy Knight, talentovani muzičar iz Londona, koji je oduševio prisutne svojim nastupom.

Gosti su imali priliku da se kreativno izraze  i zabave u virtuelnoj stvarnosti (VR), crtajući grafite i uživajući u virtuelnom zalasku sunca na krovovima Londona. Ovu inovaciju upotpunila je i bogata selekcija džina & tonika. Pored klasičnog Beefeater London Dry džina, gosti su mogli da biraju i Beefeater Pink Strawberry sa prirodnom aromom jagode i Beefeater Blood Orange, inspirisan originalnim receptom osnivača destilerije uz korišćenje pomorandži sa čuvene Covent Garden pijace.

Pored džin tonika, svi posetioci događaja u Kuli Nebojša su se mogli bolje upoznati sa istorijom grada na Temzi kroz legendarne koktele koji su oblikovali ovaj grad i koji se retko gde danas mogu probati i degustirati. Za istančane uživaoce koktela savršen izbor bili su Corpse Reviver i Bramble istorijski kokteli.

Iako se džin već decenijama vodi kao jedan od najvećih brendova Londona i prenosi njegovu slavu širom sveta, nijedan brend nije uspeo da dočara atmosferu i donese duh ove svetske metropole kao što je to uradio Beefeater. Do današnjeg dana, Beefeater se proizvodi po originalnom receptu James Burrough-a iz 1863. godine, uključujuci jedinstveni proces „natapanja“ kore od limuna i Sevilja pomorandži, celih bobica kleke, semena anđelike i korijandera, badema i drugih biljaka 24 sata pre destilacije, kako bi se maksimizirao ukus i povećala kompleksnost, što rezultira osvežavajućom i skladnom aromom.

Sa vise od 200 godina tradicije, Beefeater je jedini internacionalni premijum džin koji se i danas proizvodi u srcu Londona, kao i najnagrađivaniji džin na svetu. (*Izvor: Izjava na osnovu International Spirits Awards samo za Beefeater London Dry u periodu 2004-2021).

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo