LIVING

Ogroman porast interesovanja za kupovinu nameštaja i dizajn enterijera: Ovo su trenutno najveći trendovi

Poslednjih meseci smo više vremena provodili kod kuće, što nas je nateralo da većinu energije i novca uložimo upravo u njeno opremanje. Pojedini proizvođači i distributeri nameštaja zabeležili su ogromne poraste u online pretraživanju određenih komada, pre svega kada je u pitanju nameštaj za bašte i terase – čak 260 odsto!

Ne zaostaje mnogo ni internet pretraga pojmova vezanih za dekoraciju i dizajn, koja je tokom ovih meseci porasla za 205 odsto. U nastavku donosimo nekoliko trenutno najupečatljivijih trendova u dizajnu enterijera, kao i savete kako da ih primenite u svom domu:

1. Dobrodošli u džunglu

Biofilni pravac u dizajnu enterijera i arhitekturi počiva na oponašanju spoljašnjeg sveta, koristeći materijale, boje i teksture koji se mogu naći u prirodi. Razmišljajte u pravcu svih nijansi zelene, bež i zemljanih tonova, materijala poput drveta, kamena i ratana koji više nisu rezervisani samo za terase i bašte. , Otud dolazi garden room koncept, koji se postiže „gomilanjem“ prirodnih sobnih biljaka svih vrsta i veličina, kreirajući pravu malu zelenu oazu usred sobe. 

2. Multifunkcionalni prostori (i nameštaj)

Porastom popularnosti učenja i rada od kuće, multifunkcionalni prostori i komadi nameštaja postali su jedan od vodećih trendova kada je u pitanju dizajn enterijera. Strogo odvojene prostore zamenio je open space koncept, a kada se radi o nameštaju, dizajn je otišao u pravcu kombinovanja upečatljive estetike i univerzalnosti, čak i u slučaju tehnoloških uređaja. Televizori više nisu samo uređaji za emitovanje sadržaja, već dizajnerski komadi koji upotpunjuju prostor. To je slučaj sa novim, nesvakidašnjim Samsung televizorom pod nazivom The Serif. Kreiran od strane čuvenih francuskih dizajnera, braće Burule, The Serif nije televizor kome je mesto kraj zida – može se nalaziti bilo gde u prostoriji, čak i na samoj sredini. Bez obzira na to gde ga postavite, sa ili bez metalnog postolja, on se savršeno uklapa u okolinu i izgleda odlično iz svakog ugla, a dostupan je u nebeskobeloj i nebeskoplavoj boji.

3. Print na print i dašak juga

Kao i u modnom svetu, u poslednje vreme sve se više razbuktava kombinovanje različitih printova istovremeno – prugica, cveća i geometrijskih uzoraka, pa ne čudi nagli porast interesovanja za španskim kupatilima, koje karakterišu raznobojne pločice sa različitim printovima. Internet pretraga ovog pojma porasla je za čak 309 odsto tokom 2020. godine! Međutim, ne morate se zaustaviti samo na kupatilu. Odvažite se i unesite dašak Maroka i juga Španije i u ostatak doma, u vidu podnih rešenja ili detalja na zidovima i nameštaju.

4. Nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno i nešto plavo

Ovu godinu obeležiće i stil pod imenom grandmillenial ili jednostavnije – spoj modernog dizajna i retro elemenata koji izgledaju kao da su nasleđeni od bake. Da biste ga uspešno primenili u svom domu, bacite se na pretraživanje starih tavana i garaža, ali i buvljaka i antikvarnica.

Institut za boje Pantone odabrao je plavu za boju godine. Za inovativni pristup, odaberite monohromatski dizajn i obojite čitav kutak u klasičnu, kraljevsku plavu.

5.  Murali, tapete, tepiserije...

Šta god od ovoga da odaberete, akcenat je na zidu. Minimalizam više nije imperativ, pa birajte tapete sa akvarel floralnim printom, ili one inspirisane Japanom.

Među vodećim trendovima su i zidovi oslikani muralima, prekriveni slikama i fotografijama u ramovima različite veličine i oblika, kao i tapiserije. Za poseban efekat, među ostale elemente na zidu uklopite i nesvakidašnji Samsung The Frame – televizor i umetničko delo u jednom. Zahvaljujući specijalnom režimu koji omogućava prikazivanje slika i fotografija iz jedinstvene Art Store prodavnice kada je televizor isključen, kao i okviru u boji po izboru, uvek možete imati drugačiju dekoraciju.

Trendovi su ponekad i kontradiktorni, pa ćete često videti da su istovremeno in i neutralni, prirodni tonovi, ali i razigrani cvetni motivi i jarke boje. Zato za kraj imamo još jedan savet – budite originalni i ne oklevajte da kombinujete navedene trendove na svoj način i u skladu sa svojim enterijerom. Sigurno nećete pogrešiti.

Tags:
Povezane teme

LIVING

5 DIY ideja za novogodišnju dekoraciju

Možete ukrasiti svoj prostor materijalima koje već imate i stvoriti elegantan i svečani ambijent.

LIVING

Najlepši luksuzni novogodišnji ukrasi 2021. godine

Ove godine želimo da stvorimo svečano raspoloženje što je ranije moguće: pustite album Frenka Sinatre, ukrasite jelku, odaberite odeću za novogodišnju zabavu i poklone za one koj...

LIVING

Art de la table: Dior postavlja svečani sto

Modna kuća Dior donosi dodatnu dozu magije za Božić, kolekcijom inspirisanom tradicionalnim lampama Luminarie, koje su ujedno bile i pozadina revije Dior Cruise 2021 u Pulji u It...

LIVING

5 karakteristika enterijera u slow living stilu

U potrazi za udobnošću, predlažemo da krenemo od spolja ka unutra kako bismo usporili i osetili svu draž života.

LIVING

Umetnost na porcelanu

Drevna priča o čuvenom francuskom porcelanu iz oblasti Limož započinje 1768. godine kada je pukom slučajnošću, otkriven kaolin, glavni sastojak za spravljanje porcelana, da bi usle...

LIVING

Elie Saab salon nameštaja otvoren u Milanu

ELIE SAAB i Corporate Brand Maison sa ponosom najavljuju otvaranje prvog ELIE SAAB salona u Milanu.

LIVING

6 načina da ukrasite svoj dom poput Francuskinja

Francuska estetika u najboljem izdanju.

LIVING

Suveniri iz Rima: nova kolekcija Gucci Decor

Nova kolekcija Gucci Decor posvećena je putovanju glavnim gradom Italije.

LIVING

Tropicana: nova kolekcija posuđa Dior Maison

Nova kolekcija posuđa Dior Maison posvećena je Brazilu i podseća nas da u životu uvek postoji mesto za slavlje.

LIVING

Leto kod kuće: ljuljaška transformiše prostor i opušta telo

Ljuljaška ili fotelja za ljuljanje je idealna za dnevni boravak i terasu!

LIVING

Villa Cardo - minimalistička vila na jugu Italije

Predivna vila u Apuliji će učiniti da jedva čekamo da posetimo Italiju.

LIVING

H&M Home kolekcija inspirisana okeanom

Sa razmišljanjima o odmoru i zalascima sunca modna kuća H&M predstavila je svoju letnju kolekciju H&M Home.

LIVING

Ikea: novo izdanje torbe u duginim bojama

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije Ikea lansira novu torbu za kupovinu limitiranog izdanja u duginim bojama.

LIVING

Hermes predstavlja novu kolekciju nameštaja

Hermes je objavio novu kolekciju nameštaja.

LIVING

IKEA predlaže kako da napravite dečje šatore od njihovog nameštaja

Mnoga deca će leto provesti kod kuće zbog pandemije koronavirusa.