Anri Šeno otvara ovog proleća odmaralište u Švajcarskoj

Zašto poseta ovom mestu mora biti uključena u planove za mesec maj?

Chenot Palace Weggis Health Wellness Retreat — wellness-hotel na obali Lucernskog jezera, koji radi po Šeno metodi, biće otvoren u Švajcarskoj 1. maja.

Osnivač, Anri Šeno je najpoznatiji nutricionista na svetu, studirao je kinesku medicinu, naturopatiju i psihologiju, razvio fitokozmetičke laboratorije i koncept biontologije, odnosno procesa psihofizičkog starenja. Sva njegova bogata iskustva ogledala su se u njegovoj metodi lečenja.

Samoizlečenje

Prema Šenoovoj filozofiji, mnogo je lakše sprečiti promene ili bolesti povezane sa godinama, nego se boriti sa njima. Stoga su procedure u medicinskom SPA centru Chenot Palace Veggis prevashodno usmerene na jačanje prirodnih odbrambenih mehanizama i započinju kontrolnom: utvrđivanjem nivoa intoksikacije tela (ovo je glavni razlog prekomerne težine i mnogih drugih poremećaja), procenom fizičke konstitucije i bioenergetske kontrole – poslednjom  Šeno je ovu tehniku pozajmio iz kineske tradicije, za koju se veruje da naše telo prodire energetskim kanalima, ili meridijanima. Blokovi u njima pomažu u uklanjanju masaže tetiva-mišića, tonika; a za podsticanje pojedinih tačaka meridijana, električna stimulacija je povezana. Da bi se održala pravilna cirkulacija tečnosti u telu u centru se koriste posebne hidroterapijske tehnike. Hidromasažne i blatne kupke izvode se dodavanjem esencijalnih ulja na bazi morskih i biljnih sastojaka, a snažnim mlazom vode, deluju se na strogo definisana područja tela – opet u skladu sa meridijanima.

Potpuno ponovno pokretanje

Pored fizičkih faktora koji ubrzavaju proces starenja, postoje i psihološki: bez obzira na to koliko pazite na ishranu, trajni stres može da uništi sve napore. Dovodi do oslabljene kardiovaskularne i moždane aktivnosti, visokog krvnog pritiska, bolova u mišićima i drugih neprijatnih posledica. Onima koji su iscrpili sve moguće resurse prvo se pomaže da obnove prirodne ritmove i energetski nivo tela. Ovo uključuje test oksidativnog stresa, odnosno stepena oksidacije ćelija, i posebne postupke za duboko opuštanje.

San

U svih 97 soba novog hotela posebna se pažnja posvećuje spavaćim sobama: pastelnim bojama u enterijeru, posebnoj akustici, posteljini od prirodnih tkanina – sve tako da svaki minut u odmaralištu bude dobar za vaše zdravlje.

Dijeta

Ishrana je temelj bez kojeg postupci ne mogu postići željeni rezultat. Šeno metoda omogućava dve ishrane: detoks baziran na biljnoj hrani i biolight, koji uključuje sastojke životinjskog porekla. Dijete su niskokalorične, što ne znači stalni osećaj gladi. U Chenot Palace Veggis programi ishrane biraju se individualno, tako da će se stvarne potrebe vašeg tela sigurno uzeti u obzir (i mi savršeno razumemo da ne uključuju kroasan za noć).

Tea Lounge pomaže u raznolikosti obroka, gde se gosti mogu opustiti uz šolju biljnog čaja ili čašu organskog koktela.

foto:bazaar.ru

Otkrijte mesta sa najboljim karnevalima u Evropi.