Bojana Vunturišević za Graziu otkriva kad je poslednji put nešto skuvala, kupila, odlučila

Pop senzacija i spisateljica koja svojom pojavom osvaja simpatije i srca svih, prepoznajući zajedničku nit među kulturološki različitim društvenim grupama,  otkrila nam je delove svoje svakodnevice.

Poslednja knjiga koju ste pročitali… „Moja borba” od Knausgora. Svih 6 delova, odnosno svih 6 miliona stranica.

Poslednja pesma koju ste slušali na ipods… „Jolene” sa albuma Cowboy Carter od Bijonse. Danima sam se opirala, jer sam se držala moje stare da Jolene ne sme niko da dira, ali Bijonse mi se dopala.

Poslednja serija koju ste gledali… Hurem. Najbolji prijatelj mi je pre nekoliko meseci rekao: „Ako voliš The Crown, moraš da gledaš Hurem. To ti je The Crown, ali na srpski način”. Ja sam poklekla. Sramite se, čestitke.

Gde ste poslednje putovali…Moja omiljena Vela Luka na Korčuli.

Poslednja stvar koju ste naučili o sebi…Mislim da sam konačno naučila da sečem odnose za koje osećam da u budućnosti mogu da postanu toksični. Manje romantizujem ljude, ali sam ipak i dalje sklona tome.

Poslednja osoba s kojom ste imali dubok i značajan razgovor…Najdublje i najznačajnije razgovore vodim sa svojim detetom. Ti razgovori su iskreni i najčistiji.

Poslednji nalog koji ste zapratili na Instagramu…Predstavnice za EuroSong iz Grčke, Marina Sati. Obožavam njen album „Yenna”.

Poslednji poklon koji ste kupili…Sinu, iPad za rodjendan.

Poslednji put sam plakala…U subotu. Danas je sreda.

Poslednja stvar koju ste kupili za svoj dom…Radni sto. Opet za dete.

Poslednji broj koji sam pozvala…Poslednji i prvi broj uvek je jedan i jedini – mamin broj.

Poslednja fotografija koju sam slikala…Fotografije ne slikam, telefon mi je pun video zapisa. Više ih cenim i više ću ih ceniti u budućnosti. Poslednji je onaj u kom vežbam da sviram ritmičku sekvencu iz pesme „Recept za ljubav” Sladjane Milošević. RIP

Poslednje jelo koje sam napravla…Domaća supa i ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom. To kidam.

Poslednja sitnica koja vam je ulepšala dan…Gostovanje u dečijoj emisiji „Kefalica”. Mnogo volim,  cenim, radosna sam i mnogo sam pazila šta ću reći.

Poslednja odluka koju ste doneli bez mnogo razmišljanja…Da ću marljivo učiti i raditi , poštovati roditelje i starije, i biti verna i iskrena drugarica koja drži datu reč.

Poslednji komad garderobe koji sam kupila…Bile su to neke vintage kaubojke. Nisu mi baš bile potrebne.

Poslednji koncert koji sam posetila…Josipe Lisac u Domu sindikata.

Poslednja pesma koju sam napisala…Pesma se zove „Alo alo”, a pevaće je Senida.

Razgovarala: Milena Kitić

Fotografija: Mladen Teofilović