Džesika Alba otvoreno o odlasku na psihoterapiju sa ćerkom tinejdžerkom

Postavlja se pitanje “Kako mogu da nađem svojoj deci kao majka i budem najbolji roditelj?“ 

U nastojanju da “destigmatizuje” proces i podstakne druge da ga isprobaju, Džesika Alba nedavno je govorila o odlasku na terapeutske seanse sa svojom najstarijom ćerkom.

46-godišnja glumica otkrila je da su 13-godišnja Onor i ona poslednje dve godine odlazile na terapiju kako bi naučile bolje da komuniciraju, a samim tim i bolje razumeju jedna drugu.

Govoreći o razlozima zbog kojih je odlučila da podeli intimne detalje svog porodičnog života, Alba je za magazine People izjavila: “Mislim da to onda čitav proces čini manje strašnim za druge.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

O terapijskom putu kroz koji prolazi radi zdrave porodične komunikacije glumica je rekla: “Postavlja se pitanje “Kako mogu da se nađem svojoj deci kao majka i budem najbolji roditelj?“ (…) Zaista ne postoji univerzalni recept. Samo sam želela da budem tu za nju.”

Džesika je ranije otkrila da je njena odluka o odlasku na terapiju proizašla iz želje da ima bolji odnos sa svojom decom nego što je ona imala sa svojim roditeljima.

Alba ima troje dece sa suprugom Kešom Vorenom, koji je bio podrška tokom čitavog procesa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Borim se da svoju 13-godišnjakinju ne tretiram kao malo [dete] … Moja tendencija je da ih odgajam kao da su male“, rekla je ona i objasnila da pokušava da prilagodi svoje roditeljske tehnike.

Počela sam da idem na terapiju sa njom [Onor] kada je imala 11 godina. Za mene, razlog je bio to što sam osećala da je moj odnos sa roditeljima trpeo jer nisu znali kako da komuniciraju sa mnom.”

Nisam želela da se to dogodi sa Onor pa smo zajedno išle na terapiju“, zaključuje glumica i preduzetnica.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević