Mila Kunis i Ešton Kučer skupili preko 15 miliona dolara za izbeglice iz Ukrajine

Mila Kunis i Ešton Kučer prikupili su više od 15.9 miliona dolara, nakon što su otvorili stranicu na GoFundMe tražeći humanitarnu pomoć za ukrajinske izbeglice. Ovaj holivudski par je pre toga objavio da će donirati tri miliona dolara Ukrajini, u kojoj već dve nedelje besni rat. Tridesetosmogodišnja Mila, rođena u Černivcima 1983. godine, sa porodicom se doselila u Sjedinjene Američke Države 1991. Sebe je oduvek doživljavala kao Amerikanku, ali sada, kaže, sa ponosom ističe svoje ukrajinsko poreklo.  

– Događaji u Ukrajini su pogubni. Na ovom svetu nema mesta za ovu vrstu nepravednog napada na čovečanstvo. Ukrajinci su ponosni i hrabri ljudi koji zaslužuju našu pomoć u trenutku kada im je to potrebno. Naša porodica pokreće ovaj fond kako bi pomogla u pružanju hitne podrške i mi ćemo dati tri miliona dolara, rekla je slavna glumica.

Prikupljanje sredstava pomoći da se osigura humanitarna pomoć izbeglicama, a sa Kučerom će podržati i Flekport.org i Airbnb.org, koji “pružaju hitnu pomoć onima kojima je najpotrebnija” u Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj i Moldaviji.

– Ovim ukrajinskim izbeglicama su odmah potrebni smeštaj i zalihe. Cilj nam je da prikupimo 30 miliona dolara, a svaka donacija, bez obzira na veličinu, učiniće razliku u životima pogođenih ratom, istakla je Mila. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram