POTRAGA ZA NOVIM AGENTOM 007: “Svi želimo škotskog Bonda, zar ne?”

Dok se tek čeka premijera poslednjeg filma o najpoznatijem tajnom agentu na svetu, koja je zbog pandemije koronavirusa pomerena sa proleća u kasnu jesen, kladionice su već zavrtele nekoliko imena za novog Džemsa Bonda. Jedan glumac je sve ostale “kandidate” ostavio iza sebe. Mnoge obožavateljke serije “Tuđinka” drže mu palčeve da uspe. To je Sem Hjuan, poznat i kao snažan glas za odvajanje Škotske iz Velike Britanije. On je nedavno u video intervjuu progovorio o šansi da se nađe u legendarnoj ulozi britanskog špijuna. – Zapravo, išao sam već na audiciju za Džejmsa Bonda, za 21. film – rekao je Hjuan, govoreći o hitu “Kazino rojal” iz 2006. godine. Uloga je, kao što znamo, otišla Danijelu Krejgu, prvom plavokosom Bondu, a Hjuan je otkrio da se u to vreme razmatralo da se agent 007 predstavi u dve verzije. Evo i kako:

– Kada je Danijel Krejg došao u obzir, govorili su o tome da će ga “pomladiti”. Ne znam šta se dogodilo, ali sam sad ja postao favorit na kladionicama za idućeg Bonda. Što je vrlo nasumično i čudno – opisao je Sem Hjuan događaje iza kulisa snimanja filma. Krejg je, inače, od junaka “Tuđinke” stariji trinaest godina.

U intervjuu je Sem Hjuan dodao ono za šta će navijati mnoge obožavateljke ove popularne serije: – Mislim, želimo škotskog Jamesa Bonda, zar ne? – zaključio je on.

Da li želimo da ponovo gledamo hajlenderskog ratnika u akciji, makar ga obukli u moderniji kostim od onog koji je nosio kao fiktivni Džejms Frejzer? Naravno da želimo. A i vraćanje jednog škotskog glumca u serijal o Bondu bilo bi izvrsno podsećanje na njegovog zemljaka, beskrajno šarmantnog Šona Konerija koji je svojevremeno lik britanskog tajnog agenta učinio legendom u istoriji akcionog filma.