Svi detalji o ujedinjenju Vilijama, Harija, Kejt i Megan

Prinčevi Vilijam i Hari, princeza Kejt i vojvotkinja Megan pojavili su se zajedno ispred Vindzor zamka, ovog vikenda, kako bi pozdravili ljude koji su se opraštali od kraljice Elizabete.

Princ i princeza od Velsa i vojvoda i vojvotkinja od Saseksa stavili su po strani svoje privatne nesuglasice kako bi pokazali jedinstvo nakon smrti monarhinje. Zajedničko pojavljivanje je navodno bila jedanaestočasovna odluka, bez očekivanog obezbeđenja za oba para.

Potparol palate otkrio je da je u pitanju bila Vilijamova ideja: “Princ od Velsa pozvao je vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da se pridruže njemu i princezi od Velsa”. Prinčevi su se pojavili u istim, mornarsko plavim odelima i kravatama, dok su njihove supruge odisale elegancijom u crnim haljinama.

Kraljevska četvorka obilazila je građane, koji su se okupili da izjave saučešće, tokom 40-minutne šetnje, krenuvši od niza buketa, gde su se zaustavili da pročitaju poruke ucveljene javnosti. Tokom pozdravljanja i razgovora sa decom, princeza Kejt otkrila je da je njen 4-godišnji sin, princ Luis rekao: “Baka je, barem, sada sa pradedom”.

S druge strane, Megan je razmenila zagrljaj sa 14-godišnjom devojčicom, koja je kasnije izjavila za CNN da je želela da stavi do znanja vojvotkinji da je dobrodošla.

Zajedničko pojavljivanje ima poseban značaj, s obzirom da su odnosi između kraljevske porodice i vojvode i vojvotkinje od Saseksa poslednjih godina – zategnuti. Očekuje se da će se par prisustvovati i kraljičinoj sahrani, 19. septembra 2022. godine.

Nakon završene šetnje, svo četvoro odvezli su se u istom autu.

Fotografije sa događaja pogledajte u galeriji.

 

Foto: Profimedia, Tviter

Priredila: T.M.