Tejlor Svift je ličnost godine, a ovo su njene lekcije koje svako od nas treba da čuje

"Imati dozvolu da kao žena pokažete svoje emocije velika je stvar."

tejlor svift

Voleli i pratili Tejlor Svift ili ne, sigurni smo da ste do sada već saznali da je upravo ona proglašena za ličnost 2023. godine. Njena ovogodišnja turneja ušla je u istoriju jer je prva ikada koja je prešla granicu od milijardu dolara, zbog čega se govori da je ova kantautorka imala veliki uticaj i na svetsku ekonomiju, a ne samo na muzičku industriju.

Povodom ove i te kako zavidne titule, Tejlor Svift je dala veliki intervju za magazin “Time” čiju naslovnicu i krasi, a mi smo iz njega izdvojili nekoliko vrlo važnih lekcija koje svako od nas treba da čuje i zapamti.

Treba imati razumevanja za sve verzije nas samih – to je izazovno, ali i vredno truda

Svako od nas je prolazio kroz najrazličitije životne faze – toliko različite da neke prosto želimo da zaboravimo. Pa ipak, to smo bili mi i nismo umeli ili želeli drugačije. Danas smo možda drugačiji, ali baš zahvaljujući tadašnjem, takvom iskustvu. Treba voleti sebe u svim fazama, ali takođe i biti smeo da iz svake od njih iskočimo i probamo nešto sasvim drugačije. Stalno bavljenje sobom, promatranje i reagovanje, menjanje onoga što nam ne odgovara, ključno je za naš napredak i rast. Tejlor Svift nam je to dokazala kroz svaku fazu svoje karijere, odnosno kroz svaki album koji je do sada snimila.

Najnegativniji trenuci u našem životu nas NE definišu

Kada je objavila album “Reputation”, Tejlor Svift se suočila sa verovatno najvećim kritikama u karijeri zbog kojih se plašila da više nikada neće uspeti da ih se oslobodi. Pa ipak – eto nje, uspešnije nego ikada. Zato, uvek se setite da ste nešto uradili zato što ste u tom trenutku tako želeli ili jednostavno niste znali drugačije. A, čak i da ste se suočili sa nečim što apsolutno nije bilo do vas, niti ste to želeli, sasvim je u redu izraziti tugu ili bes, bilo koju emociju koju u tom trenutku osećate. Šta god da ste preživeli, to vas neće “obeležiti” i vremenom ćete najprirodnije nastaviti dalje, jači i definitivno bolji.

Imati dozvolu da kao žena pokažete svoje emocije velika je stvar

Divno je što postoji toliko mladih i uspešnih žena iz najrazličitijih sfera koje svojim radom, trudom i zalaganjem grade neku “novu ženstvenost”. Žene se više ne percipiraju kao slabije, osetljivije, manje vredne; ne očekuje se od njih da budu hladne i skrivaju svoje emocije. Žene danas imaju pravo da budu autentične u svakoj svojoj emociji, a to je nažalost nešto što se do sada i nije toliko podrazumevalo i dozvoljavalo, naročito u javnom životu.

Industrije će uvek želeti da “postave” moćne žene jednu protiv druge – ali ima dovoljno mesta za sve

Bijonse je još jedna zvezda koja je ove godine organizovala veliku i jednako uspešnu turneju. I naravno, svi mediji su morali da se bave uporednim analizama koje kao da su imale za cilj da ih suprotstave i zavade. Međutim, obe pevačice su se bavile svojim poslom i svojim fanovima, a jedna za drugu su imale samo reči hvale i podrške. Na muzičkom nebu zaista ima mesta za sve.

Mi i treba da budemo glavni junaci sopstvenih priča

Tejlor Svift ne prepušta stvari slučaju – ona je vrlo pažljiva u osmišljavanju i pripovedanju svoje priče, kako privatno, tako i kroz muziku. Toliko pažljiva, da skoro i da nema prostora za drugačiju interpretaciju – ona je ta koja kontroliše šta se i na koji način komunicira. I čak kada bi neko rekao da je “otkrila previše”, nju to ne zanima. Jer zaista, svako od nas jeste glavni junak sopstvene priče.

Foto: Profimedia