Umesto od kuće radite godinu dana sa Barbadosa

Možete li zamisliti da promenite svoju kućnu kancelariju za mesto sa pogledom na ostrva Kariba?

Za mnoge, rad u kući može značiti da su u pidžami i papučama za stolom u dnevnoj sobi. Ali, nakon pandemije trend je da se kućna kancelarija menja za boravak u hotelima i odmaralištima. Dokaz za to je da premijerka Barbadosa, Mia Motlei ima projekat kojim će radnicima omogućiti dugoročnu vizu da ostanu na ostrvu do godinu dana.

Planovi za uvođenje ove „12-mesečne dobrodošlice na Barbadosu“ odgovorili bi na pad kratkoročnih putovanja na ostrvo. Mia veruje da će pružanje turistima šanse da provedu više vremena u raju na Karibima privući više posetilaca.

„Ne morate raditi u Evropi, Sjedinjenim Državama ili Latinskoj Americi, ako možete doći ovde i raditi nekoliko meseci istovremeno. Vredi čak otići u svoju domovinu, a zatim se ponovo vratiti kako biste sledili posao ovde.“

Turizam predstavlja oko 40% bruto domaćeg proizvoda zemlje. S obzirom na to da se od početka socijalne izolacije nekoliko kompanija moralo prilagoditi daljinskom radu, ovo se možda čini kao zaista zanimljiva prilika za mnoge ljude.

revistalofficiel.com.br