Afera predsednika SAD-a prikazana u novoj sezoni serije “Američka krimi priča”, a upravo je stigao i trejler

Igrana serija “Američka krimi priča” koja je za svoj uvid u suđenje O Džej Simpsonu i ubistvo Đanija Versaćea dobila mnogobrojne Emi nagrade, u svojoj trećoj sezoni baviće se još jednom kontraveznom temom – impičmentom predsednika SAD-a, Bila Klintona. 

Kao što bi pesma našeg omiljenog Diznijevog filma rekla, ovo je zaista “Tale as old as time”. Monika Levinski je sa samo 22 godine počela da radi u Beloj kući kao stažistkinja i nedugo zatim se upustila u aferu sa oženjenim predsednikom koji je posle skandala bio primoran da napusti svoju funkciju. Taj pravni proces Amerika naziva impičment, a upravo tako se zove i treća sezona ovog Foksovog serijala. 

Deset epizoda koje ćemo imati prilike da gledamo od 7. septembra će se prvenstveno prikazati priču devojke koja se našla ne samo u sred seksualnog skandala, već i političkog rata koji je bacio senku na čitav Klintonov mandat. Ako javnost pitate, jedino bolje od seks skandala je politički seks skandal – i upravo na to računa američka produkcijska kuća Foks.

Jedna od aktera afere biće producent ove sezone

Pored glumice koja igra Moniku Levinski, producentkinja treće sezone biće i sama Monika. Rajan Marfi, jedan od kreatora serije istakao je da nije želeo da mu ne bi bilo prijatno da priča njenu priču bez Monike, pogotovo posle svega što je prošla. Ona je sada aktivistkinja koja se bori upravo protiv onog nasilja koje su njoj naneli mediji u periodu kada je afera izbila na videlo. 

U nastavku pogledajte trejler koji najavljuje novu sezonu kao i glumce koje ćemo imati priliku da vidmo u ulogama dobro poznatih aktera. 

Moniku Levinski glumiće Bini Feldstejn.

Sara Polson, koju smo gledali kao tužiteljku Maršu Klark u prvoj sezoni serije igraće Lindu Trip, ženu koja je tajno snimila Monikino priznanje da je imala aferu sa predsednikom SAD-a. Glumica je izjavila kako joj je bilo teško da odigra ulogu bez imalo osuđivanja za to što je ona uradila, ali da je savet Stiva Mekvina koji joj je dao na snimanju filma “12 godina ropstva” mnogo pomogao. 

U ulozi predsednika Bila Klintona moći ćemo da vidimo britanskog glumca, Klajva Ovena. 

Anali Ašford gledaćemo u ulozi Paule Džons, devojke koja je tužila Klintona za seksualno uznemiravanje još 1994. godine, 4 godine pre nego što se dogodila afera koju će nam ispričati nova sezona serije “Američka krimi priča”.

Anali Ašford gledaćemo u ulozi Paule Džons, devojke koja je tužila Klintona za seksualno uznemiravanje još 1994. godine, 4 godine pre nego što se dogodila afera koju će nam ispričati nova sezona serije “Američka krimi priča”.

Bili Ajkner igraće ulogu konzervatinog blogera Meta Drudža, koji je prvi objavio priču o Klinton – Levinski aferi.

Tekst: Tamara Mladenović
Fotografije: Instagram