Brodvejski mjuzikl o princezi Dajani stiže na Netflix

Pre nego što se pojavi na Brodveju, mjuzikl će premijerno biti prikazan na Netflix-u.

Novi mjuzikl o princezi Dajani, jednostavnog i sveobuhvatnog naslova „Diana“, premijerno će se prikazati na Netflix-u pre velikog debija na Brodveju.

Predstava je trebalo da bude održana prošlog marta, ali je pandemija zatvorila pozorišta. Tako je potezom bez presedana, glumačka ekipa odlučila da mjuzikl „Diana“ premijerno bude prikazan na Netflix-u 1. oktobra, dva meseca pre muzičkog debija u pozorištu Longacre.

Zvanični datum pozorišne premijere još uvek nije određen, ali grad Njujork trenutno pokušava da udahne novi život pozorištu dizajnirajući strategiju sa brzim testovima izvan pozorišta, kako za gledaoce tako i za osoblje.  

Mjuzikl „Diana“ koji obožavaoci mogu gledati na Netflix-u govori o princezi Dajani dok pokušava da pokaže svoju ličnost i svoj glas nakon veridbe sa princom Čarlsom kao novi član kraljevske porodice, zarobljena u braku bez ljubavi.

Netflix će predstaviti mjuzikl koji je režirao Kristofer Ešli 2020. godine, bez publike, sa originalnom glumačkom postavom na Brodveju  – Žana de Val kao Dajana, Rou Hartrampf kao princ Čarls, Erin Davi kao Kamila Parker i Džudi Kej kao kraljica Elizabeta II.

Foto: Scena iz Dajana: Istinska muzička priča