En Hatavej otkrila zašto je prihvatila ulogu u filmu “The Idea Of You”

Pa, naša devojka En Hatavej definitivno je na vrhuncu slave, i to ne samo zato što je vratila Devil Wears Prada vibracije u naše živote. Priča se da je glavna muška uloga u njenom novom filmu The Idea Of You zasnovana na pevaču Hariju Stajlsu.

Trejler je objavljen (oborio je rekorde i postao najpopularniji trejler za film ikada), a datum objavljivanja filma je za samo nekoliko meseci. Osim toga, film je upravo premijerno prikazan na SXSW festivalu, i kritičari i fanovi ga obožavaju, nazivajući ga „filmom decenije”.

En Hatavej je takođe progovorila o tome zašto je prihvatila ulogu – s obzirom na to da je online zajednica iznenađenja što je baš ona u filmu, nakon osvojenog Oscara I uloga u “ozbiljnijim” filmovima. Ispostavilo se da samo želi da se zabavlja i ne želi da bude „obeležena “. „Ne želim da budem etiketirana i ne želim da budem stavljena u kutiju koje vrste filmova moram da snimam zbog mojih godina, pola i zato što sam osvojila nagradu Oscar. Želim da se zabavim, dođavola.”

Evo svega što znamo o filmu.

Radnja filma The Idea of You

Roman, koji je napisala Robin Li, koja je i koproducent filma, prati priču o 40-godišnjoj razvedenoj mami Solen, koja započinje ljubavnu vezu sa britanskom pop zvezdom Hejsom Kembelom, koji vodi dečački bend, August Moon.

Zvuči poznato?

Ko je u glumačkoj ekipi?

En Hatavej će, naravno, igrati Sofiju, dok će 28-godišnji britanski glumac Nikolas Galicin glumiti Hejsa Kembela. Prema IMDB-u, Grejem Norton će se pojaviti u filmu, sa ostalim članovima sporedne glumačke ekipe, uključujući Elu Rubin, Eni Mumolo, Perija Metfelda i Matildu Đanopulos.

Da li je The Idea of You zaista zasnovan na vezi Harija Stajlsa i Olivije Vajld?

Roman je objavljen još 2017. godine, dok su Stajls i Vajld počeli da se zabavljaju u januaru 2020. – Vajld se iste godine razvela od svog muža Džejsona Sudeikisa – tako da priče ne idu potpuno paralelno.

Ovo nikada nije trebalo da bude knjiga o Hariju Stajlsu“, rekla je spisateljica. „Trebalo je da to bude priča o ženi koja se približava 40-oj i vraća svoju seksualnost i ponovo otkriva sebe, baš u trenutku kada društvo tradicionalno otpisuje žene kao poželjne, održive i celovite.” Ona priznaje da je i Harija Stajlsa i princa Harija smatrala inspiracijom, ali je Li i sama imala vezu sa mlađim muškarcem, pa je možda tačnije reći da su roman i film sastavljeni od mešavine uticaja.

Ali bez obzira da li je The Idea Of You o Hariju Stajlsu i Oliviji Vajld, trebalo bi da stavi neka važna pitanja u prvi plan. Li želi da izrazi osećaj „nemira“ koje žene osećaju, kada zbog „određenog životnog doba prestaju da budu viđene“.

„Želite da živite onako kako ste živeli kada ste bili na koledžu, ili u ranim dvadesetim, kada ste bili slobodni i niste morali da mislite ni na koga osim na sebe“, objašnjava ona. „Ti više nisi ona zgodna devojka. Ti nisi više ni devojka. Sada nisi čak ni zgodna žena. Ti si mama“, rekla je. “To mi je zaista slomilo duh i bila sam ljuta zbog toga.”

Smatrajte nas zaintrigiranima i uvučenima u priču.

Foto: Profimedia, Youtube