Halston: Sve što treba da znate pre gledanja Netflix serije

Ewan McGregor glumi Halstona, legendarnog američkog dizajnera u seriji Netflix koja je premijerno prikazana, 14. maja.

Otkrivamo vam detalje o seriji koje će se svideti svim trendi devojkama.

Halston prati život vizionarskog dizajnera Roya Halston Frowicka koji je stvorio istoriju na Menhetnu 70-ih i 80-ih godina i identifikovao se sa Studijom 54. Promenio je pravila američkog stila 70-ih, dodajući sportsku praktičnu estetiku do tada povezanu samo sa Evropom.

Nezaboravan je bio šešir koji je dizajnirao za Jackie Kennedy kada je John Kennedy zvanično postao predsednik Sjedinjenih Država. Od tog trenutka, njegova popularnost je naglo porasla, postajući istinska zvezda njujorškog noćnog života. Takođe je bio gost legendarnih zabava Studija 54 i jedan od eksponenata apsolutne slobode izražavanja u modi, umetnosti, životu. Oko Halstona su bile najvažnije ličnosti tog doba.

Bio je blizak prijatelj Andy Warhola i Yves Saint Laurenta, oblačio je vrhunske zvezde poput Elizabeth Taylor i Lize Minnelli i „stvorio“ super modele iz 70-ih, baš kao i Gianni Versace tokom 90-ih. Najpoznatije Halstonete bile su Anjelica Huston, Pat Cleveland i Alva Chinn, koje su šetale njegovim modnim pistama. 1977. upoznao je suvlasnika Studija 54 Stevea Rubella, tražeći od njega da sutradan priredi rođendansku zabavu za Biancu Jagger. Odgovorio je da je Studio 54 zatvoren ponedeljkom i da mu je Halston rekao: “U redu, otvori ga.” Ova posebna zabava ne samo da se održala, već se na kraju pojavila na stranicama 580 novina.

Poznati dizajner je svoj rad opisao kao analitički, sa ciljem stvaranja odeće za svakodnevni život Amerikanki, svih veličina, ispred svog vremena. Bez obzira da li je dizajnirao za pistu ili za jednu od velikih robnih kuća u SAD-u, Halston je svojoj odeći dao isti glamurozan stil i to je bio njegov potpis.

U februaru 1970. o njemu su kružili naslovi u najprestižnijim modnim magazinima “Za razliku od mnogih dizajnera koji žele da se svima sviđaju, Halston ima jedinstveni stil.” Sam Halston je tada izjavio: „Važno je da se osećate prijatno. Ako imate lepe noge, želite da ih pokažete. Zaboravite na ideju da bismo svi trebali biti isti.”

Seriju Halston potpisuje Daniel Minahan, a produkciju Ryan Murphy. Možete je gledati na Netflix-u.