Ko je nova Mala sirena? Upoznajte Hali Bejli

Već nekoliko godina čekamo ekranizaciju čuvene Male sirene, a ko je devojka sa raskošnim glasom koja će glumiti čuvenu Arijel?

Prošlo je više od tri decenije otkako je Dizni premijerno prikazao crtani film “Mala sirena”. Nećemo vam prepričavati zaplet i rasplet jer sigurno znate šta se dešava u tom crtaću. Ali napomenućemo vam jedno, radnja ovog filma dešava se u Danskoj. Možda se pitate zašto je ovo bitno, ali biće vam jasno uskoro.

Naime, u novoj ekranizaciji ovog crtanog filma, crvenokosu Arijel glumiće Hale Bejli. Dvadesetogodišnja afro-amerikanka poznata po svom raskošnom glasu i koja je deo R&B dua Chloe x Hale, a njihov talenat prepoznala je i Bijonse lično u čijim spotovima za album Lemonade je takođe glumila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Ona zajedno sa svojom sestrom Kloi niže Gremi priznanja već godinama, a poznata je i po svom pojavljivanju u sitkomu Grown-ish.

Međutim javnosti je zapala za oko onog trenutka kada je Dizni objavio da će ona preuzeti glavnu ulogu u igranom filmu “Mala sirena”, gde se donekle ova prelepa afro-amerikanka našla u nebranom grožđu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Sve bi bilo u redu da takozvani internet trolovi nisu krenuli u napad na skoro maloletnu pevačicu koja se oprobala u ulozi glumice. Problem je nastao baš oko mesta radnje samog crtanog filma – Danskoj, gde po pravilu žive ljudi bele rase. Naravno, nikom nije zasmetalo to što je Hali crna, već, kako kažu, holivudski pokušaj da se izgura inkluzivnost po svaku cenu, menjajući kontekste dobro poznatih priča, ne bi li se ponovo napisala istorija.

Još 2021. kada je najvaljen film i njegova postavka, mišljenja su bila podeljena. Jasno je vrlo da Dizni mora i treba da ima još princeza koje nisu stereotipno bele, kao što su Pokahontas, Tiana ili Jasmin, ali neobazrivost i skretanje sa teme su razbesnele istinske fanove ove podvodne bajke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Bailey (@hallebailey)

Ostaje pitanje da li će činjenica da Hali izgleda drugačije od originalne Arijel umanjiti broj posetilaca na tokom projekcija kada ovaj film ugleda svetlost dana 26. maja 2023. godine, ali mi mislimo da će ljubav prema muzičkim hitovima koje je iznedrio ovaj film ipak pobediti sve ružne komentare i govorkanja, i da će mlada Hale doživeti veliku slavu zahvaljujući činjenici da je jedan od najboljih vokala današnjice.

Do tada, pogledajte trejler i delić vokalnih sposobnosti ove mlade dvadesetogodišnjakinje

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia