Džulija Roberts zaigraće u novoj komediji nakon 20 godina!

Kada pomislimo na Džuliju Roberts, pomislimo na odlične filmove, bezbrižne kultne klasike i najsjajniji osmeh Holivuda. Stoga je čudno što nije snimila film četiri godine, i još čudnije da nije glumila u romantičnoj komediji više od dve decenije.

U novom intervjuu za The New York Times, glumica je rekla da nije nameravala da se povuče iz Holivuda – to se jednostavno dogodilo. „Nije bilo toliko planski, koliko nisam pronašla nešto što me je zaintrigiralo. Iznenadila sam se koliko su godine brzo prolazile“.

Srećom, Džulija se vraća u igru i to sa dve velike uloge: kao zabrinuta majka koja putuje na Bali sa svojim bivšim mužem (Džordž Kluni) u predstojećem filmu Ticket to Paradise, zatim i kao Marta Mičel, ekscentrična, brbljiva supruga generalnog tužioca predsednika Ričarda Niksona, Džona Mičela (Šon Pen), u Starz mini seriji Gaslit. Iako priča u seriji povremeno postaje mračna, Džulija će dobiti priliku da pokaže harizmu koju svi poznajemo i volimo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gaslit (@gaslitstarz)

„Ljudi ponekad pogrešno protumače, da zbog vremena koje je prošlo od kako sam radila romantičnu komediju kao da ne želim da je je radim. Da sam dobila scenario koji bi bio na nivou filmova Notting Hill ili My Best Friend’s Wedding, prihvatila bih ga. Ali nisu postojali – sve do najnovije romantične komedije Ticket to Paradise, koja će imati premijeru ove jeseni“, rekla je glumica.

Ne samo da su joj priče za oba ostvarenja legle, već i partneri sa kojima je zaigrala – nije mogla da zamisli bolje. „Kada sam pročitala scenario za film pomislila sam – ovo će funkcionisati samo ako Džordž bude uz mene“ – slučajno i glumac je mislio isto. S druge strane ne bi mogla da zamisli nikog drugog do Šon Pena za tako intenzivnu ulogu u mini seriji Gaslit. „Živim svoje glumačke snove“, zaključila je omiljena holivudska dama.

Prošlo je 25 godina od objavljivanja „Venčanje mog najboljeg druga“  i 23 godine od Notting Hilla. Upitana da li joj je bilo lako da se vrati u rom-com mod posle toliko vremena, glumica je rekla: „Dobra vest je da. Volim da se smejem i da budem duhovita. Uđete u taj način rada endorfina. „

„Gaslit“ bi trebalo da bude premijerno prikazan kasnije ovog meseca – 24. aprila, a „Ulaznica za raj“ stiže u bioskope 21. oktobra.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović