Upoznajte novu porodicu Adams!

Izašao je prvi trejler za Netflixovu novu seriju The Addams Family, koju režira Tim Barton.

Fanovi su oduševljeni uvrnutom vizijom najćaknutije porodice na svetu, koja će ovog puta biti fokusirana na ćerku Sredu Adams. Naravno, tu sui  ostali likovi poput mame Mortiše Adams, oca Gomeza, brata Pagzlija i drugih.

Osim što je ovo debi Tima Bartona za televizijski sadržaj, fantastična je i podela uloga. Džena Ortega je Sreda (Wednesday), Ketrin-Zita Džouns – Mortiša, Luis Gusman – Gomez, a Ajsak Ordonez – Pagzli. 

Uz Burtona, na scenariju za seriju radili su pisci Majls Milar i Alfred Gju, koji su za Vanity Fair otkrili da je Barton želeo da napravi Gomeza koji liči na crtane filmove Čarlsa Adamsa – nešto nižeg u odnosu na prethodne verzije.  Uz to, timov Gomez je “neverovatno duhovit i romantičan”,  te “drugačiji i nov”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Fanovi će se oduševtiti i podatkom da je najavljeno da će se Kristina Riči, koja je glumila Sredu Adams devedesetih godina, takođe pojaviti u seriji u liku Merilin Tornhil.

Serija će se emitovati na Netflixu najverovatnije krajem jeseni, a da to tada možete da pogledate već snimljene verzije priča o voljenoj porodici.

Porodicu Adams osmislio je i od 1938. do 1988. crtao američki karikaturist Čarls Adams za časopis New Yorker. Predstavljali su satiru na ideal američke porodice – bogatu i ekscentričnu skupinu čudaka koja uživa u morbidnim stvarima, a nema pojma da ih “normalni” svet smatra zastrašujućima.

Još pre nego što su su Raul Julia i Anđelika Hjuston franšizu pretvorili u hit film, serija The Addams Family emitovala se na američkom ABC-u od 1964. do 1966.

Godine 1973. je snimljena animirana serija, a 1977. i TV-film koji je ponovno okupio glumačku postavu. 1991. snimljen je i popularni igrani film koji je dobio tri nastavka.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, Netflix promo