Pravite filmski maraton? Ovi filmovi iz više delova su savršeni za to!

Ono što je nekada bio sleepover sa drugaricama sada su filmski maratoni. Više ne želimo da jedne drugima lakiramo nokte i da do besvesti pričamo o istim temama. Sada želimo malo i da ćutimo, ali i da ne budemo sami. Filmski maratoni su savršeni za vikend kome je prethodila naporna nedelja. Uz tone kokica i dobrog vina, zabava sa najdražim ljudima je zagarantovana – ali potebni su i dobri filmovi iz više delova koji će nam držati do poslednje sekunde.

U nastavku vam predstavljamo filmove koji su savršeni za vaš sledeći filmski maraton:

Before trilogija

Ova trodelna romansa predstavlja nam hronološki prikaz jedne ljubav. Videćemo dvoje ljudi koji su se prvi put sreli kao dvadesetogodišnjaci i kao i način na koji se njihov odnos sa godinama razvija, uz sva razočarenja sa kojim se suočavaju tokom srednjih godina. Kako izgleda jedna romantična sudbina dok se kreće kroz promenljivosti običnog života, videćete u ovoj triologiji.

Hangover

Ako ste raspoloženi za dobru komediju koja će vam podići raspoloženje, to je definitivno Hungover triologija. Uz fantastične glumce pratićete zaplete koje ste naravno, mogli i da pretpostavite, ali će vas svejedno nasmejati do suza. Filmovi će vam probuditi avanturistički duh, i sigurno ćete nakon filmskog maratona krenuti da planirate i neko putovanje.

Shrek

Ništa ne može da vas razneži kao početak (bilo kog) Šrek filma. Prvi popularni animirani film koji nam je donela kompanija Dreamwokrs će vas zabaviti baš kao i 2001. godine kada je prvi put izašao. Animirani filmovi već godinama nisu samo za decu – a šta i da jesu?

Ring

Ukoliko ste raspoloženi za horor, film u kome devojčica duge kose ubija sve koji naiđu na kasetu sa njenim snimkom ima tačno 10 verzija, uključujući i dve američke u čijoj glavnoj ulozi možemo videti Naomi Watts.

The Dark Knight trilogija

Batman nam je oduvek bio omiljeni superheroj, valjda zato što je tako mračan (Šta nije u redu sa nama ženama?). Christian Bale je zaista maestralno odglumio ulogu viteza noći, kao i Heath Ledger koji je nažalost glumio samo u prvom delu i za njega je posthumno dobio Oskara.

Rush Hour trilogija

Možda najbolji kasting ikada je urađen za trilogiju u kojoj glavne uloge nose Jackie Chan i Chris Tucker.Njihovi beskrajno duhoviti dijalozi i neverovatne facijalne ekspresije obeležavaju eru zaista kvalitetnih komedija, kakvih već dugo nemamo priliku da vidimo na filmskoj sceni. Makar ne u američkoj produkciji.

Fast and Furious

Iako deluje kao nešto što vas nikada ne bi zanimalo, Fast and Furious filmovi nisu samo za one koji vole brza kola (Mada ko ne voli?). Priča o lojalnosti i porodici će vas navesti da pogledate svih 9 filmova u istoj večeri, mada iskreno, deveti ni ne morate. Vidno je lošiji od ostalih koji su tokom 20 godina zaista uspevali da održe svoj kvalitet.

Pirates of the Caribbean

Ima li šta zanimljivije od pijanog Johnyija Deppa? Rekli bismo dane. Sem maestralne muzika koja ima glavnu ulogu u ovim filmovima, filmove vredi pogledati i zbog fantastične glume koja je uspela da iznese još bolji scenario.

James Bond

Bilo da se odlučite sa Sean Conneryija, Piercea Brosnana ili Daniela Craiga, nećete pogrešiti. James Bond filmovi su uvek puni napete akcije, zanimljivih preokreta i dobre scenografije. Treba li nam išta više?

The Godfather

Neke klasične filmove treba da pogledamo, bez obzira koliko nas plašilo njihovo vreme trajanja. Marlon Brando je svakako neko ko nam drži pažnju, pa čak i da film traje satima. Klasici su klasici sa razlogom – zato pogledajte filmove koji je su na IMDB listama proglašeni kao najbolji filmovi svih vremena.

Priredila: T.M.

Fotografija: