Prvi pogled: Dakota Džonson u filmskoj adaptaciji romana Džejn Ostin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Netflix Film (@netflixfilm)

Netflix je podelio prve fotografije novog filma „Persuasion“ – adaptaciju istoimenog romana Džejn Ostin. Glavnu ulogu u filmu igra Dakota Džonson. Na prvoj fotografiji Dakota je snimljena u crnoj prozirnoj odeći koja je inspirisana viktorijanskoj modom.

U filmu ćemo videti heroinu, mladu devojku En Eliot  – „usamljenu, zaglavljenu u porodici, kao u kavezu koja ima finansijske poteškoće“.

Prema zapletu, En Eliot  je mlada devojka čija je „bogata porodica blizu propasti“. Pre osam godina odbila je predlog za brak Frederika Ventvorta jer je bio loš oficir. Godinama kasnije, En otkriva da se potpuno promenio. Mladić se iz rata vraća sa visokim vojnim činom, bogatstvom i snom da zasnuje porodicu. Međutim, više ne želi da se oženi En, jer je razočaran u nju.

Roman je objavljen 1817. Kao i ostale knjige Džejn Ostin, „Persuasion“ je prilagođen nekoliko puta – i to prilično uspešno. Poslednja filmska adaptacija je bila 2007., sa Sali Hokins u ulozi En Eliot.

Ali Netflix ima na umu zaista ambiciozan projekat: adaptaciju romana Džejn Ostin na vrlo moderan način i verujemo da će tako biti jer je u režiserskoj stolici jedna od najsjajnijih britanskih pozorišnih režiserki Keri Kreknel.

„Neka vas ove izvrsne fotografije Dakote Džonson, Kosmo Džarvisa i Henrija Goldinga zaintrigiraju sve do naše nove filmske premijere 2022. godine “, najavljuje Netflix na Instagram stranici.