Omiljeni Tajkun se vraća: Počelo snimanje druge sezone jedne od najpopularnijih domaćih serija ikada

Dok nam je film, možda, u krizi, domaće serije, u skladu sa svetskim trendom, doživljavaju preporod. Prošle godine emitovano je 32 nove, različitih formata, od sitkoma do mini serija (čisto da uporedite: od 1992. do 2006. snimljeno je ukupno 37 serija).

Iako su i dalje na vrhu gledanosti i među omiljenim domaćim serijama ostvarenja Grlom u jagode, Vruć vetar, Bolji život, Vratiće se rode, mnogo je kvalitetnog sadržaja među novim naslovima. Rekordnu gledonost beleže Državni službenik, Južni vetar, Besa, Senke nad Balkanom, Crna svadba, Kalkanski krugovi, Koreni, a u samom vrhu gledanosti nalazi se Tajkun.

Ostvarenje za koje je scenario pisao Đorđe Milosavljević, a prvu sezonu režirao Miroslav-Miša Terzić, obaralo je sve rekorde gledanosti, a tajkun, iako kontroverzni biznismen, postao jedan od najvoljenijih TV likova.

– Moj tajkun je čovek od krvi i mesa koga zatičemo u trenutku kada pokušava da uđe u mirnije vode i započne neki normalniji život. Baš kad bi želeo to da uradi i da se isključi iz svega čime je okružen, ne može jer dolaze neki stari računi na naplatu, opisao ga je Terzić.

Vladan Simeunović, koga tumači Dragan Bjelogrlić, postao je omražen zbog bogatstva koje je stekao 90-tih godina, tokom raspada Jugoslavije. Život ovog moćnog čoveka postaje dramatičan najviše zbog medijskog eksponiranja, zbog kojeg biva prisiljen na drastične mere.

– Tretirali smo sve  filmski, snimali jednom kamerom, svakom kadru posvetili pažnju i čini mi se da smo napravili pomak u produkcijskom smislu u odnosu na druge serije, objasnio je reditelj jedan od mogućih razloga za toliki hajp oko Tajkuna.

Kada se završila prva sezona i to vrlo dramatično – tako što je Vladan pao na zemlju (uz hit Lea Martina Odiseja), publika je ostala u neodumici – hoće li lik voljenog tajkuna preživeti ili se serija završava njegovom smrću. 

Sada, posle više od dve godine, započelo je snimanje novih deset epizida i napeti triler se nastavlja. 

U novim epizodama, publika i dalje prati turbulentan život Vladana Simonovića, a njegov će život ostaje predmet spletki domaće biznis elite.

Pored starih, tu su i neki novi likovi, a gledaćemo Teodoru Dragićević, Nadu Šargin, Dejana Aćimovića, Marka Grabeža, Jelenu Đokić, Branislava Trifunovića, Anu Stefanović Bilić,  Mirka Vlahovića, Miloša Cvetkovića, Filipa Radovanovića, Milicu Trifunović i druge.

Planirano je da snimanje traje do sredine oktobra, a vrhunsku ekipu kreativaca predvode Ivan Stefanović i Jelena Gavrilović, autor scenarija je Đorđe Milosavljević, uz saradnike Borisa Grgurovića i Katarinu Mitrović, direktor fotografije Radan Popović, scenograf Zorana Petrov, a kostimograf Ashok Murti. 

Iza ovog originalnog televizijskog formata stoje produkcijske kuće Firefly i Telekom Srbija, a premijerno emitovanje druge sezone možemo da očekujemo tokom sledeće godine na kanalima Superstar TV i RTS.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Firefly Productions Promo