10 najboljih filmova i serija koje ćemo gledati ovog oktobra

Jesen je sinonim za ušuškan ambijent, topao napitak i dobru seriju ili film. Ukoliko nemate inspiraciju šta biste mogli da gledate od narednog meseca, prestanite da tražite jer mi imamo predloge za vas.

Ako bih merio koliko sam vremena potrošio samo na pretraživanje interneta u nadi da ću pronaći adekvatan film/seriju koja će me oboriti s nogu a da prethodno nigde nisam čitao o njoj ili mi je niko nije preporučio, vremenska odrednica bi bila jednaka verovatno gledanju jedne indijske serije bez pauze od prve pa sve do 1765. epizode. Možda zvuči smešno, ali je istinito.

Razmislite samo koliko noći ste proveli beznadežno listajući Netflix, HBO Max, Amazon Prime ili bilo koji sajt koji ste našli na Googlu tako što se ukucali “ (naziv filma/serije) online sa prevodom”. Kladim se da biste mogli da mi parirate.

Takođe još jedna stvar koju moram primetiti je ta, da sam uvek krenuo da gledam nešto jer mi je neko preporučio pa makar to i bio neznanac na Tviteru ili TikToku.

Kako bih vam uštedeo vreme, odlučio sam da ovaj tekst posvetim filmskim i serijskim preporukama koje će se naći na Netflixu od 1.10.

Svaka od njih startuje u različito vreme, ali taman ćete imati vremena da ih sve ispratite.

I još jedna napomena pre same liste, a to je da će se na njoj naći i neka stara ostvarenja, koja su tu kako bismo malo obnovili gradivo.

Call me by your name

Ostvarenje koje je proslavilo mladog Timotheea Chalameta iz 2017, ponovo će se naći na Netflixovoj listi, a ukoliko vam ne dostaje emotivna ljubavna priča, kao i nestvarni italijanski pejzaži ovo je film za vas.

How to Lose a Guy in 10 days

Klasik među romantičnim komedijama sa Kate Hudson i Matthew McConagheyem koja je idealan film za “nemam šta da gledam” dane, se ponovo vraća na Netflix.

Ocean’s Trilogija

Dobro poznata avantura sa Georgom Klunijem, Bredom Pitom i mnogim drugim najlepšim glumcima današnjice ponovo će biti tu da vam okupira jedno nedeljno popodne.

Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (Limited Series)

Svi ljubitelji dokumentaraca imaće prilike da se upoznaju sa životom i slučajem Jeffreyja Dahmer Tapesa.

Glitch

Kako je Squid game doživela veliki uspeh, vreme je za još jednu korejsku triler seriju koja ima elemente komedije i za koju se Netflix nada da će osvojiti srca publike.

Luckiest girl alive

Mila Kunis se vraća na male ekrane i to i kao glumica i kao producentkinja. Njeno novo ostvarenje ugledaće svetlost dana od 7. oktobra, a mi jedva čekamo da ga pogledamo jer zaista obećava.

Dracula Untold

Reboot legendarnog ostvarenja Dracula koji nam dolazi iz 2014, sa Luke Evansom u glavnoj ulozi ugledaće svetlost Netflixa od 15. Oktobra.

Notre-Dame (Limited Series)

Serija čija radnja opisuje dramu uoči jednog od najtragičnijih događaja u savremenoj istoriji.

The Good Nurse

Film koji najviše isčekujemo ovog meseca, a u kom glavne uloge tumače Eddie Redmayne i Jessica Chastain.

The Watcher

Nova serija u Netflixovoj produkciji u režiji Ryana Marphya koja prikazuje šta se dešava kada se kuća iz snova pretvori u košmar zahvaljujući neželjenoj pošti

Tekst: Aleksandar Nastasijević

Foto: Profimedia