Najradije bi zaboravili ove uloge

Sandra Bulok i Džejson Patrik u Brzini 2

Malo je reći da su ljubitelji filmskog serijala Brzina, koji je proslavio Sandru Bulok i Kijanu Rivsa, ostali su u neverici nakon što je njihov ljubimica nedavno priznala da do danas nije oprostila sebi što je pristala da snimi nastavak. Brzina 2 jeste doživeo debakl na blagajnama širom sveta, ali ona nije jedina koja žali zbog neke od brojih uloga.

Za većinu glumaca je znak uspeha dobiti glavnu ulogu u visokobudžetnom filmu. Možda to jeste najbolji način da se stekne veća popularnost, time i cena na tržištu, ali sve to nosi i određeni rizik. Loše kritike, užasna iskustva na setovima i još mnogo toga drugog može dovesti do katastrofe. Upravo to su razlozi zbog kojih i najveće zvezde žale zato što su stavile potpise na ugovore filmova, pa i nekih veoma poznatih. 

Megan Foks je tako 2007. snimila je Transformerse i otkrila kako se reditelj Majkl Bej loše prema njoj ponašao tokom snimanja prva dva nastavka ovog blokbastera. Foks je igrala mehaničarku Mikaelu Bejns, a nakon što je u jednom intervjuu Beja prozvala Hitlerom, dobila je otkaz i nisu joj produžili ugovor za treći nastavak. Ipak, 2014. pristala je da ponovo radi s njim na filmu Ninžda kornjače.

Kristen Stjuart i Robert Patinson u Sumrak sagi

Sigurno se sećate Sumrak sage, serijala filmova koji je pre skoro 15 godina proslavio mlade glumce Kristen Stjuart i Roberta Patinsona u ljubavnoj priči između obične devojke i vampira. Sada Patinson žali što je pristao na snimanje. Lik Edvarda Kalena nikada nije mogao da “svari”, budući da je naš omiljeni vampir, prema njegovom mišljenju, prikazan kao manijakalni depresivac koji mrzi samog sebe. Ipak, Patinsona treba s vremena na vreme podsetiti da bez upravo te i takve uloge on ne bi imao današnju karijeru, pa verovatno ne bi ušao ni u kostim Betmena, koji mu je, ako ništa drugo, doneo pozamašni iznos u banci.

Verovali ili ne, ali i Kejt Vinslet žali zbog uloge koja ju je proslavila. Da, reč je o Titaniku iz 1997. godine, a njoj se ne sviđa način na koji je oslikala svoju Rouz. I ona je zaboravila kako je, zajedno s Leonardom Dikaprijem, upravo zahvaljujući ovom filmu Džejmsa Kamerona preko noći dospela na A listu holivudskih glumaca, kao i da je Titanik proglašen jednim od najuspešnijih filmova svih vremena. Iako je za ulogu u Tajnom životu kućnih pomoćnica iz 2011. Viola Dejvis nominovana za Oskara, ona posle poslednje klape nije krila da je nezadovoljna i filmom, i načinom na koji je postavljen njen lik. Uprkos dobrim filmskim kritikama, ovaj film je trpeo na drugoj strani, zbog istorijskih netačnosti, ali i stereotipa na račun radnika druge boje kože.

Hale Beri je zbog Žene mačke primila Zlatnu malinu

Iako su gledaoci samo zbog nje hrlili da gledaju Ženu mačku iz 2004. godine, Hale Beri nije volela tu ulogu. Šta je drugo mogla priznati kada je upravo zbog tog filma dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu te godine? Tada je potvrdila da se slaže s odlukom publike. Iako se holivudski glumci retko pojavljuju na dodeli ove anti-nagrade, smatrajući je sramotnom, Beri je smogla snage i preuzela je na pozornici, optužujući kroz smeh svog menadžera da je “toliko voli pa uspeva da me nagovori da snimam filmove za koje i sam zna da su s.anje”.

Iako je trilogija o tajnom agentu Bornu osvojila i kritiku i publiku širom sveta, glavni glumac Met Dejmon nije delio njihovo oduševljenje. Barem ne kada je reč o trećem nastavku. Tu je optužio reditelja Tonija Gilroja za loš scenario: “Kriv je celi studio za to što su se doveli u tu situaciju. Ne krivim Tonija što je uzeo brod pun novca i predao ono što je predao. Ovo je kraj karijere”, izjavio je Dejmon za GQ.

Tekst: Milica Đorđević 

Fotografije: Profimedia