Zašto je cenzurisan nastup benda Moneskin na MTV VMA?

Sinoć je u Nju Džersiju, u Prudenšal centru u Njuarku, održana dodela MTV VMA (Video Music Awards), a glavno priznanje pripalo je pevačici Tejlor Svift za desetominutnu verziju pesme All Too Well iz 2012. godine.

Osim toga, pevačica je odnela još dve nagrade – za najbolji dugometražni video format i najbolju montažu, za istu pesmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MegaStarFM (@megastarfm)

Umetnikom godine proglašen je pevač Bad Bunny, Bili Ejliš dobila je nagradu za pesmu godine – Happier Than Ever, koja je proglašena i najboljom pop pesmom.

Najbolji novi umetnik je pevačica Dav Kameron, hip-hop pesma Do We Have a Problem, pevačica Niki Minaž i Lil Bejbi, rok pesmom proglašena je Black Summer grupe Red Hot Chilli Peppers, a priznanje za najbolju alternativnu pesmu pripalo je bendu Moneskin za I Wanna Be Your Slave.

A da nije cenzurisan, Moneskin bi sinoć imao nastup za pamćenje. Zapravo, ako će se po nečemu pamtiti ovogodišnja dodela nagrada onda će to sigurno biti zadnjica frontmena benda, Damijana Davida, i gole grudi basistkinje Viktorije De Anđelis.

Šta se zapravo desilo? Tokom izvođenja Moneskinove pesme Supermodel dogodila se nezgoda s Viktorijinim kostimom: samo nekoliko trenutaka nakon što je počeo performans, basistkinja je imala problem sa topom koji joj spao i otkrio golu dojku (druga dojka je već bila otkrivena – samo je bradavica bila prelepljena nalepnicom u obliku zvezde). 

Iako joj je top spao, Viktorija je nastavila da svira bas gitaru, ali je MTV, ipak, odlučio da cenzuriše njihov nastup tako što je prikazivao kadar dvorane sa krova, što se nije svidelo gledaocima.

Osim spadanja kostima i namerno otkrivene Damjanove zadnjice, veliku pažnju izazvao je i glumac Džoni Dep, koji je kao gost imao svojih pet minuta na dodeli MTV VMA. Džoni se u dvorani pojavio lebdeći iznad bine u svemirskom odelu, a s obzirom na to da je ovo njegovo prvo javno pojavljivanje u Americi nakon suđenja sa Amber Herd, osvrnuo se i na to, naravno samo aludirajući na ceo slučaj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

– Trebao mi je posao! Samo želim da znate da sam dostupan za rođendane, bar micve, venčanja, buđenja, bilo koje stare stvari koje su vam potrebne, rekao je glumac, aludirajući na to da je zbog suđenja sa bivšom suprugom umalo bankrotitao. 

A onda je rekao nešto što zapravo misle svi gledaoci MTV VMA

– VMA, hajde da se vratimo je**noj muzici, hoćemo li?

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube