Disko stil: Kajli Minog je objavila novi album

Uprkos pandemiji koja je zahvatila svet i nemogućnosti da digne u vazduh plesni podijum, Kajli Minog izdaje novi disko album koji može naterati sve da počnu da igraju.

Petnaesti studijski album australijske pevačice nazvan je „Disco“. I iako je Minog izdala jedan od najboljih pop albuma veka pre skoro 20 godina, ona i dalje pokušava da nadmaši sebe.

Dakle, “Disco”, koji se sastoji od 12 numera, savršena je lista za reprodukciju disko-pop muzike. Za razliku od njenog prethodnog albuma Golden (2018), zasnovan na kantri zvuku, Disco je bio pod uticajem trendova disko muzike 1970-ih i 1980-ih, kao i savremene klupske muzike.

Minog je prvi put započela rad na Disco-u u jesen 2019. godine i nastavila snimanje tokom pandemije 2020. godine. Oko 90% albuma nastalo je u njenom matičnom studiju, gde je Minog usavršila temu eskapizma, koja je postala tema albuma. Kao i na njenom prethodnom studijskom albumu, kao i na albumu Impossible Princess iz 1997. godine, Minog je sama napisala sav materijal. Iako je disko omiljeni žanr pevačice već godinama, mnogi različiti umetnici su nedavno pokušali da prilagode retro zvuk svom radu, poput Lejdi Gage koja je lansirala prelepi album Chromatica.