Na pragu sedme decenije – i dalje jedan od najprivlačnijih muškaraca na svetu

Jedan od najprivlačnijih muškaraca koji su ikad hodali planetom Zemljom, a to pokazuje i lista raznolikih lepotica sa kojima je bio u vezi, muzičar Leni Krevic danas puni 58. godina

Iako na pragu sedme decenije, Kravitz i dalje izgleda barem 20 godina mlađe, a njegovu privlačnost možda je najbolje opisao britanski novinar Tim Garet, davne 1998. godine kada je Leni preuzimao Vogue Fashion Award. 

– Nikakvo čudo što mu svi priznaju da je neodoljiv! Čovek navuče farmerke, stavi nekakvo krzno oko vrata, naniže deset redova perlica i izgleda tako da bih ga najradije pojeo! Pokraj njega svi muškarci mogu da se osećaju gotovo kastrirano.

Američki pevač, tekstopisac, producent i glumac, koji je 2020. godine izdao memoare, rođen je na Menhetnu 26. maja 1964. godine. Sin je glumice Roxy Pocker i tv-producenta Sy-a Kravitza, koji su se, kad je Lenny imao deset godina, preselili u Kaliforniju.

Leni je još kao dete počeo da svira bubnjeve i gitaru, pod uticajem roditelja koji su slušali i voleli džez, R&B, klasičnu muziku, operu, bluz. Kako mu je otac radio na televiziji, upoznao je mnoge džez muzičare koji su imali velikog uticaja na njegovo kasnije stvaralaštvo, a mama ga je ohrabrila da počne da peva u horu i dečijim bendovima. Pohađao je srednju školu na Beverli Hilsu, zajedno sa Slashom, članom benda Guns N’ Roses. Diplomirao je 1982. 

U kasnim osamdesetim godinama vraća se u Njujork, kako bi radio na muzičkoj karijeri, a tamo je upoznao i glumicu Lisu Bone, koja je tada igrala u popularnom Cosby Show-u.

Prvi album objavio je 1989, što ga je proslavilo i omogućilo saradnju sa Madonom na pesmi Justify My Love, nakon čega je 1992. producirao i svirao većinu instrumenata na albumu francuske zvezde Vanese Paradi, na kome se nalazi hit Be My Baby.

Osim karijere i harizme kojojm je plenio od kada se pojavio na sceni, javnost se podjednako interesovala za njegov ljubavni život, pogotovo što je kraj sebe uvek imao najlepše žene sveta.

Oženio se 1987. godine glumicom Lisom Bonet, sa kojom ima ćerku Zoi. Iako su se razveli nakon samo pet godina braka (1993), Leni i Lisa do danas su ostali u prijateljskim odnosima, podjednako učestvujući u odgajanju Zoi. Lisi je posvetio svoj drugi album Mama Said.

Zanimljivo je da sa svim kasnijim partnerkama ostajao u fenomenalnim odnosima i da su on o njima, kao i one o njemu, uvek imali samo reči hvale.

Zabavljao se sa Kajli Minog, Madonom, Adrijanom Limom (pre nego što se udala za Jarića), Nikol Kidman, Evom Longorijom, Penelope Kruz, Vanesom Paradi, Naomi Kempbel.

Leni danas živi na Bahamima, rodnom mestu svoje majke. Prodao je vilu u Njujorku i zadržao stan u Parizu, ali ga tropski predeli više inspirišu. Na ostrvu ima svoje imanje, gaji biljke i održava baštu, jaše konje, čita i stvara. Na Bahamima je nastao njegov album “Black And White America”, kao i memoari  “Let Love Rule”, nazvani po debitantskom albumu.

Knjiga Let Love Rule bavi se periodom između Lenijevog rođenja pa sve do izdavanja prvog albuma 1989, a pruža priliku fanovima da isprate njegov razvoj muzičara, tekstopisaca, producenta i izvođača, ali i da prate Lenijev duhovni rast. 

Čitaoci će upoznati i sudbinu najvažnijih ljudi u Kravicovom životu – oca, majku i mladu glumicu Lisu Bonet, koja mu je postala muza.

Pisanje memoara bilo je predivno i zanimljivo iskustvo koje me je odvelo u prvih 25 godina mog života, od rođenja do izdavanja mog prvog albuma. Ovaj period je bio pun avantura, tada sam pronašao sebe i svoj glas. Kroz to iskustvo, ljubav je postala sila koja je utrla put. Ljubav je postala moja poruka, rekao je Krevic. 

S obzirom na to da je veoma uspešan muzičar, nekako svi zanemaruju njegovu karijeru glumca, a imao je velike i dobre uloge u ostvarenjima “Precious”, “The Diving Bell”, “Butterfly”, “Hunger Games”.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram