Otkrivamo: Sve što znamo o povratku Adel na muzičku scenu

Adel zaista zna kako da rasprši uzbuđenje zbog svog novog projekta i mi je volimo zbog toga: iznenadno pojavljivanje na društvenim mrežama ranije ove nedelje i bezbroj postera i projekcija broja 30, najavljujući četvrti album.

Najava za najnoviji singl “Easy On Me” u potpunosti nas je kupila. Crno-beli klip u trajanju od 21 sekunde prikazuje Adel kako spretno ubacuje kasetu u svoj stereo uređaj u automobilu, a potom pogled u retrovizor. Muzika kreće i ona izbacuje ruku kroz spušten prozor i vijori u ritmu muzike. U prikolici auta smešten je naopako okrenut nameštaj i note koje vetar nosi. Samoreferentna kraljica je opravdala 2021.

Šta nam sve to govori?

Adel oduvek je imala posebnu naklonost ka retro tehnologiji. Njena višedecenijska ljubav prema telefonima na preklop dobro je poznata (podsetimo se samo videa za “Hello”). Samsung je iste godine predstavio novi flip telefon (njen uticaj!)

Pa, možemo reći da je njena kaseta “preklopni telefon 2021”. Nema Spotify playliste za Adel. Prodaja kaseta je skočila u poslednjih nekoliko godina, a udvostručila se tokom karantina zahvaljujući izdanjima na kasetama pop devojaka poput Dua Lipe, Lejdi Gage, Tejlor Svift i Bili Ajliš. U 2020. godini u Velikoj Britaniji je prodato preko 150.000 kaseta. S obzirom da je i Adel posegla za kasetom, očekujte da će taj broj rasti i rasti – i možda vratiti kasetofon u modu. Koja moć?

Naopako okrenut nameštaj

Uz ono što izgleda kao nekoliko komada nameštaja iz videa “Rolling In The Deep”, čini se da pevačica okreće nov list i odnosi stvari sa sobom.

Leteće note

Ne mari za ograničenja muzičkih partitura! Možda se spremaju velika iznenađenja sa albumom pod rednim brojem četiri?

Reakcije slavnih

Sa 40 miliona pratilaca na Instagramu, ova generalno najbolja pop zvezda današnjice, šta god da radi slavne osobe je slede. Poznati su preplavili njeu objavu tizera za novu pesmu, uključujući i Donatelu Versaće koja je prokomentarisala: “Jedva čekam!!” sa eksplozijom uzvičnika i emotikonom srca. Kao i njen najbolji drug Alan Kar, koji je jednostavno dodao: “Vrištim !!!!!” – takođe Alane…

Uživajte u klipu:

Foto: Instagram

Video: Youtube

Priredila: T.M.